• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    Nejenom mobilní dům musí být malý.
    Šikovná a převážně DIY řešení malých domků, aneb to že je to malé a levné neznamená, že to nemůže být pohodlné a luxusní.
    Pro lidi co chtějí vlastní bydlení ale nechce se jim platit nájem či se zadlužit hypotékou, nebo jen prostě nepotřebují obří barák.

Obrázky, rady, odkazy, pomoc při shánění stavebního materiálu, technologické postupy stavby, materiály, pozemky, půdorysy atd.

odkazy na blogy a stránky na nástěnku

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lDcVrVA4bSQ
    rozbalit záhlaví
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    SUOTAM: 10 cm na malý kamínka je v pohodě, akorát se to bude muset častějc čistit. Pořád lepší zděnej komín, než trubka jak u cikánský boudy. Plechová trubka jen tak venku se bude zanášet hodně rychle, protože uvnitř bude kondenzovat voda.
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    Nejde je n o to,ze je kratkej,ale ze ma moc uzkou vlozku. Udajne by se nemela priruba zuzovat vic jak o jeden stupen ( asi 2,5cm) a ja bych to musel zuzit ze 150mm na 100mm.. kamna by pak hur spalovaly . Ale moc se v tom nevyznam,klidne me nekdo opravte
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    SUOTAM: tak komín trochu nadezdi a je to ne? Důležité je, aby sopouch nebyl moc dlouhý.
    CUKI
    CUKI --- ---
    TSOH: aha tak mě přijde právě opačnej. To nad tím oknem vypadá slibně, ale ten přechod prken se mi zdá minimálně ve stejné úrovní spíše přesah dole...
    TSOH
    TSOH --- ---
    CUKI: myslíš ten odskok prken ? ten řešit asi nebudu... (opačnej by byl horší kvuli vodě... ).
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    SUOTAM: Taky v pohode, kdyz koupis kominovou izolovanou pruchodku. Furt ale plati minimalne metr nad plochou strechu.
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    Dik,no navic jsem zjistil,ze komin ma uvnitr vlozku jen 10cm a kamna prirubu 15, takze by je to stejne asi neutahlo.. tak asi vyvedu komin bokem zdi
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SUOTAM: Výška komína nad atikou ploché střechy by měla být minimálně metr, já projektuju postaru aj metr a půl. Půl metru nesmí být ani komín na šikmé střeše s odečtením větrného úhlu. Ovšem, co to udělá s tahem tvých kamen nevím. Naše táhnou pěkně i na výšku přes šest metrů.
    CUKI
    CUKI --- ---
    TSOH: souhlas rozměrově dost nešťastný, ale když úřední šiml jinak nedá...
    jak vyřešíš ten přechod opláštění mezi "patrem" a přízemím?
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    Resim napojeni krbovych kamen na komin. Mame malou chatku s placatou strechou s jen 0,5m vysokym kominem.
    Kamna musim mit v jedny mistnosti,kourovodem projit zkrz pricku a do komina, dohromady 1,5m trubky a dve kolena,coz se pocita jako 3,5m kourovodu... komin pak ma od mista kdy do nej kourovod vstoupi max 1,5m.

nekde jsem cet,ze kourovod nesmi presahnout 20% vysky komina, jinak to bude blbe tahnout.mate k tomu nekdo nake poznatky?dik
    TSOH
    TSOH --- ---
    ERVIN: v CHKO to není.. ale jak píše 77WHITE: tak je to bohužel tak... papírová procedura mi s úřadem trvala 3 roky ... no jedna věc je úřad a druhá lidi co jenom čuměj, nuděj se a pak bonzujou... v okolí se třeba stalo, že si chlapi v lese udělali parádní lesní hřiště (ten les byl jejich a v chat. osadach hřiště bývalo vždy zvykem) a našel se nějaký člověk, který nelenil a hlásil... výsledek byl pokuta a navraceni všeho do původního stavu... pravda boháči si i v CHKO mohou dovolit lecos, ale to neni tento připad... ,,a proč by lidé měli sportovat že ?,,
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    ERVIN: protoze ti stavebni urad proste keca do veci co stavis treba uprostred lesa :)
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    TSOH: To je v nějakym CHKO? Nebo proč ti do toho stav. úřad kecal?
    TSOH
    TSOH --- ---
    MATT: 4,4 x 2,6 m... (vyška 3,3m) nemel jsem moznost vyberu nebot bylo dle stav. uradu nutne dodrzet všechny puvodni rozmery chatky ze 30 let co tam stala (byla naprosto prohnila nebot tam asi 30 let nikdo nejezdil)... i ohledne tvaru strechy nebyla moznost diskuze...
    MATT
    MATT --- ---
    TSOH: jaky jsou rozmery? takhle vyfoceny mi to prijde hrozne osklivy (uzky a vysoky)
    TSOH
    TSOH --- ---
    tak lesní bouda hotova... jeste tedy nejake dodelavky..

CUKI
    CUKI --- ---
    R6ANDREW: podle mě se jedná o přesně ten typ stodoly o kterém nepíšu, pokud není v pořádku střecha (a podle tvého popisu je to velmi měkký výraz), tak asi jedině zbourat, pokud jde jen o cenu realizace, ale bez prohlídky na místě je to jako věštění z koule jinak souhlas se 77WHITE
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    R6ANDREW: Jestli netusis tak tam prosim nazen nejakyho stavare co ti poradi co a jak, tyhle veci sou nebezpecny kdyz je dela vyslovene laik s rozumama pres internety
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    DEIKSAC:
    MATT:
    CUKI:
    tohle prave resime. koupili jsme starej barak se stodolou, ktera ma 15x10m. Rozdelena na tri segmenty o peti metrech. Chceme jeden segment na jizni strane rozebrat, protoze je tam v prdeli strecha, a misto toho postavit asi slamak, castecne vestaveny do kousku stodoly - ta je v poradku - abych jakoze lezl ze vchodu ne na dest/snehu/brecky, ale do stodoly/dilny.

Kazdopadne ted je otazka, jak dostat dolu tu cast strechy, co je v prdeli? Bojim se tam vlezt, je to dost prolomeny. Tak jestli to nejak zpevnit takovyma tema lesenarskyma sroubovacima trubkama..
    CUKI
    CUKI --- ---
    KVIIIK: tak pak je to jedno vyzkoušíš a uvidíš... k ceně nájmu si dopočítej akorát energie, případně čas pokud budeš topit dřevem
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    CUKI: je to pronájem, řešíme, jestli do toho jít nebo nejít.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam