DREADLESS: O tradici se zmiňuje článek co odkazoval MATT:
http://www.ekobydleni.eu/architektura/stavebni-zakon-plati-i-pro-hobity cituji: "podobně se stavělo ve Walesu před tisíci lety" . Pokud se chceš nějak dohadovat o tom co a jak se stavělo ve Walesu nebo u nás před tisíci lety, asi to bude lepší tady
[ Archeologie, pravek, starovek - hlavne Cechy a Morava, ale take zbytek sveta. Vyvoj, souvislosti, nove nalezy. ]
Co se týče svobody postavit si za svoje prachy na svým co kdo chce, stojím si zatím. Pokud tím nikoho neohrožuju ani nijak neomezuju v jeho právech, což samozřejmě může být problém v intravilánech, kde je právě z těchto důvodů určitě vhodné stavbu předem posoudit a to nejen na úrovni odborně/úřední, ale i sousedské, NIKOMU do toho NIC není. Jak můj dům vypadá a jestli mi spadne na hlavu, je jen moje věc a moje vizitka. To je ovšem nedosažitelný ideál svobody. Nehledě na to, že ovčanovy se dá nutnost kontroly vždycky nějak pěkně vysvětlit, třeba "Jak by to vypadlo, že jo Pepiku, kdyby si každej jouda stavěl co chtěl, myslel co chtěl, oblíkal co chtěl, dělal co chtěl.... Přece ty naše rodný širý panelákový sídliště, to je bájo, nikdo si nemusí nic závidět a mladý v satelitu to maj taky hezky podle norem, ale támhle ten, ten podnikatel, s tím zámkem, ten si na to určitě nakrad, to mu to neměli vůbec povolit a támhle ten hipík špinavej s tou boudou, no jak to vypadá, žejo fuj!"