• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    Nejenom mobilní dům musí být malý.
    Šikovná a převážně DIY řešení malých domků, aneb to že je to malé a levné neznamená, že to nemůže být pohodlné a luxusní.
    Pro lidi co chtějí vlastní bydlení ale nechce se jim platit nájem či se zadlužit hypotékou, nebo jen prostě nepotřebují obří barák.

Obrázky, rady, odkazy, pomoc při shánění stavebního materiálu, technologické postupy stavby, materiály, pozemky, půdorysy atd.

odkazy na blogy a stránky na nástěnku

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lDcVrVA4bSQ
    rozbalit záhlaví
    FASTCORE
    FASTCORE --- ---
    CUKI: Tak prijezd me netrapi - nemam auto. U reky to je jasnej risk, ale Kazin je nahore mimo povodnovy pasmo. Elektriku tam maj skoro vsechny stavby, s vodou obcas problem, ale da se resit studnou, pokud ne, tak nebrat no ... nejvic me trapej ty sousedi, bejt jak ve vykladni skrini nemusim :) No zajdu se tam podivat. Jen me tak napadlo jestli tam nekdo z nyxu nebydli.
    CUKI
    CUKI --- ---
    FASTCORE: hele pokud tam něco pěknýho seženeš tak to ber všema deseti, ale většinou jsou do nějak zatížené stavby, dole povodně, nemají příjezd, či řešitelnou vodu a elektriku a většinou jsou sousedi blíž než tvůj protilehlý roh postele, nebo nějaká kombinace
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LINKOS: on to snad někdo nedělá? :D
    "Stačí mi projekt pro povolení, postavím si to sám a líp, (neb jsem sežral šalamounovo hovno)."
    FASTCORE
    FASTCORE --- ---
    Když už tady byla debata o lokalitách ... máte někdo zkušenosti s pražskou oblastí Lipence ? Pozemky, chaty. Nemyslím tu šílenou oblast kurníků u Berounky kde se nedá ani otevřít okno aniž by člověk nevyrazil sousedovi hrníček s kafem z ruky :), ale spíš Kazín a přilehlý okolí. Chodím často kolem, krásná příroda, ale blíže jsem to tam nezkoumal.
    BURAN
    BURAN --- ---
    kdyz uz se tu probiraj projekty, hledam tip na dobreho architekta, ktery by mi pomohl s totalni rekonstrukci/prestavbou moji chalupy. predesilam ze se mam pomerne nestandardni predstavu, tedy ne upne klasicke "rodinne" bydleni. za tipy diky.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    CUKI: a nejlepsi jsou ty co prijdou se studii a pokladaj ji za provadecku.
    CUKI
    CUKI --- ---
    čert vem peníze za projekt, tady jde o to že ten paskvil co je vytvořen obecně, bude stát nepoměrně více postavit! Tedy i kdybych zaokrouhlil projekt na 100k Kč tak v inzerované ceně 1M4 Kč je to zanedbatelná suma, protože pokud to projektu investuju 100k Kč může mě výsledná stavba v lepší kvalitě stát i polovic. Tady asi i o mnoho méně, nevíc co je na té chatičce tak drahého...
    Lidi šetří na nesprávných místech...
    EGGH
    EGGH --- ---
    CUKI: Ony stojí třeba 20 tis. apod. Takže lidi ten projekt koupí s tím, že ušetří a pak zjistí, že si jej musí za 30 tis. nechat předělat. A za 60 tis. už máš projekt na míru s konzultacema.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CUKI: a navíc bývá ve smluvě, že dál je projekt neprodejný :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    EGGH: máš pravdu, špatně jsem to napsal, měl tam být dokonavý způsob, tedy ...dá se prodat? :-D
    V dnešním světě je na prodej prakticky cokoli otázka je jestli ty věci někdo koupí...

Typové projekty jsou jasné, ale nechápu jak za ně někdo může dát jedinou korunu? Ještě jsem neviděl jediný použitelný typový projekt. Úroveň těchto projektů je asi jako překlad google translátoru...
    EGGH
    EGGH --- ---
    CUKI: Typové projekty, koupíš je u kterýhokoliv projektanta. Ale souhlasím s tebou, je to nesmysl a každé místo/stavba si žádá své.
    CUKI
    CUKI --- ---
    KOCKKA: ..a to se dá taková věc vůbec prodávat? :-D
    ..každá stavba je závislá na místě, kde se staví: umístění stavby na pozemku svažitost a orientace pozemku, půdní poměry, hloubka spodní vody, statika, sněhová zóna, a spousty dalších parametrů. Pokud projekt za něco stojí měl by s těmito věci počítat a co nejlépe se jim přizpůsobit...
    KOCKKA
    KOCKKA --- ---
    Prodam komplet projekt na malou roubenku. Plánovaný rozpočet 1,4mil info v poste

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    77WHITE: a ještě stavět se dá na pozemcích ke stavbě určených, velmi těžko se tam přeměňuje louka nebo pole na stavební pozemek.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZORB: To jo ale tady nešlo o to že to byly náboženské stavby, takovejch případů je
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    ZORB: Tohle je taky častá varianta:)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    QNEDLEEQ: Ne. V CHKO se stavět dá, jen musíš dodržovat pravidla daný v tý lokalitě stavebním úřadem/ památkářema. Většinou poměrně jasně definujou charakter zástavby, materiály, sklony střech, poměry oken vůči hmotě a další podobný, viz stručnej příklad http://ceskestredohori.ochranaprirody.cz/res/archive/098/013839.pdf?seek=1372766580 .
    Navíc pokud jseš schopnej v oboru a nenarazíš na vysloveně zabejčenýho úředníka, lze ledascos vyjednat a obhájit. Pokud se samozřejmě nechováš jako prase.
    EGGH
    EGGH --- ---
    Podle typu dotazu to vidím na snahu vysvětit maringotku s kadibudkou. Vesmír snad zůstane i v tomto případě v rovnováze.
    CUKI
    CUKI --- ---
    QNEDLEEQ: nějakej link?
    CUKI
    CUKI --- ---
    QNEDLEEQ: na tos přišel jak? vztahuje se na ně stejněj stavební zákon jako na vše ostatní
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam