• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    Zdravím vespolek! Poradili byste mi prosim vás nějakou kvalitní bio čovku (zásak) pro 4 - 6 osob? Jsme ve fázi, kdy se musíme pro nějakou rozhodnout a trh je vskutku pestrý.
    Co třeba tahle: http://www.cisteniodpadnichvod.cz/produkt/domaci-cisticka-aquatec-microclar-at6/
    Nebo takhle: http://www.envi-pur.cz/cz/domovni-cistirny-odpadnich-vod/
    Předem díky za případné tipy.
    CUKI
    CUKI --- ---
    77WHITE: Pardon, nevěděl jsem, že to chceš používat na nábytek. I když teď o tom přemejšlím, tak i ten SDK by nemusel bejt marnej. Právě pro to že ty hrany snadno srovnáš a domodeluješ do požadovaného tvaru. Co je ale problém je prvotní spojování těch hran. :-(
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    CUKI: No, to je vec nazoru:) sdk bych skutecne nenazyval uslechtilym materialem. V praci uz sme na nej trochu koukali, zkusime z nej bouchnout nekam nejakej nabytek a uvidime. Jediny co me hodne zajima je jak dobre drzi hranu, jestli se s nim da pracovat klasicky truhlarsky.
    GHANTA
    GHANTA --- ---
    No mluvim o plnohodnotnym bydlení...samozřejmně....Bydlim v obytný buňce, taková ta co ti přivezou, když seš ukrajinec, nebo ještě líp albánec. Je celkem dobře zaizolovaná, ale např. do ní trochu profukuje při větru nad 25ms. máme vní oddělenej prostor na sprcháč a toaletu. Voda, odpad a elektrika. topíme el.přímotopem,...Vedle nas maj buňky dvě spojený a bydlí vní čtyřčlená rodina. když jsem v čechách, tak bydlim v boxu 4x2. Pro jednu figuru ideál, pro dva už trochu malé. Jasný, ted sem si uvědomil, že jsou i menší kontejnery, který se daj zvednout i ramenem, ale to nic nemění na tom, že to na bydlení není. Než se srát s vestavbou tak radši takovej ten tiny cozy dřevěnej domek na trajleru a tahat to za džípem.
    CUKI
    CUKI --- ---
    GHANTA: Jasný, ty ale furt mluvíš o nějakém nouzovém bydlení, pro dělníky z Ukrajiny a nějakém kutlochu na harampádí.
    Já očekávám nějakej komfort, koupelnu, záchod a trochu prostoru, tak aby to nemuselo být moje druhé bydlení, ale jen jediné co si budu převážet podle potřeby. A to bych i přes svůj minimalismus do osmi metrů asi nedal :-). A navíc já nejsem úplně cílovka. Jak jsem psal sám bych šel do něčeho ze dřeva. Ale mám kolem sebe třeba dost lidí co jezdí na různé projekty do zahraničí a tráví tam poměrně dlouhou dobu, a žijou tam mnohdy s celou rodinou. My nejsme zrovna námořní velmoc, tady se to nevyužije, ale mnohde jinde si to dokážu představit.
    GHANTA
    GHANTA --- ---
    A bydlet v konťáku je taky blbost. Dispozice je určená, dlouhá nudle celá ze železa. Vypadá to hnusně, stejně jak všechny mobilheimy a pod. Buď chci bydlet na kolech a přejíždět, nebo mít pozemek a normální dům. Nejvíc se mi kdysi líbil holanďan, co projížděl kolem....Jednou za pět let nastartuje traktor, zapřáhne maringotku a jede se na půl roku kochat krajinou....
    GHANTA
    GHANTA --- ---
    největší na 3,5t jsem viděl 4,50x2,15x2,30. Já mám o pul metru kratší.
    Na mnoho míst se kamion nedostane. Na stavbě vždycky stačila unibuňka, nebo maringotka. Konťas je megavelkej. Jediná váhoda kterou vidim, že tam máme seřazený věci v regálech podél stěn a všechno je hned po ruce. V ČR ani není tolik vhodnejch náklaďáků... na trvalý stání možná, ale jezdit stim po stavbách je blbost
    CUKI
    CUKI --- ---
    GHANTA: Tak s hmotností naprosto souhlasím, ta je zbytečná, ale srovnávat to se skřínovým autem (nejsem zrovna germanista, ale předpokládám že to je ekvivalent mobelkoffer)?
    Vždyť jen tou plochou je to naprosto rozdílné, přeprava zas tak drahá není, protože jde o unifikovaný produkt a při přepravě se jen tak neponičí. obojí má své klady i zápory a z toho pramenící využití, ale jde o odlišný produkt, pro odlišné spektrum zákazníků.

BTW jaká největší skříň se dá na 3,5t sehnat?
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    CUKI: nechces nejake ty sve realizace nafotit a hodit sem?
    CUKI
    CUKI --- ---
    77WHITE: No systémem spojování mi přijde OSB deska dost mimo. V technických informacích nenajdeš spoustu potřebných údajů a osobně bych to přirovnal spíš k SDK. Jen s tím rozdílem že SDK je ušlechtilý materiál co má mnoho předností a tohle je nevhodně zrecyklovanej tetrapack...
    Krom toho pro tebe jako architekta je navrhování z materiálů závislých na jediné firmě a lokalitě cesta do hrobu realizátorů. Přitom co se designu týče to nic nového nepřinese. Spáry stejně musíš sjednotit vytmelením a následným celoplošným přetřením...
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    Nemate nekdo zkusenosti s materialem packwall? (Packwall.cz)
    Narazil sem na to na designbloku, za tepla lisovanej recyklat napojovejch obalu, cenove o par korun drazsi jak osb v sirkach 12 a 15mm, vypada to dost dobre. Vypada to zatim jako alternativa treba k oplasteni na vnitrni (suchy) prostory kdyz uz palubky/osb/truhlarska preklizka omrzi.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    77WHITE: Tak nějak...
    Na nějaké blízké pile si nechat vyfrézovat trámy s drážkou + stojny, na místě smontovat, zevnitř mezi stojny nacpat izolaci a zapalubkovat, zvenku natřít, nebo přes to hodit nějaký krycí materiál, dodatečnou izolaci, whatever. A lehkou, nenáročnou, střechu lze pořešit prkny s asfaltovým šindelem...
    GHANTA
    GHANTA --- ---
    Upřímě si nedokážu představit, že bych vozil na stavby velkej těžkej konťák. Už jen cena za dopravu. Nejvíc se mi osvědčil mobelkoffer na 3,5t. Naložim tam všechen vercajk a ještě tam pohodlně bydlim. Ještě se mi nestalo, že by se něco nevešlo. V případě potřeby můžu kopnout do vrtule a relativne rychle se přesunout. Kontejner je dobrej na dílnu, když víš že budeš rok někde stavět. A nevim kolik bys musel mít věcí aby jsi ho zaplnil. Máme na stavbě jeden a jestli je z třetiny plnej????
    CUKI
    CUKI --- ---
    DARJEEL: Tak ta stavba ač to nejdůležitější by se dalo zvládnout i za měsíc, tak celé martírium trvá mnohem déle. Navíc. tam nejdříve bydlet je pro mě velmi přínosné. Mnohem více se můžu vcítit do místa kde stavbu realizuji. A taky budu mít všechno více pod kontrolou. Tady v Čechách něco stavět je dost nepříjemné, protože se mi ze stavby neztratí jen to, co tam není!

Taky pro studenty místo kolejí. Vem si že pár studentů co by musel bydlet na koleji, může bydlet v mnohem větším komfortu v něčem převozitelném a po dokončení školy to jen převézt na další místo, kde budou pokračovat svojí další životní etapu. Takový pár dá za kolejné asi 430k Kč. Za u částku se dají postavit ty kontejnery skoro i 2!
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    V transporteru bych zase nebydlel ja, ani na sezonni pravi pres tyden...
    Hm, ja to myslel tak, ze pres tyden jsi na miste realizace a o vikendu doma. Na miste treba par tydnu v kuse a pak zase jedem dal.
    Pokud jde o stehovacku jednou za rok a pul, tak to muze mit smysl neco vetsiho a hur prevozitelnyho.
    S vetsima hrackama rozumim... to uz pak leda rp C a nakladacek ;)
    CUKI
    CUKI --- ---
    DARJEEL: ty se tu bavíš o naprosto jiných prostorech, že? Například já bych v Téčku klidně bydlel celej život, ale sežeň ženskou která s tebou bude ochotná sdílet takové bydlení dlouhodobě... To je jen pro pár šťastlivců, co maj štěstí. :-D
    CUKI
    CUKI --- ---
    DARJEEL: To je dobrý na cestování, ale trvalé bydlení je to pro dost lidí trochu málo. Na stavbě potřebuju pár větších hraček,ve velikosti jako je třeba hoblovka s protahem, fakt dost nářadí a materiálu a nějaké zabezpečení proti nechtěným návštěvníkům.
    Navíc cílovka co do toho hodlá dát ty prachy si to nebudě většinou sama dělat. Kamarád takhle jede školení a prostor má i jako učebnu. Jsou to 2lodní kontejnery spojené k sobě. Stěhuje se jednou za rok a pul, ale po celém světě.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    QWWERTY: slysel pan nekdy o westfalia? ,)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    DARJEEL: tohle je pravda imho pouze pokud tvůj čas nemá žádnou cenu
    kontejner oplácanej dřevem koupíš jako hotovoou věc, kterou ti dovezou, hodí na zem a je hotovo
    v téhle variantě musíš vybrat auto, navrhnout si vnitřek, vymyslet rozvody (elektrika, voda, odpad) celý to realizovat, přestavět (na to jsou potřeba prostory), etc...
    rohodně se to nedá srovnávat s hotovym řešním "na klíč"
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    A nepomerne levneji nez nejakej hnusnej kontys :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam