• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    FATALLUBA
    FATALLUBA --- ---
    77WHITE: Nicmene proc ma nekdo neustale potrebu sem implementovat podobny shity a vyuzivat neznalost lidi nechapu. Pri podrobnejsim zkoumani prumerne vzdelany stavitel dojde k nazoru, ze to postavi lepe a za polovic :-)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    FATALLUBA: tak je to lehka drevostavba, spotreba energie bude vysoka vzdycky:)
    FATALLUBA
    FATALLUBA --- ---
    PHRASE: Mluvi o tom, ze to je ciste ze dreva, tl.izolace 150, ale nezminuji jaka a ze se tam topi primotopama s moznosti pripojky na kamna.
    Podle me imho jen libivej marketingovej shit se 150 polystyrenem ve zdech, kterej zamerne zamlcujou a spotrebou elektricky energie jak fabrika v Lovosicich. :-)
    GREGI
    GREGI --- ---
    Nekdo nejake tioy na dalsi podobne mobilni modulary tady v cr?
    GREGI
    GREGI --- ---
    PHRASE: im in love.... setrim setrim! Jen nevim co ten prostor pod podlahou... jestli to neni energeticka sebevrazda... a taky bych chtel podlahovku v celym baraku:(
    PHRASE
    PHRASE --- ---
    moduláry z Ruska dorazily do Česka a jsou pěkný

DublDom
    http://dubldom.ru/index-cz.htm

DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    CUKI: nevybavena dilna neni uplne dobrej vychozi bod :-)
    CUKI
    CUKI --- ---
    DEIKSAC: problém je že když budu tyhle dvířka vyrábět já v nevybavený dílně tak to bude stát hodně času. Hledám spíš kde sehnat levně ty dvířka už vyrobená. Spárovku si taky nevyrábím na to bohužel není čas
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    CUKI: diy pokuid počítáš cenu vlastního času levný úplně nebejvá, ale jinak se ti nabízí klasická konstrukce rámu s rážkou, do kterýho zasuneš spárovkovej panel. to lamina na boxy zmiňuje, že i z toho je tak velká kuchyně nákladná
    PERSEEIDA
    PERSEEIDA --- ---
    Kdysi jsme dělali velkou skříň do předsíně a pořád jsem si nemohla vybrat, jaký jí udělat dveře, nechtěla jsem zasouvací panely, ale spíš šuplíčky a velký skříně a malý skříňky. Lamino mi přišlo hnusný, dveře na míru z masívu drahý. Nakonec jsme koupili kuchyňská dvířka z Ikey, masív na okrajích+dýha a k tomu udělal stolař korpusy a šuplíky a dopadlo to výborně a nakonec to nebylo ani moc drahé. Je to tedy už cca 12 let. - Tak mě napadlo, jestli by se i dneska nedalo z těch jejich dvířek vybrat, přece jenom to dělají ve velkým a zrovna ty kuchyňské dvířka mají i ve slušné kvalitě.
    CUKI
    CUKI --- ---
    DEIKSAC: jo já se o laminu vůbec nebavim. Já nic než dřevo nechci a ani nedělám. Mě se to nelíbí a abych to dělal pro někoho na to si svojí práce moc vážim, než abych dělal něco co vydrží pár let a navíc je to šeredný.
    Když povíš recept jak to levně udělat DIY (čas je taky komodita), budu vděčnej.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    CUKI: levný dvířka leda diy :-)
    jinak jestli je bezna cena lamino korpusu kolem osmi stovek, tak by pulku ty kuchyne sezraly jen ty bily skrinky.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    ZORB: doporučuju na lince neřešit pár tisíc. Zaměřit se na kvalitu desky (aby se časem nezačla rozlepovat, bobtnat) a na detaily styku se stěnou a na povrch dvířek. Ten korpus můžeš už udělat z papundeklu, ale dvířka s deskou (a skřínky nad spotřebičema a dřezem) schytaj to nejhorší co se v kuchyni stane:) Taky je důležitý její usazení, jestli ji práskneš na nožičky (a jejich kvalitu), nějakou okopovou lištu apod. I když si zvolíš laminovanou mdfku tak dbát na kvalitu hran, jinak to zestárne hodně rychle a bez milosti.
    ZORB
    ZORB --- ---
    CUKI: Díky za postřehy a potvrzení toho, že ta cena je prostě dobrá. Jinak rohy jsou mrtvé, taky tam bude sezóní zavařovací výbava apod....
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZORB: To je 8,6bm kuchyně, když pominu 2 mrtvé plochy v rozích (ještě jsem neviděl nikdy dobře využitý roh v rohové kuchyni), Tak je celkem dost velký jen tohle (cca 2bm): [ CUKI @ Ekologické, nízkonákladové a nízkorozpočtové stavby (max do milionu Kč) ] stálo v matroši přes pět :-(. Bohužel kvaliní spárovka něco stojí... Za tu cenu bych asi nesehnal spárovku ani na úrovni OBI a spol. Pokud tam budou ty dvířka tak se to ještě vyšplhá dost nahoru, protože doteď jsem nenašel dobrej zdroj na levný dvířka :-(. Takže 30k za kvalitní materiál je naprosto v pohodě.
    ZORB
    ZORB --- ---
    CUKI: Je to ucko, na ktery je prostor cca. 390x290x300 cm. Kdy nalevo bude lednice a dve vysoky skrine na potraviny a v jedny velky bude uprostred trouba. Prostredni a prava strana bude mit jen spodni skrinky. A vse s dvirky, pac hospodarstvi=neustale nekde nejakej bordel a tim i prach. Vim na tento klub je to celkem velky, ale proste mala zem. usedlost, velka rodina a s tim vsim spojenej provoz.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZORB: A jak má zhruba vypadat jak má být velká? Včetně dvířek, nebo openspace?
    ZORB
    ZORB --- ---
    CUKI: Mas nejakou ideu jak udelat kuchyn z masivu a k tomu za rozumnou cenu? Aktualne to resime a nejak se nedari stahnou jen cenu materialu pod 30 tis....
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MOUNTBATTEN:
    77WHITE: fakt nefunguje :-D

ALDEMIK: tam se mi pár věcí líbí, děkuju!
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    GUDRUN: zkus http://frommoontomoon.blogspot.cz/ , jestli neznáš...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam