• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    Nejenom mobilní dům musí být malý.
    Šikovná a převážně DIY řešení malých domků, aneb to že je to malé a levné neznamená, že to nemůže být pohodlné a luxusní.
    Pro lidi co chtějí vlastní bydlení ale nechce se jim platit nájem či se zadlužit hypotékou, nebo jen prostě nepotřebují obří barák.

Obrázky, rady, odkazy, pomoc při shánění stavebního materiálu, technologické postupy stavby, materiály, pozemky, půdorysy atd.

odkazy na blogy a stránky na nástěnku

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lDcVrVA4bSQ
    rozbalit záhlaví
    KOUSICEK
    KOUSICEK --- ---
    CUKI:
    PALIULI: tak ty prostupy jsou asi ok, to jde něžně rozšiřovat. A IMHO je v pořádku i ten zahřáty kmen - většina stromu je venku v zimě a pojede podle vody, světla, zimy. Rozhodně teda bude strom trpět víc, než bez domku. Ale možná zase dostane lepší péči: voda, hnojivo, láska.
    PALIULI
    PALIULI --- ---
    CUKI: Taky jsem si rikala, že pro ten strom to asi nebude úplně šťastný, má vlastně takovýho cizopasníka, takže strom bude v neustálým stresu.

CUKI
    CUKI --- ---
    PALIULI: Tak ona je to pomalu rostoucí dřevina, tak to chvíli vydrží, ale po letech nejen zaroste prostupy (což je ze stavebního hlediska jistě pozitivní) Ale také se ta větev prodlouží a bude rozpínat ty stěny do té doby než povolí. Taková pěkná designovka na pár chvil. Pokud přijde nějaký silnější vítr, tak to s tou stavbou taky pěkně zacvičí.

Ad druhá věc co mě více zajímá, je to co to udělá s tím stromem samotným. Krom oslabení větví obrostem v prostupech to podle mě má i nepříznivý vliv na zatažení mízy na zimu do kořenů.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    QNEDLEEQ: není důvod znovu vynalézat kolo (akorát asi nemá zvuk, tak by jsi si k tomu musel ještě připlácnout FM rádio) :)
    Simulátor televize | LIDL-SHOP.CZ
    https://www.lidl-shop.cz/Simulator-televize/p100225151
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    TSOH: ac nesnasim cokly, tak nejakej velkej zurivej asi poslouzi nejlip. ale zas kdo ma to nafani poslouchat, a taky ho krmit.

mozna by stacilo mit pohybovy cidlo a poustet stekot ;)TSOH:
    TSOH
    TSOH --- ---
    QNEDLEEQ: zatim jsem si sehnal nalepku, ze je to napojedno na PCO a asi ji dam jen na okno... Je však otazka jak pišeš, zda si na zaklade nalepky nebude nekdo myslet, ze tam jsou nejake cennosti... Vlastne, at clovek udela cokoliv, tak je to sazka do loterie.. :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    KOOTCHA: Takhle jsem tahal fotovybavení do Sierra Leone. V batohu kterej jsem tejden předtím vytáhnul z kontíku, jsem měl věci asi za 200k Kč. Převázaná gafou a jištěná sichrama a zipy převázané barevnejma igelitákama. Nikdo na to ani nešáhnul. Ale jiné věci na letišti "prolustrovali" dokonale :-D
    Pod svícnem je největší tma...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    QNEDLEEQ: v loji budes, i kdyz sejmes zlodeje, a kdyz to bude cikan, tak se ti jeste pribuzny pekne pomstej
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Kdysi jsme měli s kapelou zkušebnu v řadový garáži a měli tam komplet apec pod jednim zámkem. Vedle měl chlápek tři zámky a samolepku zabezpečovačky, přičemž tam skladoval uhlí. 3x za rok to měl vypáčený a my nic :))
    CUKI
    CUKI --- ---
    QNEDLEEQ: To už bych tam dal radši šipku s curare. Protože na rozdíl od prvního případu tě pak může zažalovat. Ve druhém případu si přineseš při příští návštěvě krumpáč a lopatu...

Chtěl jsem právě naznačit, že kamera je k ničemu. Člověk co se ti tam vloupá se ti na nějakou kameru může ... Buď to bude fetka co je ji to jedno a nebo se nenechá natočit tak aby bylo něco vidět. A i kdyby, ty ty kamerové záznamy nemůžeš nijak použít, protože ochrana osobních údajů.
    Kolika případům kamerový záznam pomohl?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    kdyz to tady ctu tak si rikam, skoda ze ze s u nas nedaji legalne provozovat nejake nastrazne systemy, ktere by dotycneho znehybnili do prijezdu policie. jenze pokud to clovek ma, tak zavrou jeho :(
    CUKI
    CUKI --- ---
    QNEDLEEQ: To máš pravdu, většinou je to někdo pod vlivem a tomu ten alarm bude zase ukradenej. Už mi místo rozbytí okna vyrvali rovnou celou okenici. Sekerou rozštípali masivní dveře...
    Ale taky jsem zažil jeden cílenej útok, kde přesně věděli po čem jsou a sebrali mi veškeré disky z počítačů které u mě našli. A proti tomu by netradiční alarm mohl fungovat (jenže ten jsem v té době neměl). Tady totiž museli bejt dost dlouho na to, abych mohl zareagovat. Teď už doma nemám asi nic, co by někoho lákalo. A navíc docela dobře zabezpečeno ale řeším spíš co proti těm vandalům kteří nadělají největší škody. Takže jdu cestou ocelových mříží.
    GREGI
    GREGI --- ---
    PHRASE: ty rybnicky maj plno celej rok... viz rezervace u nich na webu
    CUKI
    CUKI --- ---
    TSOH:
    QNEDLEEQ: Lepší je samodomo řešení, nebo alespoň ne běžně používané řešení od komerčních firem. Protože to se dá těžko odhadnout jak funguje. Což je pro zloděje podle mě největší překážka.
    PHRASE
    PHRASE --- ---
    CUKI:
    TSOH: nojono, lidi potřebujou vzruchy a pořád něco nového
    ale zrovna u těchto chatek bude obsazenost přes léto a zbytek roku už nic moc

jinak proč ne, pokud máte krásný místo a elán a tak :)
    TSOH
    TSOH --- ---
    řešil někdo zabezpečení chatky/alarm ? si řikam, že bych na zimu něco pořídil... tak jestli nějaké doporučení na něco ?
    ( např. https://www.tipa.eu/...BkEiwA-avvk5xfrKiSjYRRpbfpNpsOyGUt2EII-5qa3cNDz1tJWs8a5G7yIlbXbhoCRMQQAvD_BwE )
    TSOH
    TSOH --- ---
    CUKI: přesně to jsem si řikal... asi začnu pronajimat svoji maringotku na louce.. :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    PHRASE: hmm 3k5 za noc? To postavíš takovouhle chatku a máš příjem na celý život? O tom pouvažuju. :-)
    PHRASE
    PHRASE --- ---
    GREGI: něco z těch treehousu?

http://www.green-valley.cz/tree-house/cenik
    Tree House Babí lom - Správce lesního majetku - Lesy Města Brna, a.s.
    http://www.lesymb.cz/tree-house-babi-lom.html?id=394

ale s obsazeností to bude asi podobné a je to už docela drahé
    LAKERSS
    LAKERSS --- ---
    Ahoj. Ve vystavbe mam dvoupokojovy byt cca 50 m2, a rad bych, nez se pustim do vybavovani vseho, konzultaci s sikovnym architektem nebo architektkou na interiery. Odmena dle domluvy pripadne flasku neceho dobreho... Nejedna se o slozity pudorys. Dekuji R.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam