• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    GREGI: za barvu? to by si brzo bydlel v kvetoucí zahradě. .. především bys (aby ten jetej kontejner co jezdil 50 let po moři - SLANÁ VODA - byl jenom ready na tu vestavbu, prostě použitelnej) zaplatíš tak dvacítku za vybroušení rezu a vyvaření vzniklých děr. . :)
    (pokud to teda neumíš sám a nemáš tejden čas)
    pak až začneš přemejšlet jestli tam chceš zaplatit (udělat) nějakou barvu, nebo jen ochranej nátěr :)

    něco takovýho jsem dělal (ne sobě) v červnu. zajímavé sledovat jak lidi snižují své nároky když zjišťují že to "superlevný" řešení je superlevný jenom když jsou zároveň oni sami šikovní. . .
    ROBOOTEK
    ROBOOTEK --- ---
    kontejnery..
    Stavební a obytné buňky, skladové kontejnery, prodej, pronájem, servis - AB-Cont s.r.o.
    http://www.ab-cont.cz/

    77WHITE
    77WHITE --- ---
    GREGI: jinak dej vědět jestli budeš zjišťovat tu dopravu, samotnýho mě to zajímá :)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    GREGI: sakra :) Tak snad tohle. Nesoudim vzhled, spíš jen pro inspiraci jak hodně jednoduchý je postavit malej domeček, pokud máte pár kamarádů a trochu toho nářadí tak to musíte zvládnout za pár dní jen za cenu materiálu :) - http://youtu.be/5q4JEDylVEY
    EGGH
    EGGH --- ---
    GREGI: Zkus občas mrknout na bazos, aukro a další české servery. Semtam se tam něco objeví, teď je na bazoši http://dum.bazos.cz/inzerat/27630997/skladova-bunka-kontejner.php
    GREGI
    GREGI --- ---
    77WHITE: proc ot?:) jen to tu bylo uz asi 3x:)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    sorry za OT, přidávám něco, co mě dneska hodně potěšilo :) http://design-milk.com/micro-cabin-in-finland/

    77WHITE
    77WHITE --- ---
    GREGI: copak já vim, kontaktuj pár ČR dopravců ať máš představu, to je pár telefonátů. Na německym ebayi za cca 2 tisíce euro, vyhledávej "Seecontainer 40 Fuß". Koukám že omlácený kusy sou aktuálně i za cca 600 euro, je tam i kousek co jede od eura.
    GREGI
    GREGI --- ---
    77WHITE: mno a na kolik ta doprava vyjde?:) ja si rikal ze ten konatak bych pouzil jako "sklad" k drevenemu baracku... proste se mi nechce bydlet v plechovce a sklad se nemusi vytapet:)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    GREGI: 1.5- 2 -2.5 tisíce dolarů za 40 feet "as-is" container , viz. ebay, aukce kontejnerů apod. Musíš si to samozřejmě dovézt, nejlíp z přístavu po vodě, pro nás je asi nejlepší Hamburk.
    GREGI
    GREGI --- ---
    77WHITE: uka 12m kontak ve slusnym stavu za 50:) za 50 sezenes 6m vrak na kterej padne tak dalsich min 5k za barvu;))
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    EGGH: Kontejner sam te vyjde třeba na 50 tisíc, ale všechny ty detaily s otvorama, správným zateplením, vnitřním dovybavením (aneb koupelna za 50-80 tisíc je furt levná), rozvody... Kontejnery sou fajn a ta cena je asi srovnatelná se stejně velkou dřevostavbou, ale zadarmo nejsou... Nevim jak tahle nabidka doopravdy vypadá, ale cena se mi nezdá přepálená.
    GREGI
    GREGI --- ---
    EGGH: nerikam ze me to nejak nadchlo, ani sem to nevidel uvnitr kazdopadne cena za dva takovej vybavenej kontak i s dopravou mi neprijde zase tak spatna:) a ne kazdej ma moznost je sehnat levne ci sehant levne drevo od taty;))
    MASOO
    MASOO --- ---
    EGGH: probehla uz i maringotka v lide z maringotek za 450tis zaklad:)
    a o cenach jurt nemluve....
    MATT
    MATT --- ---
    EGGH: u těch eko baráků podle mě jdou proti sobě cena a náročnost práce oproti ceně materiálů. taky bych řek, že cena hrubý stavby je jen zlomek celkovejch nákladů a právě mimo ní se často ty dva domy už dál nelišej (pokud si necháš dělat nějaký standartizovaný řešení).
    EGGH
    EGGH --- ---
    WTG: To mi přijde úplně mimo, jak cenou, tak smyslem. Podle mě "malá bydlení" mají využívat toho, co se dá levně získat v danou chvíli. Takže když má někdo tátu v přepravním podniku, který mu sežene ty konťase levně/ zadarmo, tak si z nich postaví baráček na zahradě, když má někdo tátu truhláře, tak si postaví baráček ze zbytků dřeva. Tihle to ale vzali z opačnýho konce, sehnali levně konťasy a nabízej je za cenu zahradního domku i s pozemkem jako výhodnej kup. Nastává doba, kdy to, co dřív bylo levnou alternativou je díky velké poptávce drahým přepychem a zdrojem obohacování. Viz pár odkazů dozadu, jak tu někdo nabízel postavit dřevěnou chatrč na kolech za milion. Nedávno mě to zarazilo i u hliněných domků. Když jsem se o ně začal víc zajímat, tak jsem vždycky skončil u toho, že vyšly dráž, než normální zděný dům. A pokud jsem se ptal proč tomu tak je, tak mi bylo odpovězeno ve smyslu "páč je to přece eko, nezatěžuje to Zemi, je to multikultialternatíva, neasi ty trdlo!".
    WTG
    WTG --- ---
    Auta-Motorky.cz - Obytný kontejner - Obytné přívesy
    http://www.auta-motorky.cz/obytny-kontejner-74463.html
    MASOO
    MASOO --- ---
    XLOBOX: my mame vanu, bud polejvacka a nebo koupel
    cerpadlo mame rucni, kterym zenem vodu do solarni sprchy
    v karavanu mam na sprchu cerpadylko na 12V s hadici a sprchou na vypinac, vodu si ohrivam v hrnci a nebo studena z kyble v lete
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    XLOBOX: Ten systém de i bez čerpadla, teplá ti vystoupá do nádržky a samospádem se sprchuješ
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam