• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    CUKI
    CUKI --- ---
    UF0UN: Teď po restitucích lesů je to velká neznámá. Podle mě kupovat cokoli bez pozemku pod tím a bez příjezdové cesty ve vlastnictví obce je obrovské riziko. Osobně bych do ničeho takového nešel. Z jedné takové mě vyštípali 13x zvýšeným nájmem a to byl stát, kdo ví kdo ten les získá. A nejde jen o nájem na jakoukoli změnu budeš potřebovat jejich souhlas. Takže Esa v rukávu mají oni. To že ta cena chatky na cizím pozemku je daná takto nízko, má své opodstatnění.
    NYRLEM
    NYRLEM --- ---
    UF0UN: cestu pokud je zakreslena v katastru muzes vyuzivat a nikdo ti v tom nemuze branit, pokud je to zkolaudovana chata, tak te nemuzou donutit ji strhnout a rekonstruovat muzes, ale pozemky ti asi nedaji :) pokud chces z lesu delat louku, potrebujes razitko a to bych si zjistil predem kdo jakoze drzi ..
    GREGI
    GREGI --- ---
    UF0UN: osobne bych do toho nesel. Ted tam muzou byt ok lidi, ale kdykoliv se to muze vystridat a pak z toho budou akorat nervy
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    UF0UN: zalezi na lidech, na mistnim spravci, na odboru zivotniho prostredi mistniho stavebniho uradu (pokud budes chtit delat legalni upravy).
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    mozna se nam ted naskytne moznost koupit celkem zajimavou chatu na vikendy, problem je, ze stoji na pozemcich lesu CR (je to domek hluboko v lese).
    mate nekdo zkusenosti s tim, jak moc velky opruz to muze byt a jake jsou vztahy LCR s chalupari? A co to muze znamenat v dlouhodobem horizontu? Predpokladam, ze pozemek mi neprodaji, ale treba by me zajimalo jestli mi musi dovolit uzivat lesni cesty nebo vstupovat do lesa, kdyz tam bude nejake omezeni po kalamite.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ARAON: Zajímala by mě jediná výhoda takovéto k-ce...
    ARAON
    ARAON --- ---
    Zajimavy system, ale neprijde mi to jako extra pevna konstrukce. Kdyz jsem videl, jak se ty steny vlni pri stavbe, tak bych se o to bal oprit. :-P
    Montage petite maison (HD 1080p) - Brikawood International
    https://www.youtube.com/watch?v=gHXtVogFLg0
    SPAJDA02
    SPAJDA02 --- ---
    Fotogalerie: Německý fotograf Claudius Schulze si v Hamburku stloukl z recyklovaných...
    https://bydleni.idnes.cz/foto.aspx?c=A180409_103943_dum_osobnosti_web
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    Nepřekvapivé...
    Hrozí Česku kolaps hypoték? Politika bank je nebezpečná, varuje agentura - iDNES.cz
    https://ekonomika.idnes.cz/...a-prehrivani-riziko-f56-/ekonomika.aspx?c=A180406_134610_ekonomika_rts
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ARAON: k tomu ma trochu daleko :))
    ARAON
    ARAON --- ---
    ALEX_KID: To mi hodně připomělo tohohle týpka:
    Primitive Technology - YouTube
    https://www.youtube.com/channel/UCAL3JXZSzSm8AlZyD3nQdBA
    CUKI
    CUKI --- ---
    77WHITE: Naprostej souhlas. Taky bych dodal, že ten kontejner může být jako ideální spodní stavba, která částečně řeší i ty základy.
    ALEX_KID
    ALEX_KID --- ---
    Léto :-)

ALEX_KID
    ALEX_KID --- ---

ALEX_KID
    ALEX_KID --- ---

ARAON
    ARAON --- ---
    DEIKSAC: Tak to určitě. Ale i tak je tam v zimě celkem běžně pod nulou a občas nasněží.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    Ono záleží, kam ty kontejnery plácnete i u nás. Např v místech, kde je super náročný a nákladný založení bych třeba o kontejnerech uvažoval. Chaty, dočasný bydlení, útulny, letní obydlí, technický nebo semi-hospodářský objekty... Obecně mám z práce takovou zkušenost, že kvůli náročnosti technickejch detailů je levnější šáhnout po dřevě, ale sou výjimky. A jestli má člověk dost technickejch schopností, umí dělat s kovem a vyřešit základní detaily, tak se to vyplatit může.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    ARAON: jenže vono taky v Christchurch bude trochu jiný klima v zimě než tady
    ARAON
    ARAON --- ---
    COMODOR_FALKON: Tady dost casto nemaji vubec zadnou izolaci i naprosto normalni obytne domy. A az teprve od pristiho roku plati pravidlo, ze pokud pronajimas dum, musi mit alespon stropni a podpodlazni izolaci, pokud je to technicky realizovatelne. V jednom z baraku co jsme bydleli (a to nebyl nejak extra stary dum, mozna sedmdesata leta), nam malem pres noc v obyvaku zamrzlo akvarko.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam