• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    R6ANDREW: ono to bydlení v malé alternativní stavbě není moc pro člověka, které není šikovný a moc toho neumí.
    Já se zadání zakázky (zejména projektu) někomu nebráním, ty peníze za to stojí. ALe obávala bych se něčeho komplet na klíč, zkušenost říká, že to není zázrak a čím víc se to odchyluje od jisté běžnosti, tím hůř to funguje.
    Takže můj názor je umět aspoň něco a umět práci zadávat. A pokud člověk nemusí šetřit za každou cenu, klidně si odborníky zjednat.

    Jo ty polský se mi líbí, jen jsem nezkoumala řešní vytápění a zataplení. Kdyby chatové osady rostly z toho a ne ze zbastlených vlhkých snů nadšeného kutila, vypadaly by asi líp ;)
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    77WHITE: ale co kdyz vsichni nejsou tak sikovni aby si to postavili sami? kamaradum taky neco musis zaplatit, takze ano, levnejsi to asi bude, ve finale stejnak budes muset zaplatit remeslnikum praci a kdyz mas tiny home na klic, tak dostanes aspon nakou zaruku ne?
    O jejim vymahani uz se handrkovat nechci a ani hajit tyhle firmy, jen ze pro nekoho to muze byt resenim, nemyslis?
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    LUBOSHJAH: díkybohu se mi ten pravděpodobně nejdůležitější obrázek neotvírá :) Zaznělo to tu ode mě už x-krát > Každý kdo chce malý (levný!) bydlení si musí uvědomit, že má smysl do toho jít jen v případě že to budeš stavět přímo ty. Žádný mobilheimy, žádný plastový sráče, žádný malý bydlení na klíč. Ty firmy na vás vydělají aspoň 50 litrů za každou tuhle obludu. Což je hodně velkej kus rozpočtu co to sežere a nikde se to nepromítne...
    LUBOSHJAH
    LUBOSHJAH --- ---
    77WHITE: Přemýšlíme s přítelkyní o různých variantách, abych si nemusel brát hypotéku a celej život splácet a mobilheim je jedna z nich, pak mě docela nadchlo i toto: http://twojedomki.pl/category/domki-drewniane/caloroczne-powyzej-25-m2-/-/1/
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    LUBOSHJAH: takže si koupíš za 400 litrů hromadu mizerně zateplenýho neprodyšnýho bakelitu na kolečkách co stejně za další +-100 dovybavíš ... (proto považuju koupi mobilheimu za opravdu hodně špatnej nápad)?
    LUBOSHJAH
    LUBOSHJAH --- ---
    77WHITE: je, ale o vzhled mi nejde, spíš o prostor. Poté upravím k obrazu svému...
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    LUBOSHJAH: To je sakra ošklivá potvora, zevnitř i zvenčí ...
    LUBOSHJAH
    LUBOSHJAH --- ---
    Krásně prostorný, škoda jen, že nebude mít nejspíš zvýšený stropy
    http://www.mobilheimy.eu/product/view/1/493
    MAARISTAAN
    MAARISTAAN --- ---
    Bylo?



    Use These Tiny House Plans To Build A Beautiful Tiny House Like Ours
    http://www.diyhousebuilding.com/tiny-house-plans.html
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    DENDROBATA: Cihla zevnitř moc pěkná:) Jen škoda že většina těhlech krabicoidních prťousů je z venčí hodně bezcharakterní (a nebo totálně asexuální):(
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    77WHITE: Za ty prachy takovouhle hipsta vitrínu? :) Pche .. ja ci tuhli nudli ..) http://www.treehugger.com/tiny-houses/matchbox-tiny-house-jay-austin.html
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    OMNIHASH: stačí na sběrným dvoře vyhrabat starý stáložárky i s obyč uhlím vydrží s přehledem 8 hodin i víc ;)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    Je libo hipsteřinku za 600.000 dolarů?:)
    A Prefabricated Fortress of Solitude, Courtesy Danish Luxury Trashcan Manufacturers Vipp - Architizer
    http://architizer.com/...ricated-weekend-getaway-courtesy-danish-luxury-trashcan-manufacturers-vipp/
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    náhodou jsem narazil na tohle, a moc se mi to zamlouvá



    Habitaflex 2013
    http://www.youtube.com/watch?v=KwoTnjgzjNo




    HABITAFLEX - Habitation dépliable et transportable, maison transportable économique temporaire, chalet mobile usiné dépliable, chalet d'urgence pour régions sinistrées en reconstruction.
    http://www.habitaflex.com/index.php
    EGGH
    EGGH --- ---
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TSOH: a když už pojedou na Vysokou Libeň, můžou se stavit na Mělníku, ulice Lumily. Tak rostou šumperáky jak byly zamýšleny - příměstské bydlení, ve svahu, s větší okrasnou předzahrádkou.
    Není to nic, co bych se vybrala, ale s odstupem a v kontextu doby to byl funkční dům. https://www.google.cz/...3a,75y,10.96h,71.74t/data=!3m4!1e1!3m2!1sndzKm_XodH41eJpgWDWvPQ!2e0!6m1!1e1
    V téhle ulici se dát na západ, na konci odbočit do prava a vylézt vinicemi nahoru do Révové. Docela hezká přehlídka moderního (vždy dle doby) bydlení od 70. let do dneška. Já procházkou těmihle místy opakovaně docházím k závěru, že nejhorší jsou ty kůlničky a bordel okolo domu.
    Tady v těch místech https://www.google.cz/...5000779,3a,75y,71.48h,73.56t/data=!3m4!1e1!3m2!1szjxNBLMrs8e_uue1W5M-1g!2e0 byly někdy okolo roku 80 realizovány malé nízké bungalovy v zahradách. Zarostlo to a vypadá to tam příjemně, přitom je to jednoduchá nízká placatá kostka.
    No a tohle myslím, když mluvím o bordelu. 4. bungalov v řade https://www.google.cz/...4997875,3a,75y,149.01h,77.5t/data=!3m4!1e1!3m2!1sYDS3i-w-5RfVk2_Uaf49Bw!2e0

    (jsem místo práce se dala do popisování mé obvyklé procházky či výběhu :) Příště vezmu foťák a zdokumentuju dům za domem, je to docela zajímavé, koukat kolem sebe. )
    TSOH
    TSOH --- ---
    pro nadšence Šumperáků doporučuji navštívit Vysokou Libeň mezi Mělníkem a Boleslaví...
    Hejno šumperáků ve Vysoké Libni - Foto.mapy.cz
    http://foto.mapy.cz/detail?id=106451
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    JESSE_MORENO: To teda, a da se sehnat i od dvou mega:)
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    MAR_TINA: imho prave sumperak je uzasna vec... kdyby se na nej nenalepilo tolik hnusu pozdeji... stejne jako v pripade techdle chaticek ktery jsou na tech cernobilejch fotkach proste kulervouci
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MILIS: nejvíc mi asi vadí ten bordel okolo (a uvnitř), který bohužel roste okolo spousty zajímavých staveb. Zrovna tuhle jsem na to někde při procházce myslela, že dostranit všechny pohozené stavební materiály, kůlničky, sudy a vraky aut, vypadá o 100% lépe i místní ulice s Šumperákama (a že ty jsou pořádná hrůza).
    Kdyby ty chaty zůstaly holé a čisté, s nezastavěným spodkem, bez přílepků - elektroskříně, vedení sítí, okapy, přežiju i materiál, levné nedokonalé řešení k malým stavbám patří.
    Tohle místo je tak zajímavé, že si to zapíšu a až budu mít cestu poblíž, zajedu tam.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam