• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    ASSID23
    ASSID23 --- ---
    Compelling Portraits of People Who Live Alone in the Forest - My Modern Met
    http://www.mymodernmet.com/profiles/blogs/danila-tkachenko-escape-photos
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    Norsko


    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    Inspired by Thoreau’s Cabin – Built from Stone | Tiny House Living
    http://www.tinyhouseliving.com/inspired-thoreaus-cabin-built-stone/
    TSOH
    TSOH --- ---
    ZASTERKA: známej pořídil asi za 580.000,- pěknou zděnou chatu v Libčicích/Vltavou s vlastním pozemkem.... pravda je to trochu z ruky (ale na vlaku), ale člověk je ve vlastnim...
    KETA
    KETA --- ---
    Sháníme litinovou vanu na nožičkách. Pokud někomu přebývá, rádi vás jí za poplatek zbavíme :)
    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    NGANASAN
    NGANASAN --- ---

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    EGGH: ta vlhkost by mohla být jen od pitomě umístěného okapního svodu, mají ho přímo k základům.
    ZASTERKA: voda na parcelu může znamenat, že voda nepoteče v zimě. Některé kolonie mívají povrchový vodovod (rozvod ze studny) a s prvními mrazy ho vypínají. A zjistit práva k užívání studny, její umístění a mjitele.
    EGGH
    EGGH --- ---
    ZASTERKA: + břemena a to nejen z LV ale i na plynárně a elektrárně. Na těch fotkách jsou patrné stopy opadané omítky u země a chybí tam fotky interiéru, takže dedukuji, že tam bude možná trochu problém s vlhkostí, což ale osobní prohlídka snadno vyvrátí. Jinak ale vypadá moc pěkně a i cena je na Prahu fajn.
    ZASTERKA
    ZASTERKA --- ---
    jeden příspěvek tady mě přivedl na trošku hlubší zkoumání bydlení v zahrádkářských kolonií. Narazila jsem na toto: http://www.annonce.cz/inzerat/prodam-zdenou-chatu-praha-27158619-wq5b8j.html. Jen bych potřebovala někoho, kdo s tím už má zkušenosti - poradit na co si dát pozor, na co se zaměřit třeba při prohlídce.... Už vím, že si musím zjistit, co má ta zahrádkářská kolonie ve smlouvě (někde je zákaz celoročního bydlení). Plus taky si ověřit na úřadě, zda nemá město s kolonií do budoucna nějaký záměr (no moc se mi taky nelíbí, že ten pozemek je jen v nájmu a nevim co s nim bude třeba za 10 let...)
    BIGJOINT
    BIGJOINT --- ---
    Nekdo se ptal na hausbot
    3 Ninjas bauen Floß in 2 Minuten [ Boot- / Hausboot bauen im Zeitraffer (x 250)], Tom Sawyer Boats
    http://www.youtube.com/watch?v=zHOafNknKpQ
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    Ad freedomky .. Byl jsem teď v jednom na exkurzi, tuším že varianta do L, krásný (čistý) ale kurva drahý .. no nakonec to teda zas tak free není, ale skoro bez starostí :)
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    Život ako v stredoveku: Mladá rodina dokazuje, že sa dá žiť z úplného minima | Život.sk
    http://zivot.azet.sk/...9/zivot-ako-v-stredoveku-mlada-rodina-dokazuje-ze-sa-da-zit-z-uplneho-minima
    NGANASAN
    NGANASAN --- ---
    není to zas tak malý, ale je to nádhera!

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MAR_TINA: neni treba kamos ve stavebninach. Kazdej normalni stavebnik nakupuje s 0%. Samo pokavad ses clovek, kterymu je to jedno, tak neni problem brat matros za vic. Ja si treba pres toho kamarada nakoupil elektro material daleko levneji nez mi nabizel elektrikar, kterej se tim zivi x desitek let a to jen kvuli tomu, ze je neprubojnej. Sam mi rikal, at si to klido koupim sam, ze na tom nic nema. To co pises neni pravda. Divila by ses, ale treba na tvarnice jsem mel opravdu slevu okolo 45% a nejednalo se o prebytky. Staci se podivat za kolik koupis protiradonovou ipu v bauhausu a za kolik se da sehnat na netu. Ten rozdil je silenej. Treba stresni krytinu jsem taky nakoupil s 0, ale jelikoz ji prestali vyrabet, tak jsem ji musel nakoupit ihned a tim, ze meli par zbyvajicich plechu, mi ji dali jeste pod cenou, protoze pro nikoho jinyho by to nemelo smysl kupovat. U dveri a oken taky nemas pravdu, protoze jsem nakoupil taky levneji oproti katalogu. Kde si vubec prisla na tyhle informace? S tim kamosem se vidam vetsinou nekolikrat tydne, bavime se i o praci a v praxi to takhle funguje uz hodne dlouho. Casy, kdy se prodavala vetsina za katalog jsou uz nekolik let za nama..
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    POHODAVOLE: rozdíl mezi nákupní a prodejní (nebo chceš-li katalogovou) cenou není 30-50%. Jistě, že mezi stavebními firmami a dodavateli materiálu jsou dohody o cenách dle objemu odběru. Taky existují zbytky šarží, vrácený materiál, akce na neprodejnou barvu apod. Ale doufat, že dostanu cihly nebo střešní tašky s 50% slevou, to nedoporučuju. (Známý má bílou střechu za 1/2 ceny díky podobné akci. Ale ta 1/2 ceny je na krytinu, trámy, latě, izolace, fólie, to všechno samozřejmě za plnou.) A to jsou věci kupované na palety, jakmile je něco ve specifickém rozměru (okna, dvěře, klempířina...), jsi zase na plné ceně.

    Krmit lidi tvrzením, že lze postavit velký dům za malé peníze, hlavně mít kámoše ve stavebninách, je dost liché.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MAR_TINA: jak tě napadlo kradený zboží? Kámoš dělá ve stavebninach. Evidentně o tom moc nevíš, protože ve stavebninach zijou z rabatu, takže většina zboží je prodávána s nulou. Samo, když tam dojdes a nemáš kontakt nebo neresis cenu, tak ti to daj za katalogovou, ale stačí trocha snahy a výsledek se dostaví..
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    POHODAVOLE: právěže tenhle rozdíl je obrovský a kalkulovat s cenama přes kámoše? Ale notak.
    Vzhledem k přirážkám ve stavebnictví to vypadá, že kámoš kšeftuje s kradeným zbožím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam