• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    MATT
    MATT --- ---
    Cabin Built Out Of 3 Shipping Containers. This is so beautiful! | Home Design, Garden & Architecture Blog Magazine
    http://www.goodshomedesign.com/cabin-built-out-of-3-shipping-containers-this-is-so-beautiful/

CUKI
    CUKI --- ---
    TLOUDEV: To není tak úplně pravda. Málo kdo si uvědomuje že akumulace obvodových zdí nemá až zas takový význam. A že na akumulaci se velmi silně projevují pouze povrchové centimetry. Tedy pokud na izolant zevnitř dáš SDK, budeš mít těžkou podlahu, tak budeš v pohodě. Z letošního léta mohu za sebe říct, že velká akumulace je problém.
    Já mám vnitřní izolaci akumulaci u mě zastává hlavě anhydritová podlaha a ten SDK. Obavy o horší stabilizaci teploty fakt nemám, naopak mám vytápění regulováno s takovou přesností, které v jimém typu staveb těžko člověk dosáhne.
    A hlavně v létě v těch sílených vedrech se s tou vnitřní teplotou dalo nějak pracovat. Ono když už klesla venkovní teplota pod 25°C pouze na pár hodin k ránu, se dala ta tu dobu ta vnitřní akumulační hmota alespoň trochu ochladit, což se u vnější izolace dosáhnou nedá, protože to nemohu tak rychle stihnout!
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    DOKKTOR: ano, zdeny barak vyzaduje jiny pristup k vytapeni nez drevostavba..
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    TLOUDEV: tak to uplně není. pokud jsi v tom baráku nonstop, tak se asi vyplatí natápět zdi, protože pak na temperování prostoru už není potřeba tolik energie. pokud si věčinu času v práci nebo pokud to máš jako rekreační objekt a jsi tam jednou za čas, tak než vytopíš promrzlé zdi, tak jedeš domů a celý víkend tam klepeš kosu. naopak pokud to máš zateplené zevnitř, tak tam máš teplo velice rychle a nemusíš moc topit, aby tam to teplo zůstalo (ale musíš topit pořád, jinak to samozřejmě zase rychle vychladne) - proto je taky dobré tam topit nejakým akumulačním topidlem, keré to teplo sála delší dobu
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    DON_PEDROPOULOS: hele kamenna podezdivka se da zachovat, a nasledne zevne zed rozsiris. Tady ve vsi je takhle zateplenej kazdej druhej barak. Jinak proc nezateplovat zevnitr ale zevne: Pokud zateplis zevnitr, prijdes o akumulacni schopnosti zdiva, ba dokonce v zime budes mit zdi stale studene, a tedy budes muset i vic topit. Zateplis-li zvenci, pak pri zatopeni zdi naakuluji teplo, a budou jej vydavat jeste nejakou dobu po vyhasnuti kamen (a treba i dva tri dny nebo i tyden ti vevnitr fakt bude relativne OK - zalezi na zvyku). Zkratka vyplati se mit "akumulacni hmotu" odizolovanou od vnejsich povetrnostnich podminek a naopak dostupnou teplu v mistnosti.
    CUKI
    CUKI --- ---
    DON_PEDROPOULOS: abych ti mohl poradit musím znát minimálně stávající stav...
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    DON_PEDROPOULOS: Ačkoliv je mi ctění charakteru sympatický, jde to vyřešit i jinak než jen vnitřním zateplením. Z toho kouká víc problémů než užitku, obzvlášť pokud tomu nerozumíš a hledáš rozumy na internetu :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DON_PEDROPOULOS: je nezbytné zdi zateplotvat? Bude výsledek tak významný, aby to mělo smysl?
    Střecha klidně, tam je to snadné.
    DON_PEDROPOULOS
    DON_PEDROPOULOS --- ---
    CUKI: to máš proved 40cm ji opravdu nechci. Jakou isolaci bys mi tedy doporučil? Připomínám, že jsem se ptal i na řešení samotné střechy.
    77WHITE: jasně tomu rozumím. Ovšem, ta chata má svůj charakter, je podezděná kameny a to bychom chtěli zachovat.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    DON_PEDROPOULOS: proč zateplovat zevnitř? Je to řešení přijatelný akorát tak u chráněnejch objektů kde se nemůžeš dotknout fasády, jinak bych to nikdy nedoporučil :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    DON_PEDROPOULOS: Na vnitřní zateplení je vhodný materiál, který má řádově horší μ než ta obvodová zeď, což konopná izolace nebude.
    Dále na vnitřní zateplení je vhodné použít izolant s co nejlepší lambdou, aby té izolace nemuselo být tolik, což konopná izolace vůbec nesplňuje... 40cm si jí tam asi dát chtít nebudeš...
    DON_PEDROPOULOS
    DON_PEDROPOULOS --- ---
    zdravim potřebuji poradit se zateplením zděné chaty a to jak obvodových zdí, tak střechy. Obvodové zdi mají tuším 20cm a chtěli bychom to zateplit zevnitř. Zvažovali jsme konopnou izolaci, je to ale hodně nákladný. Máte někdo zkušenost s ekopanely?
    Jak byste mi doporučili udělat střechu - chtěli bychom to mít samozřejmě zdravotně a eko co nejméně závadné, ale zároveň nějak finančně únosné .). Zvažuji Pavatex? Díky za tipy.
    CYRIL
    CYRIL --- ---
    Dan Price’s underground home, art & philosophy on $5,000/year
    https://www.youtube.com/watch?v=zdLAM-wChxY
    RODWY
    RODWY --- ---
    Gudauri..Gruzie
    CUKI
    CUKI --- ---
    FAEKAL: Jasný ale 1. tam není připravovaná část pro ostatní prahy a za druhý to není vcelku nejlépe jako interaktivní mapa. Teď od jara se to má výrazně zhoršit, tak bych rád věděl kde můžu parkovat. Dost mě to sere, protože místo jediný cesty do prahy kdy vyřídim vše potřebné na několika místech najednou, tam budu muset jezdit víckrát. Což se mi pěkně prodraží a dopravě v praze to vůbec nepřidá :-(.
    Na jednu stranu trochu chápu že to praha musí nějak řešit. Na druhou ne takto. Pokud můžu jezdim do prahy na kole. Ale když potřebuju dovézt třeba dřevo na nábytek, tak to na kole těžko odvezu... :-(
    FAEKAL
    FAEKAL --- ---
    CUKI: Praha to ale na svych strankach ma, staci ty maly obrazky rozkliknout :)
    Zóny placeného stání - Praha.cz
    http://www.praha.cz/zony-placeneho-stani
    CUKI
    CUKI --- ---
    FAEKAL: díky za typ ale ocenil bych spíše PC verzi, nehledě na to že v mobilu nemám internet, takže většina funkcí je mi na nic, tak bych se na to raději kouknul na větším displeji. Jsem nějak čekal že to bude mít praha na svých stránkách jako ostatní velká města a ono asi nic... :-(
    FAEKAL
    FAEKAL --- ---
    CUKI: pokud mas androida, tak si stahni apku Praha, jsou tam databaze vsech zon + aktualni obsazenost p&r
    CUKI
    CUKI --- ---
    Když jsme u toho parkování v Praze, neznáte někdo nějakou rozumně aktualizovanou mapu z modrejma a jinejma zónama v praze?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam