• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    Nejenom mobilní dům musí být malý.
    Šikovná a převážně DIY řešení malých domků, aneb to že je to malé a levné neznamená, že to nemůže být pohodlné a luxusní.
    Pro lidi co chtějí vlastní bydlení ale nechce se jim platit nájem či se zadlužit hypotékou, nebo jen prostě nepotřebují obří barák.


    Obrázky, rady, odkazy, pomoc při shánění stavebního materiálu, technologické postupy stavby, materiály, pozemky, půdorysy atd.

    odkazy na blogy a stránky na nástěnku

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lDcVrVA4bSQ
    rozbalit záhlaví
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    XLOBOX: princip je uplne jednoduchej, nadrz na vodu do ktery das vzduchovaci talir (pouziva se v jezirkach) napojenej na dmychadlo a jeste tam ponoris kalovy cerpadlo. Funguje to tak ze tam celej den to dmychadlo zene vzduch do talire kterej z toho dela bublinky a hovna se tim pekne rozkladaj, jednou za den v dobe kdy se to nepouziva (vetsinou to bude noc ) se to vypne, necha se to hodku az dve stat, tim si sedne kal (to je odbornej nazev pro ty rozlozeny hovna) a separuje se cista voda, po te dobe se sepne cerpadlo a vycucne tu horni cast s cistou vodou a zas se zapne bublinkovani.

    lowcost varianta umim si predstavit ibc nadrz 1000L z druhe ruky za litr, kalove cerpadlo klidne nove za litr a ten talir s nejakym dmychadlem dohromady za trojku by taky slo poridit... do peti tisic na pomery cisticek sice pank ale ve srovnani s pilinama a vynasenim kbeliku je to imho uplne jinde.


    GEEK: hele ono asi zalezi v jake rovine se bavime :) pokud rodinej dum kde mas vsechno ofiko pak to samozrejme objednavas novy profi a mas k tomu povoleni a prijde te to na neco mezi 40 - 50k pro beznou rodinu, o velikosti pozemku nic nevim, vim o zasakovani a pokud vim tam to je o posudku hydrogeologa a pokud je normalni zasakovatelnost spatna porad lze resit velkou jamou vysypanou sterkopiskem. dalsi jsem slysel neco o variante ze kdyz budes mit posudek ze te vody nebude moc tak se da myslim schvalovat i to ze to budes pouzivat jako zalivku na zahrade... tohle se nechci dohadovat nejsem stavar a vychazim z veci co mi byly receny jestli mas stopro info ze stavebniho zakona tak mas mozna pravdu ty. Ja vim ze hodne tech veci vychazi taky z lokality a z toho jak moc urednik na stav. urade je nebo neni informovanej, jak se mu chce atd. nekde neni problem vubec, nekde se delaj uplne smesny zakazy jen proto ze je tam lenost a je lepsi donutit cloveka ke kanalizaci.

    Ja jsem ale nejak mozna spatne pochopil ze tu resime ruzne DIY male nezavisle offgrid bydleni kde se sere do kybliku protoze je problem ze tam kanalizace vubec neni... v takovem pripade myslim ze cisticka muze byt reseni a jak jsem napsal umim si ji predstavit i velmi jednoduchou, navic by me zajimalo kdyz by ta cisticka nebyla zakopana v zemi a fakt by se pouzivala na zalivku jak by se na to urad tvaril, vodni dilo to imho je kdyz je to stavba, pokud z toho udelam techniku polozenou na palete nebo schovanou ve sklepe chaty tak by me zajimalo proc tohle ne ale kompostovaci nebo chemicke WC ano :)
    XLOBOX
    XLOBOX --- ---
    JESSE_MORENO: muzes byt konkretnejsi s tou "DIY minicistickou"?
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    a proc si radeji neudelat DIY minicisticku? kdyz je to v miste kde neni moznost pripojeni na elektrinu tak chapu ze jsou nutny ruzny romanticky reseni jako pilinak ale kdyz tam elektrina je nebo solar tak ta cisticka spotrebuje cca jako notebook a skoro bych rekl ze bude i ekologictejsi... nemluve o tom ze to co z ni tece je podle toho co jsem videl bozska mana pro zahradu, nejakej kompost se muze jit zahrabat.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    GEEK: Jak je to se zapachem?
    TSOH
    TSOH --- ---
    DREADLESS: docela si umim představit na zahrade i klasickou kadibudku... pokud by to nevadilo například vodě ve studni... a tu toaletu používat jen v případě lenosti/pohodlenosti (déšt, mráz, noc, děti..)
    EDAK
    EDAK --- ---
    Tohle je docela fer. Sice dost prace a casu, ale malo penez
    Farmer builds a house for just £150 using materials he found in skips... and the current tenant pays their rent in MILK | Mail Online
    http://www.dailymail.co.uk/...use-just-150-using-materials-skips--current-tenant-pays-rent-MILK.html
    GEEK
    GEEK --- ---
    ANONKA: Pro upřesnění, "každodenní" bylo míněno užívání, ne vynášení. Opak k chataření, kdy to použiješ párkrát za rok.
    Ještě by mě zajímalo, jestli jste přes den doma nebo v práci? To je docela rozdíl. To bych možná pak těch 14 dní+ pochopil.
    GEEK
    GEEK --- ---
    D4NIX: Na denním užívání mě štvalo, že je to brzo plný. Jako 14 dní max, ale s tím, že se to muselo "reorganizovat" klackem:D Je to separační s odvětráváním. Chcanyky šly do jímky, kakáč do pytle, kterej jsme zasypávali pilinama.
    BURAN
    BURAN --- ---
    EGGH: osobne je mi milejsi kadodenni vynaseni _vlastnich_ hoven nez kazdodenni vstavani do prace :D
    ANONKA
    ANONKA --- ---
    Každodenní???
    Jsme dva a máme separační Viledu, vynášení 1x za 14 dní a ještě jen proto, že mám "pocit, že by se to mělo udělat", obsah kontejneru či jak ten kýbl nazvat by klidně vystačil na měsíc ......................
    EGGH
    EGGH --- ---
    Mě štve každodenní vstávání do práce ale člověk si asi časem zvykne, takže vynášení hoven taky nebude problém.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    D4NIX: mě by třeba štvalo každodenní vynášení fekálií:P
    XLOBOX
    XLOBOX --- ---
    D4NIX: to se ale prece navzajem nevylucuje treba muj bude splnovat oboje, ale taky me otazka zajima :))
    D4NIX
    D4NIX --- ---
    GEEK: A co te na tom dennim pouziti stvalo? A myslis separacni nebo zasypavani pilinama?
    GEEK
    GEEK --- ---
    XLOBOX: no, my s tim zili asi dva roky. skoro bych radeji mel kadibudku. ale na rekreacni bydleni mi to prijde dobry. rozhodne lepsi nez ta chemka. na kazdodenni pouziti je to dost vopruz. my meli ten hajzlik hotovej, laminatovej, ne takovyhle samorobo. vlastne jeste ho mame, uz bych ho rad strelil a zapomnel na ty casy:)
    WASPER
    WASPER --- ---
    ERRTU: afaik tam nebyl problem v konstrukci budovy ale jejiho vyuziti.
    Dum co byl projektovan jako byty byl predelan na tovarnu s tisici stroji a obrimy generatory.
    Indove stavej z betonu a zeleza. Nebo z veprovic. a palmoveho listi.
    XLOBOX
    XLOBOX --- ---
    DREADLESS: My sme právě v rámci "přestavby" chatky vyhodili chemický wc a už jsem v 8/10 výroby něčeho podobnýho(separační wc) a myslim že na místa, kde neni městská kanalizace je to nejlepší řešení..
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    KLEER: lesni zena? me spis napadlo jestli ta chaloupka nema pod drevenym oblozenim zaklad z perniku...
    MISHELKA
    MISHELKA --- ---
    Living in a shoebox | Man-made (with the help of a calf) living space in stone
    http://www.livinginashoebox.com/man-made-with-the-help-of-a-calf-living-space-in-stone/
    BASIK
    BASIK --- ---
    Beautiful House Built On A Flatbed Trailer - Home Design
    http://www.goodshomedesign.com/beautiful-house-built-flatbed-trailer/

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam