• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    Nejenom mobilní dům musí být malý.
    Šikovná a převážně DIY řešení malých domků, aneb to že je to malé a levné neznamená, že to nemůže být pohodlné a luxusní.
    Pro lidi co chtějí vlastní bydlení ale nechce se jim platit nájem či se zadlužit hypotékou, nebo jen prostě nepotřebují obří barák.


    Obrázky, rady, odkazy, pomoc při shánění stavebního materiálu, technologické postupy stavby, materiály, pozemky, půdorysy atd.

    odkazy na blogy a stránky na nástěnku

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lDcVrVA4bSQ
    rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KAIRRA: zajímavý. Viděla jsem to u víc lidí a docela brzo měl šrámy. A na lak nelze položit horké věci a na korek moc těžké věci. Zní to na hlavu, ale krom ložnice nějak všude pokládám těžké nebo horké věci. Vlastně v ložnici je starý šicí stroj, tan by asi vytlačil nožičky.

    Co to dělá s jezdící židlí? A vůbec jaká podlaha je nejodolnější kolečkové židli? Zvládá ji marmoleum?
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    MAR_TINA: výjimečně, to je pravda.. ale zase dostává zabrat s provozem dětí. hned vedle je plovoucí podlaha dřevěná dubová třívrstvá, je tu o pět let míň a vypadá podstatně hůř (pro mě dost zklamání)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VXP: tak to je na něm. Je to oboustranný ignor z jeho strany. Já jsem v tom nevinně. Teda krom toho, že jsem ho někde musela nas... :)
    VXP
    VXP --- ---
    MAR_TINA: GREGI
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Napiště se pro toho, kdo mi odpovídal na tento MAR_TINA: příspěvek, že si mě nejdřív musí vyndat z ignoru, jinak to nepřečtu :)))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KAIRRA: a chodíš po něm v botách z venku? Hodně mu vadí kamínky v podrážkách a takové věci.

    PETAW: Pod něj musíš udělat tu vyrovnávací stěrku. A pak marmoleum. V bytě, který chceme mít na věky ho plánujem a šetříme na něj.
    DENDROBATA: dusanou hlínu jednak nikdo dneska neumí, jednak se dává na zem bez podlahy. Těžko ji navezeš na hrbolatý beton a rozmeteš. Současným požadavkům na čistotu domácnosti nedostojí.
    PETAW
    PETAW --- ---
    EDAK: A co marmoleum? CIste prirodne, vice-mene zatezove, ale cena je teda (od) 540/m.. http://www.nejlevnejsipodlahy.cz/kategorie/linoleum/marmoleum-role/
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    doporučuju kvalitně nalakovanej korek! v našem 15 let starém bytě máme různé druhy krytin a korek se drží ze všech nejlíp :)
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    Do plastu na podlaze už bych nešel v žádnem případě, buď beton, dusaná hlína/dlažba nebo dřevo ...
    Fyzika iónových polí - prednáška
    https://www.youtube.com/watch?v=_bNq3FAKdEI
    GREGI
    GREGI --- ---
    EDAK: a co vysokozatezovej koberec? i kdyz pokud budes tahat bahno tak to je spatny no... nebo proste MAR_TINA:
    EDAK
    EDAK --- ---
    GREGI: ja to asi vim taky, ale proste ten blok je moc silnej...umocnenej tim ze tata ho ma v byte do dneska :D ale jestli nevymyslim nejakou cenove prijatelnou alternativu, tak u nej stejne skoncim...
    GREGI
    GREGI --- ---
    EDAK: me prote prijde ze dneska uz ty lina nemaj s tema starejma moc spolecnyho... nesmrdi to, je to hezky, prijemny... jediny co to ma spolecny je nazev;D
    VXP
    VXP --- ---
    EDAK: musíš chtít "zátěžové pvc" ... to vydrží hodně...

    PVC objektové Diamond SN (Wood) des.4217 b.476 šíře 4 m | CARPETA
    http://www.koberce-carpeta.cz/pvc-objektove-diamond-sn-wood-des4217-b476-sire-4-m/d-74300/
    EDAK
    EDAK --- ---
    GREGI: Asi naprosto vsechno, holt spatne vzpominky z detstvi :) ale vazne, to ze je to umelotina vadi i kdyz ne moc, ale to bych si tam moh dat rovnou tu pryskyrici. horsi je ze by specialne ty novy lina asi nebudou moc odolny(v miste se bude chodi v botech). Ve finale pripada v uvahu budto dlazba nebo podlaha z cihel...ale u tohose obavam ze by to bylo neumerne drahy. spis me zajima jestli nema proste nekdo nejake jine doporuceni...
    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    The Mini House | The Owner-Builder Network
    http://theownerbuildernetwork.co/house-hunting/tiny-homes/the-mini-house-jonas-wagell/
    kdyby se ta veranda zastresila, tak je o jednu mistnost vic
    GREGI
    GREGI --- ---
    EDAK: co mas proti linu? ze to neni prirodni? to nebudes mit ani barvu ani pryskyrici vse synteticke... osobne me ty nova lina moc bavej... sou moc prijemne meky teply a i hezky;)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    EDAK: natánout betonovou stěrku do rovna a natřít ji barvou.
    EDAK
    EDAK --- ---
    Mel bych takovou otazku do plena. Mame pronajatou chatu, kde bychom potrebovali udelat podlahu v kuchyni. je tam nerovny beton. rad bych tam mel cokoliv co nejlevnejsiho co nebude linoleum. podlaha zaroven musi byt dost odolna a vytiratelna. Nebude to na dlouho(mame v planu tam byt spis jenom par let max), ale bude se po ni obcas chodit i v pracovnich botech zvenku.
    Nejdrive jsem premyslel o osb desce zalite, nalakovane epoxidoou pryskyrici protoze jsme si myslel ze jako pryskyrice je to prirodni a zdrave :) po vyvedeni z omylu hledam nejakou jinou levnou alternativu. Ma nekdo nejaky tip?

    FRANCIMOR
    FRANCIMOR --- ---
    LINKOS: jsem v bush v australii, takze celkem ciste prostredi...mam jednoduchej kontajner s keramickej filtr, ale piju i primo destovku....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam