• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    BURAN
    BURAN --- ---
    GREGI: nevim, neznam! :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    BURAN: no a co plynovej generator nebo jak se tomu nadava?:)
    BURAN
    BURAN --- ---
    GREGI: zachod ten pilinovej, to nesmrdi. nebo jestli nechces zachod eko, muzes si tam dat chemickej.
    GREGI
    GREGI --- ---
    BURAN: no protoze mi neprijde dobry to postet nekam v okoli studny z ktery beru vodu:) a jasny nadobi je nejlepsi mit octem a prat s mydlovejma orechama... no a co s tema hovnama? nechci suchej zachod:)
    BURAN
    BURAN --- ---
    GREGI: resis imho nesmysl. proc nepoustet odpad do trativodu? samozrejme ne ze zachoda :) ale z koupeny a z kuchyne, proc ne, pak uz je to jen o tom jaky prostredky pouzivas na myti a prani.
    zachod pilinovej nebo podobnej princip.
    BURAN
    BURAN --- ---
    GREGI: ja mam doma 3kW akumulacky, ktery resej prave takovy to aby mi doma nemrzlo kdyz tu nejsem a nebo jsem neschopnej. a k tomu kamna Petry ve kterych topim drevem (oproti krbovym kamnum maji vyhodu ze se za A na nich da varit, a za B kdyz by doslo na nejhorsi (dlouha zima, dojde drevo, nebo ultratuha zima) tak se do nich da nasypat uhli.
    GREGI
    GREGI --- ---
    a odpad se mi taky nechce vypoustet do trativodu nejsem srac... ale rikal sem si ze by nemuselo byt spatny mit malej vozejk s 1000l nadobou kterou bych jednou mesicne nekam vyvezl... jen netusim kam, kdybych s tim prijel na lokalni cisticku vody asi by mi to nevzali ne?:) nebo sou nejaky mista kam se da takhle tekuty odpad vyvazet?
    GREGI
    GREGI --- ---
    BURAN: no to je otazka jestli je lepsi topit el nebo plynem... primarne chci topit samozrejme drevem, proste me bavi stipat, miluju a ohen a to teplo je nejprijemnejsi ze vsech;) ale pak kdyz clovek nekam jede nebo je nemocnej nebo neco tak to chce nejakou zalohu... ale je pravda ze tam se pak nevyplati resit kotel atd a nejlepsi je asi primotop;)
    BURAN
    BURAN --- ---
    GREGI: jednodussi, a taky podstatne drazsi. zvlast ten plyn.
    GREGI
    GREGI --- ---
    BURAN: jo to urcite nepopiram! ale s nema by to bylo jednodusii;) ale zase clovek nemuze chtit vse:)))
    BURAN
    BURAN --- ---
    GREGI: kanalizace a plyn jsou imho zrovna ty dve veci se daji postradat, narozdil od elektriky a vody :)
    GREGI
    GREGI --- ---






    GREGI
    GREGI --- ---
    77WHITE: u nas prave prodavaji chatu dve patra 80m2 a pozemek 350 za 600k coz mi prijde supr i jen za pozemek..... s tim ze chata je v dobrym stavu a dala by se krasne opravit a vylepsit... je tam studna a el ale chybi kanalizace a plyn no://
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    GREGI: problém tam samozřejmě je s legislativou. Na velkej barák potřebuješ povolení úřadu a ten ti to téměř vždy bez dobrejch kamarádů nebo obálky nedá. Můžeš se to snažit maskovat za nějaký další využití a potom posuzuje každej úředník individuálně. Jestli to bude něco menšího tak je každýmu ukradený jestli tam bydlíš nebo skladuješ kolečka.
    NERD
    NERD --- ---
    EXX: a kdyz uz, je mozny, ze existuje nejaky prednostni pravo pro lidi z te kolonie? my uz takle s tatou cekame 3/4 roku, jestli se nejaka baba konecne rozhodne koupit u nich v kolonii volnou zahradu nebo ji prenecha nam..
    MATT
    MATT --- ---
    PETAW: teďka byl nějakej solar decathlon, účastnili se i lidi z ČVUTu..
    Skvělý úspěch týmu ČVUT na SolarDecathlonu | UCEEB ČVUT Praha
    http://www.uceeb.cz/drupal/?q=node/29

    GREGI: řek bych, že aktuální stav je dost nejasnej. ve spoustě kolonií stojí hafo "16 m2" domečků, který jsou vyhnaný o tři patra, z každý strany maj přístavbu a lidi tam normálně bydlej. Ale to spíš asi o legálnosti staveb. co vim, tak třeba u kámoše v kolonii se bydlet nesmí, ale možná je to jen nějaký jejich interní nařízeni svazu co se o to stará.

    jak třeba píšou tady, "Každá stavba smí být využívána jenom k povoleným účelům." což bude asi hlavní komplikace. http://www.eps.cz/poradna/kategorie/uzemni-stavebni-rizeni/dotaz/obytny-dum-v-zahradkarske-kolonii

    taky bejvá problém, že se na zimu vypíná rozvod vody.

    EXX: imho je to fakt místo od místa, u kámoše (pod prosekem) teď pozemky rozprodávali, protože je dostala církev zpátky v restituci, a za dobrou cenu (asi třetinová o který předtim spekulovalo město). zas u jinýho je maj v pronájmu a čeká se, co bude, protože ten pozemek je z půlky pozemkovýho fondu a z půlky se čeká na výsledek církevních restitucí.
    EXX
    EXX --- ---
    GREGI: vetsinou to nejde koupit
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    vim o jedne zahradce v kolonii na balkane na prodej. zajemci posta.
    PETAW
    PETAW --- ---
    GREGI: chata musi mit cislo evidencni, pak je mozne nahlasit trvale bydliste. V Brne znam spoustu REZIDENCI postavenych na pozemku zahradkarskeho svazu (do 150m2 s jednim nadzemnim a podkrovnim podlazim) pry kdyby je chtel svaz vyhodit, musi zaplatit hodnotu stavby. Jak presne pravne legalne postupovali mi ale neni znamo.
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    GREGI: Pokud je ten pozemek tvůj, tak by problém být neměl, kamarád takhle delší dobu bydlí (klidně ten dotaz rozveď a mohu to přeposlat). Co vím, tak tam nemůžeš mít nahlášené trvalé bydliště.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam