• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    Nejenom mobilní dům musí být malý.
    Šikovná a převážně DIY řešení malých domků, aneb to že je to malé a levné neznamená, že to nemůže být pohodlné a luxusní.
    Pro lidi co chtějí vlastní bydlení ale nechce se jim platit nájem či se zadlužit hypotékou, nebo jen prostě nepotřebují obří barák.


    Obrázky, rady, odkazy, pomoc při shánění stavebního materiálu, technologické postupy stavby, materiály, pozemky, půdorysy atd.

    odkazy na blogy a stránky na nástěnku

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lDcVrVA4bSQ
    rozbalit záhlaví
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    DARAIT: doufám že timhle se žádnej architekt seriozně nezabejvá :D
    DARAIT
    DARAIT --- ---
    77WHITE: diky za tipy, myslel sem neco o dost mensiho, treba jako todle:
    http://relaxshax.files.wordpress.com/2011/07/deekwithapartialarrayofhisbackyardcabins.jpg
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    77WHITE: Tim nechci pomlouvat mjolky nebo ten projekt, oboji je fajn, jen ze je realnej duvod proc si malou architekturu lidi stavi sami a ze svyho lehce ziskatelnyho materialu
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    77WHITE: třeba mjolci udělali pěknou mini knihovničku do zahrady, ale v rámci většího projektu, práce i projekt zadarmo a stejně by vás ta cena jen za materiál odpudila
    Knihovna v zahradě | Mjölk architekti
    http://www.mjolk.cz/knihovna-v-zahrade
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    DARAIT: Nikdo mě známej se tim speciálně nezabejvá, pro architekty je to moc malá věc na to aby je to smysluplně zaplatilo. Sem tam má někdo něco malýho, jako sem třeba postoval a1ky, ale fakt to neni uplně žádoucí práce pro studia:)
    DARAIT
    DARAIT --- ---
    OMNIHASH: ja myslel neco sofistikovany, jako sou tady v klubu, ale ne na bydleni, ale jen takovy "kadibouda" s oknem, elektrikou, izolaci.. na unik pred navstevou, rvoucima detma, urazenou manzelkou, na hodku dve, na prespani pro kamarada kdyz to ma daleko z hospody domu..
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    DARAIT: každej hobby market.
    DARAIT
    DARAIT --- ---
    nevite o nekom, kdo vyrobil/vyrabi (klidne i cizina) jen maly budky - domky treba 2 x 1,5m - jen takovy zasivarny?
    JURIJ303
    JURIJ303 --- ---
    Francúzski architekti premenili garáž na štýlový príbytok | REFRESHER.cz
    http://refresher.cz/22906-Francuzski-architekti-premenili-garaz-na-stylovy-pribytok
    YONKOP
    YONKOP --- ---
    Každopádně podle mě jsou to jurty akumulační kamna nutnost, aspoň pro mě by byla... Nemusí to být zrovna raketovky, u když já bych to nich na 100% šel, někdo třeba jen postaví doprostřed kana a obestaví to šamotkama nebo kamenem. V maringotkách to tak lidi dělají taky a zima s tim jde bez výrazného snížení komfortu zvládnout i v prakticky nezateplené (jo, ráno v ní bude 10 stupňů, když venku fakticky mrzne, ale voda ti nezamrzne)
    YONKOP
    YONKOP --- ---
    DENDROBATA: O tom čištění jsem taky přemýšlel.... dost jsem to studoval, hlavně od lidí, co to sami stavěli. I po pár letech používání se shodovali, že čištění neni třeba kvůli řádnému spalování při vysokých teplotách (to se děje v sudu), vše tam shoří a ven jsou jen plyny. Ale viděl jsem pár raketovek, který měli kouřovod do "S" a na konci první zatáčky si udělali otvor pro čištění.

    Ventilátor neni třeba, pokud se správně postaví (=nedáš jim příliš dlouhý komín). Někdo si udělá jeden přístup za sudem, tam vloží zapálené noviny pro tah a pak normálně zapálí oheň v otvoru. Zní to zvláště, ale fakticky se lidi, co to používají, shodovali, že to funguje. Na Youtube je velké množství návodů i rad.

    Osobně bych čistící otvor udělal, ničemu to neublíží a kdo ví, co to udělá za 10 let. Každopádně kominík by ti to měl být schopen vyčistit, i kdyby to bylo do toho tvaru "S".
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    YONKOP: Raketovky znám, jediná věc která mně trošku není jasná jak se ten horizontální kouřovod čistí a vymetá, resp. na zatápění je potřeba ten vetilátor na rozjetí tahu?
    YONKOP
    YONKOP --- ---
    DENDROBATA: Ano, mám, ale jen fotky.... zato jich neni úplně málo: https://www.flickr.com/photos/fishermansdaughter/sets/72157625122351115/

    Jestli neznáš raketový kamna obecně, koukni na to ("rocket stove"), jsou akumulační, mají extrémně nízkou spotřebu třeba a můžeš si je postavit sama za pár stovek, nemusíš kupovat 2 tuny šamotu za 100 000 :-)
    WIXIN
    WIXIN --- ---
    Dům prorůstající lesem




    GREGI
    GREGI --- ---
    OMNIHASH: tak fotka ted... Po nejakejch 21 hodinach a 8 briketach... V dilne je prijemnejch 15-16° kamna stale lehce tepla... A to sou tu debilni dvere ktery protahujou a je -5 venku;)


    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    YONKOP: Nemáš k té raketové podlahovce další zdroje – info?
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    QWWERTY: O to právě jde, zima v mongolské stepi je tuhá a suchá, tedy teploty nízko pod bodem mrazu, ne jak u nás samé bláto a teploty kolem nuly .. potom ta celta a filc trpí, jurtu co znám je odspodu celá zelená od řas
    GREGI
    GREGI --- ---
    OMNIHASH: nene naopak je to chce nenazhavit az moc aby neshorely rychle.... Vcera sem prikladal tak 1/6 kamen v 16:30 a jeste ve 2:15 to hralo.... Ne nejak moc ale dal sem tam toho malo... A mam je chvilku tajze furt zkoumam jak na to idealne, je to docela veda aby to bylo idealni;)
    ZORB
    ZORB --- ---
    Objeveno náhodou..

    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    GREGI: nevim, tak nějak sem s tím žil už dlouho...myslel sem, že se to moc žhaví na normální kamna.
    NGANASAN
    NGANASAN --- ---

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam