• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    VINC
    VINC --- ---
    SMYSLOV:
    NGANASAN: Nemáte k tomu zdroje? :)
    NGANASAN
    NGANASAN --- ---




    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---




    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---




    SENSUI
    SENSUI --- ---
    MILIS: Je to moc pěkný. Ještě přidávám odkaz na ofiko stránky, kde je trochu víc textu a více modelů TU Nicméně takovej základní modýlek něco kolem milionku.
    MILIS
    MILIS --- ---


    Tenhle domek na kolech je uvnitř ještě zajímavější jak zvenku!
    http://virality.cz/domek-na-kolech/
    CUKI
    CUKI --- ---
    BIDA: mam pocit že ten výřez na boku je zábradlí, takže to taková tragedie není. Nicméně pochozí police jsou pro úsporu místa obecně dost nepraktické. Malej žebřík by ušetřil spoustu místa a bylo by to pohodlnější.

    Pro studenty mi to přijde pouze dost předražený, jinak i přes studenost která z těch obrázků přímo vyzařuje bych v tom klidně bydlel. Stačí to trochu zabydlet...
    BIDA
    BIDA --- ---
    ALENNAI: Pokud si dobře vzpomínám, měl to být koncept obytných buněk pro studenty, a jako takové mi to přijde jako sice líbivý design, ale značně nepraktický, co do užívání v reálu.

    Když si vzpomenu na naše studentská léta, nejde mi z mysli, jak se na takovém poličkovém žebříku člověk vyrovná s životními situacemi typu vyhozený kotník a následné berle, naražené koleno, které nejde ohnout, noční odchody na wc, kdy rovnováha naskakuje až po třetím nárazu do zdi, období, kdy je člověku tak blbě, že nezvládne ani ležet, natož 15x za hodinu slézat po zdi na wc, když dole v tom prostoru není krom holé země nic, kde by se dalo aspoň dočasně spát, než pomine zombie stav.

    77WHITE
    77WHITE --- ---
    2NDREALITY: Je to normální dřevo, příčně a podélně, lepený.
    JOHY
    JOHY --- ---
    ALENNAI: strašně sterilní
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---


    Tengbom Green Micro-House
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---

    Dog House, Bird House and Garden Shed by Filippo Pisan
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---

    heslo Toms hut

    heslo: wtirers cottage (Jarmund/Vigsnæs Architects )
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    PEEP: " Nabízí například solární ohřev vody ... " takze klasika thermo solarni panely na ohrev nemrznouci smesi a vymenik s kotlem. Pripadne inteligentnejsi reseni s fotovoltaickeima panelama a ohnrevem vody pomoci DC spiraly v kotli ...
    PEEP
    PEEP --- ---
    WIXIN: zajimavy zpusob ohrevu vody - vypada to jak destilacni kolona - nemate nekdo blizsi info?
    btw. cena 35 - 90k ojro
    WIXIN
    WIXIN --- ---
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    tak z trošku jinýho soudku, sorry za spam.
    Obydlí japonskýho minimalistickýho architekta aneb etuda na minimální bydlení ala Japonci:)

    Yokohama narrow tiny house "breathes" & attracts local nature
    https://www.youtube.com/watch?v=6Mzj63TJYn4
    CUKI
    CUKI --- ---
    Nevím jak u tebe já stavím malé domky, protože se v nich cítím lépe. Je to takové útulnější pro život.
    Nevím jak to ovlivní sociální život v domě, ale já jsem tu spokojenej, možná je to tim že nemam žádné závazky v podobě hypotéky. Pokud bych stavěl znovu, tak už to bude menší.

    Každou korunu nešetřim, pokud to má význam tak si připlatim, ale musí být za co.

    Topení v malém domku je jiný problém než spotřeba paliva, ale to je těžké ti vysvětlit.

    Osobně by mému domu stačilo půl kubíku dřeva na rok, ale to topení by byl problém...
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    CUKI: Pro mě je topení v rámci malý architektury až absolutně druhotná záležitost. Nemluvím o teplotní pohodě, mluvím o tom jestli ten dům dokáže nabídnout dostatečnou protihodnotu k všem těm omezením který malá architektura přináší. Výrazně ovlivní sociální život v domě, většinu populace omezuje dispozičně. Když mluvíme o malém domě, představím si japonský čajový domek v zahradě, ne jeskyni ve svahu. Já osobně nejsem zastáncem stavění za každou (tzn co nejnižší) cenu. Abych mohl žít pohodlně v mojem standardu, prostě peníze potřebuju. A jestli na to nemám, tak nestavím (jen je ta hranice kdy už mohu začít stavět asi na třetině rozpočtu dnešních novostaveb, což se dá sehnat o dost snáze).
    Malá architektura mě zajímá spíš z důvodu zbytečně nestavět permanentně objemný věci, nezaplňovat přírodu, moct stavět tam kde se nic jinýho třeba i nevejde nebo mít i šanci se čas od času přemístit, užívat lokální zdroje i tradice. Ne z nutnosti ušetřit každou korunu.

    Ostatně odpověď na tvou otázku může být i opačná, na co stavět malej hodně zaizolovanej objekt u kterýho pak řeším přehřívání, když mohu zcela úmyslně navrhnout hůře zaizolovanou věc, za menší cenu, co přebytečný teplo pouští ven. Furt je to jen trocha dřeva v porovnání s normálně velkým domem. Tahle diskuze je stejně jen samé "kdyby" a "možná", navrhování se díkybohu nedá paušalizovat. Každý klient, pozemek i dům je jiný.

    CUKI
    CUKI --- ---
    EGGH:
    Na to nemám vhodné sklo a nebo helikoptéru :-) On je totiž vidět jenom z jihu a tam je hluboké údolí. Z protějšího kopce je zase schován za vegetací. Snažil jsem se, aby nebyl moc vidět. Ze severu je zase vidět jen střecha (začíná na úrovni terénu), naprosto obyčejná sedlovka jako každá jiná. Chtěl jsem udělat zelenou pochozí, ale nakonec jsem si to rozmyslel, protože využívám tu vodu ze střechy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam