• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    CUKI
    CUKI --- ---
    ANDY_WARHOL: Kdo hledá najde. Takovej dům se dá postavit mnohem levněji.

Myslíš tohle: https://www.rdrymarov.cz/kubis-632

To jako z toho bojleru dole povede potrubí do koupelny v patře, která je v na druhém konci domu? Hmm to musel být expert, kdo to dělal. Kuchyně je také na druhé straně od bojleru. Z tohoto domku hospodárnost jen čiší... a tenhle projekt bych zařadil ještě k těm lepším.
    Ale konstrukce je prasárna na druhou.
    1) Střecha bez přesahů je fakt divná a nepraktická móda
    2) Dřevostavbu oplácat EPS to je fakt na vraždu
    3) Izolace je naprosto nedostatečná
    4) přetlakový systém? Jako fakt?
    5) výplně mají dost mizerné hodnoty, dal bych si pozor co to je za výrobce a profil.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CUKI: to by si se prave divil, to co sme vybrali sme vybrali prave kvuli tomu ze rozlozeni uvnitr nam sedi.

opravdu bych chtel videt dum za 3,5 mega i s pozemkem za prahou. to bude asi hodne mrnavej pozemek. my mame skoro 1000 metru. tam uz se da i pestovat jidlo pro rodinu.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MAR_TINA: pokoj pro hosty a pokoj pro deti je jedna a ta sama mistnost. asi ctes blbe

potrebujeme loznice a 2x pracovnu
    obyvak a pokoj pro hosty - 5+kk
    rozlozeni v kubisu 632 to splnuje docela dobre, jen uvazujeme o rozsireni o 1-2 metry... coz se stale vejde do rozpoctu.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ANDY_WARHOL: Za 3,5mega se dá pořídit luxusní vila i s pozemkem kousek za prahou.
    Nešetřit na architektovi/projektantovi. Nejde ani tak o peníze jako vybrat někoho kdo má podobné smýšlení jako ty. Neplést si s tím co ti všechno odkejve, ale zamyslí se nad tím a spoustu věcí ti třeba vymluví. Ale dům je individuální požadavek stavebníka a musí se k tomu individuálně přistupovat! Každý potřebuje ke svému životu něco jiného a těžko si vybereš z katalogových sr.ček co dělal někdo ze zvláštní školy.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ANDY_WARHOL: přijde mi, že chtít za 3 mil. pokoj pro hosty, pracovnu a dva děstké pokojíky je naivní. Jednoho z toho bych se vzdala.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ANDY_WARHOL: mně přijde, že většina těhle typových montovacích firem má vybratelné domy, ale ne v tom nejlevnějším segmentu, většinou ve středním, ty nejdražší paláce bývají naddimenzovaný IMO kýč. Logicky, při nákladech a zisku, které musí mít, se na těch levných někde ušetřilo. Pokud chci dát za dům málo peněz, musím ho hodně moc vymyslet.

Takže tak ten jejich střed. Pak záleží na každém, jaké má požadavky.

Byla jsem v dřevostavbě nějaké firmy z jižní Moravy a ta mě hodně překvapila, jak byla pěkná. Na jméno si asi už nevzpomenu. Možná Atrium?
    Naopak teď u mě občas objednává firma Dřevodomky eu, cenově vypadá zajímavě, ale už trochu pochybuju, jestli dokáží splnit všechny požadavky na stavbu.

Já hlavně vídám ty domy rozestavěné, jak jezdím na lokality dokola a je to skoro všechno to samé :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MAR_TINA: mas nejaky priklad montovanych domu, ktery se ti zamlouva, nebo to zavrhujes z principu ?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MAR_TINA: tak to jo.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ANDY_WARHOL: canabu dávám jako příklad hrůzy :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ale kdyz nad tim tak premyslim, blbe rozvrzeni je zase otazka potreb. ja nepotrebuju jidelnu treba, obyvak staci malej, spis potrebuju pracovnu, kam se mi v pohode vejde psaci stul,ale zas to nemusi byt velka mistnost. tady u tech domu je dole neco oznaceneho hoby, a to uz je male i na tu pracovnu. navic dole se spis hodi mit pokoj pro hosty a aspon sprchac, aby proste hosti nam nechodili do patra vubec. a patro primarne pro nas na spani a na praci. proto mi ten 632 pripada prave vyborne rozlozenej a divil sem se tomu, ze vam ne
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MAR_TINA: vsak oni to v tom rymarove umej upravit kdyz bude problem :)

mimochodem koukal sem na ty canaby, ale kdyz tvrdis ze ty kubisy jsou blbe rozvrzeny, tak ta canaba mi tedy prijde mnohem horsi, koukal sem na nektere do 3 milionu... na ty drazsi ne
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ANDY_WARHOL: Horní Beřkovice (doporučuji si vyhledat místo a vzhled té obce, je to strašná díra) právě proto tolik zaskočily. Mají tam dvě lokality na výstavbu RD a teď se ukázalo, že při pohledu z Řípu mají turisti vidět (nikdy neexistující) venkovskou idylu nebo co.

Stejně tak neprošel canaba uno v nějaké dířě u Ústí, tuším Habrovice. Nepochopíš.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MAR_TINA: u nas pamatkari nastesti nemaji co chranit. a o zadnych specialnich regulacich tam nevim
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ještě k těm dvoupodlažním typovkám. Velmi často je zákazník po měsících jednání, složení zálohy a vyřizování povolení překvapen, že stavba neprošla z důvodu vzhledu a musí dělat nějakou úplně jinou. Buď rovnou ruší smlouvy s danou firmou nebo si vybírají něco jiného a ještě to jejich projektanti přizpůsobují.

Co mě hodně překvapilo, že něco takového neprošlo přes památkáře v Horních Beřkovicích kvůli památkové ochraně Řípu. Horních Beřkovicích! LOL.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    77WHITE: jinej zpusob praktikuju 20 let a diky nechci, kazdych par let stehovani, hlucny sousedi a penize odevzdavas nekomu jinemu. zadna zahrada na pestovani zeleniny. nevim proc nechapes, ze tu jine reseni neni. kupovat starou ratejnu, to je snad jeste horsi napad. ted mame pozemek a mame 3,5 mega schvaleny, takze proc bych mel hledat jiny reseni ?, to jako jaky, to ktery praktikuju a nelibi se mi ? fakt me jiny reseni nenapada.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MAR_TINA: ja sem v tom dome narozdil od tebe byl. obyvak nam naopak pripada zbytecne velkej, takze to je nesmysl. loznici potrebujeme jenom jednu, zbytek jsou 2 pracovny, kde bude jenom stul a pocitac a pokoj pro hosty, protoze mam u sebe svoje deti, nicmene jenom na vikendy, takze nema smysl jim delat pokoje zvlast, ci pripadne pro navstevu. co se tyce toho jak vypada, tak to je vec vkusu, me se libi. zene treba ne
    malych oken sem se bal, ale kdyz sem v tom byte byl, tak svetla i kdyz bylo zamraceno, bylo dost. nevim jak je to mozne, ale bylo to tak. dvere budeme resit zasupovacima tam kde to pujde, takze to zas takovy problem nebude.
    ano vsechno tohle uz sme zvazovali.
    je tam rizene vetrani a budeme tam mit urcite klimatizaci.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A teda doufám, že do konce roku přejde díky změně v hypotékách to početné objednávání typovek a od ledna nebude tak strašný nával práce :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAR_TINA: co bych hodnotila dobře je garážové stání. Nestrkala bych dovnitř auto, to to nepotřebuje, ale všechen ten bordel, co člověk potřebuje na údržbu domu, plus kola, lyže apod. Tak odpadne potřeba stavět 3 kůlničky.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    ANDY_WARHOL: Podivej, navrhnout to jde, ale delat to za tebe nebo nekoho jinyho nebudu:) pokud nedostanes po rijnu hypoteku tak je to stejne jedno. vim ze to je nackovskej pristup, ale treba je lepsi premejslet nad jinym resenim tvoji bydlici situace, protoze obcas kdyz na to clovek proste nema penize, tak je dobry to prijmout a hledat jiny zpusoby.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ANDY_WARHOL: je hnusnej, blbě navrženej, v základní verzi se bude přehřívat, je špatně větratelný, tzv. 5+kk je ve skutečnosti 4+1 (kuchyně s místem na jeden gaučík). Pečlivé přeměření ložnic by možná ukázalo, že ne všechny místnosti lze kolaudovat jako obytné.
    malé zádveří, ostré schodiště, malá okna, malé koupelny, malé místnosti, z přízemní koupelny vylezeš a někdo ti dá dveřma do nosu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam