• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    77WHITE: vsak rikam, ze bych je spojil sklenikem:) ale nikde jsem nenasel, jestli i ten musi mit nejaky odstup ne od hranice pozemku, ale od ostatnich staveb. Doma ho mame nalepeny primo na dome.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    D_A_F: Hele vždycky sou problém ty sítě, jakmile to na něco napojuješ tak máš smůlu a úřadama bys měl aspoň okrajově projít, a vždycky je bude zajímat účel. Jestli z toho chceš udělat hájenku tak budiž, ale musí ti to spolknout.
    Protip- jestli chceš dva malý objekty blízko sebe a tvým soupeřem je požární rozestup, je na to trik, stavby spojíš nějakym přemostěním nebo verandou nebo tak podobně, a vydáváš to jen za jeden objekt. Asi to pak ale nedáš pod 25 metrů:)
    D_A_F
    D_A_F --- ---
    R6ANDREW: na takovu 25m2 stavbu nepotrebujes UR, pokud uz stoji na pozemku kde je RD nebo stavba pro rodinnou rekreaci. Take na takovou stavbu nepotrebujes SP, ale kdyz neni tam, kde je RD nebo st. pro rodin. rekreaci, pak na ni potrebujes i UR. A kdyz potrebujes UR, musi se jednat o zastavitelnou plochu nebo zastavene uzemi.
    D_A_F
    D_A_F --- ---
    R6ANDREW: UPI - uzemne planovaci informace ? To co sem popsal, je bez UR (uzemniho rozhodnuti) a Sp (stavebniho povoleni), tzn. ze bys neresl nic. Akorat bys asi musel mit nabitou kulovnici na stene a bejt schopnej tvrdit, ze cihas na nejakyho lesniho netvora:)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    R6ANDREW: dotazy směřuj spíš anonymně na tvůj stavební úřad, tyhle věci kolikrát každej úředník vykládá jinak ;) Zkoušeli jsme takhle bez povolení před pár rokama projet tuším "včelín", z nákladních kontejnerů, a neprošlo to.
    CUKI
    CUKI --- ---
    R6ANDREW: problém je že na vše potřebuješ UPI, takže je v celku jedno jestli potřebuješ ohlášení, povolení, nebo jen územní schvalování. Když někdo nebude chtít. Máš smůlu.
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    D_A_F: vypada to, ze muzou. Jak do toho tak koukam - kolik staveb do 25m2 muze stat na pozemku? Samozrejme aby byly splneny jine podminky (vsakovani destovky, protipozarni rozestupy,..)? Pac pak postavim dve 25m2 stavby vedle sebe a mezi nima bude 40m2 sklenik..:) tam neplati 2m rozestup, ne?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    MATT: nemůžu si pomoc, ale obkládat dům takhle na hrubeše slámou je prostě idiocie hodná darwinovy ceny. Tenhle Bořek Stavitel má aspoň uvnitř auto, takže až mu to blafne, možná ještě stihne odjet.

MATT: FALLOUT!
    MATT
    MATT --- ---
    ;)

MATT
    MATT --- ---

Man Turns 1977 Dodge Camper into an Off Grid Straw Bale Home | Home Design, Garden & Architecture Blog Magazine
    http://www.goodshomedesign.com/man-turns-1977-dodge-camper-into-an-off-grid-straw-bale-home/
    D_A_F
    D_A_F --- ---
    zajímalo by mne, zda-li vzhledem k §18 odst.5 SZ, §79 odst.2 písm.l SZ a §103 odst.1 písm.a SZ jsou myslivci opravdu privilegovanou kastou, která si může tu svoji malou stavbu (do 30m2 a výšky 5m) (marinu - výrobek plníci funkci stavby) postavit bez povoleni kdekoliv (asi postaci souhlas majitele pozemku). Nebo jsem neco prehledl?
    CYBERBARA
    CYBERBARA --- ---
    QNEDLEEQ: u nás je to jasná volba... válet se spolu doma, dělat jen co nás baví... a žrát hrách a čočku, bo na hovězí nejsou prachy :))))
    MATT
    MATT --- ---
    QNEDLEEQ: nesmis resit co je lepsi, ale spravne to financne ohodnotit a treba se dostanes i do plusu ;)
    ZORB
    ZORB --- ---
    CYBERBARA: A to minimalne, pac ten tvuj muz ma v sobe neskutecnej potencional. Skoda ze nema cas, hned bych mel pro nej u nas doma praci.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    CYBERBARA
    CYBERBARA --- ---
    sakra... spočítala jsem si "ztrátu příjmu" mého přítele, kterého jsem kvůli stavbě baráku dva roky nepustila do práce a zjistila jsem, že místo postavení levného bydlení jsme v mínusu aspoň 400tis !!!!!!

to je v prdeli... budu muset opustit svůj pohodlný život s DPP a najít si práci na celý úvazek, abych tu ztrátu co nejrychleji vyrovnala... :D
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    MATT: minecraft:)
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    TSOH: ta kuze na zemi me desi, ale jinak dobry. myslim ze jsme ho tu uz i videli kdysi..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam