• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    YONKOP
    YONKOP --- ---
    Znáte někoho, kdo stavěl z cordwood/cobwood (nevim, jestli existuje český slovo, prostě polínka, hlína/malta a piliny)? Anglicky najdu dost info, ale zatim jsem nezjistil jedno - jestli můžu omítnou dřevo, aby nebylo vidět... abych tim nezabránil přirozenému dýchání stavby nebo tak.
    Líbí se mi, že je to technicky nenáročně, ale bral bych zevnitř normální omítku nebo hlínu, kvůli prachu a obecně se mi to do místnosti moc nelíbí.
    TSOH
    TSOH --- ---
    Z přístavku staré prádelny vznikl titěrný domek pro hosty – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...rendy/358760-z-pristavku-stare-pradelny-vznikl-titerny-domek-pro-hosty.html
    TSOH
    TSOH --- ---
    Galerie: Chlapík si vytvořil naprosto luxusní domek NA STROMECH, závidíte?
    http://crazymax.cz/galerie-chlapik-si-vytvoril-naprosto-luxusni-domek-na-stromech-zavidite/
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    FROSTYMS: protože jestli bydlí v US, tak pickup vypadá takhle (tzn. neplést s tím co je u nás) :D
    FROSTYMS
    FROSTYMS --- ---
    SHADDIE: na tenhle koukám už dlouho, jen nechápu jak tvrdí, že to utáhne pick up a má to 7 tun.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    Distractify | One Couple's Brave Decision To Live Small Results In A Brilliantly Designed Home
    http://news.distractify.com/abby-s-marino/itty-bitty-house/
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    PETEKKA: No, můžeš, když chceš, nemusíš, když nechceš :)
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    KUBIIK: můžeš se sprchovat přímo v sedě na míse, takový bidet + sprcha v jednom, a rovnou odpadá i mytí wc, takže tři mouchy jednou ranou :)
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    Byt v Paříži má jen osm metrů čtverečních
    http://video.idnes.cz/?idvideo=V150113_092835_tv-zpravy_krr

    Hodně dobře promyšlené.
    TCHOR
    TCHOR --- ---
    Samozrejmne ze zalezi jestli je vytapena - cim vetsi rozdil teplot tim vice kondenzatu na rozhrani.
    TCHOR
    TCHOR --- ---
    Spis realisticky ten barak ve kterym uz 15 let bydlim byla na zacatku podobna rujna jen to melo jeste strechu a jakz takz tesnici okna ze zdi ale tekla proudem voda protoze bejvalej majitel je omitnul cementovou omitkou. s vlhkosti se bojuje porad a zdi musi byt z vetsiny bez omitek kolem zdi musi byt v podlaze drazka pro snizeni hydrostaickeho tlaku atd ale uz je to unosny... neumim si ale predstavit tam udelat vitrni izolovanou vozku.kldyz izolace tak vnejsi a prodysny... A to je to v lepsim stavu nez to na tech fotkach. Ty otluceny omitky pomuzou jen v tom ze se ta vlhkost drive odpari a nedostoupi do tak veliky vejsky.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    Záleží jestli je stavba vytápěná (pokud ne, veškerá diskuze skončila). Záleží jestli je uvnitř vlhkej provoz. (buď je elektřinou nebo není vůbec, chybí komín). Záleží jestli není poslední vrstva sendviče koncipovaná jako provětrávaná. Kapilární vzlínavost existuje, ale netahá litry vody denně, to by ta stěna musela být komplet z jílu včetně podloží. Rozhodně ne stěna z pískovcovejch štuků bez omítky, což ti potvrdí každej stavař (odkrytí zdiva je základní postup při ošetřování vlhkejch stěn). Existují překližky co jsou částečně voděodolné.
    Vážně, od lidí jako jsi ty vzniká mezi ostatníma panika. Působíš že tomu rozumíš, ale to co popisuješ je popletený nebo nesmyslně přehnaný.
    TCHOR
    TCHOR --- ---
    ona teda bude nejvic kondenzovat uz uvnit te konstrukce na tepelnem rozhrani za izolaci.
    TCHOR
    TCHOR --- ---
    nestudoval, jen jsem na tech rekonstrukcich pracoval a cas od casu opravoval podobny nesmysly jako je na tech fotkach, ta zed nikdy nebude sucha kvuli kapilarni vzlinavosti zemni vlhkosti (pokud to cele neni novostavba na modernich izolovanych zakldech) a pokud ta mezera neni topena -coz neni - bude na te zdi a preklizce kondenzovat jakakoli vlhkost prochazejici tim drevenym oblozenim z teplejsiho vnitrku. podle stupne parotesnosti a podle intenzity pouzivani to muzou byt litry denne.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    TCHOR: Ok, jestli se chceš bavit v tomhle módu. Studoval si někdy něco spojenýho se stavebnictvim? Víš něco o stavebních materiálech, máš potuchy o stavební fyzice? Potažmo architektuře, navrhování, správných zásad?
    Jestli jo a chceš používat pojmy jako vlhkostní most, tak bys asi měl už vědět že se koukáme na větranou mezeru, ta stěna vlhkost držet nebude protože je zbavená omítek. Vzhledem k tomu že na dřevo nebude nikdy fyzicky pršet, tak nenabobtná tak jak si představuješ, je to klasickej sendvič, jen chybí poslední vrstva ochranný omítky (jejichž funkci plní původní stěny).
    TCHOR
    TCHOR --- ---
    Boural jsi nekdy sadrokartonovou predstenu v kamenym baraku? jiz po nekolika letech, i u pred tim udrzovane zdi, zaplni vrstva suti a prachu prostor mezi zdi a sadrosem do vejsky nekolika centimetru az desitek centimetu.
    ktera vytvori vlhkostni most a zadna drevotriska ani preklizka nemuze dlouhodobe odolavat trvalemu pusobeni vlhkosti - proste driv nebo pozdeji se vlhkost k tomu drevu ve venitr dostane a drevo nabopna. tady podle tech fotek nevypada ze by tam byla buh vi jak velka mezera.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    77WHITE: Ne pravdepodobne, ale urcite se nedotyka.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    TCHOR: Jasne, je vodeodolna a toho mokryho zdiva se pravdepodobne vubec nedotyka ;)
    TCHOR
    TCHOR --- ---
    Ta drvena vlozka v tom mokrym zdivu vydrzi opravdu dlouho...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam