• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CUKI: ps: na novu téměř nekouká, na nějaký zpravodajství jejich už vůbec ne
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CUKI: já sem pro to aby se nestavelo v chráněných oblastech, to sem psal. Ale ten zbytečně opruz je i tam, kde se stavět normálně může.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    77WHITE: jo budu tím procházet příští rok. Dům, přípojka na elektriku, vrt, čistička. Mám se na co těšit. Užiju si tu bezproblémové hladké projíti.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    CUKI: ..tu plazmu s uhloprickou neco pres metr jsem koupil par tydnu zpet za 3k5. v tom bude zakopan ten pes, ze jeste nebydlim ve svem :-)
    CUKI
    CUKI --- ---
    ANDY_WARHOL: To je furt dokolečka. Sousedova tráva je vždycky zelenější, že? :-)
    Na jedné straně si lidé furt stěžujou, že dělaj za málo a nemaj žádné peníze, na druhou stranu bydlet jako předchozí generace by nikdy nechtěli.
    Kdyby se lidé spokojili s tím na co opravdu mají a co potřebují, do práce by mochli chodit na den dva v týdnu max.
    Ale protože tě všude v okolí masírujou tím, že panelák naležato prostě potřebuješ a každej musí mít své vlastní auto a plasmu s úhlopříčkou, alespoň metr.

Přírůstek obyvatel je kupodivu zanedbatelný a víc se postaví, ale nesmíš koukat na to co ti říkají na Nově. Protože ve většině případů se sčítají akorát developerské projekty, nikoli skutečný přírůstek staveb.

Jinak ano já bydlení mám, ale většina lidí by to nepovažovala za dostatečné protože má jen 45m2 a to pro běžnou rodinu nestačí, protože se tam nevejde pokoj pro každé dítě zvlášť, ložnice pro hosty, a pracovna pro každého člena rodiny,... Většina lidí si takové bydlení jako mám já dovolit může, jen musí přehodnotit co opravdu potřebuje...

ANDY_WARHOL: To už je spíše problém spekulace se stávajícími ruinamy a hlavně u těch ruin sjou například i vzrostlé stromy, ty prostě penězi nezaplatíš! Domek mostavíš jakýkoli a kdekoli když máš peníze, Ale strom ti za 2 roky nevyroste...
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    ANDY_WARHOL: Nicmene, ziskat povoleni na malej dum neni slozity. Jen to trva. Pokud teda stavis tam kde mas a nesnazis se uredniky ochcat, pak to muze bejt na dlouhy lokte.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    77WHITE: Generalizovat*
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    ANDY_WARHOL: Nemuzes generalitivat, v obou pripadech. Meli jsme kolikrat problemy s urady a naopak kolikrat proslo vsechno velice hladce.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    77WHITE: rekonstruovat stoletou nekvalitne postavenou barabiznu je za trest, demolice draha.
    Buď se myslíš ty, nebo autoři mnoha článku, které pojednávající o tom, že tu je delší získat stavební povolení než v Kongu. Např. https://www.novinky.cz/...-byrokracie-stavebni-povoleni-vyridite-rychleji-i-v-kongu-nebo-rwande.html
    Nejsem odborník, ale abych poznal že je značný rozpor v tom o tvrdíš a v tom jaká je realita styku s úředníky, na to opravdu být odborník nepotřebuji.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    ANDY_WARHOL: kazdopadne z odbornyho pohledu je opravdu malo stavebnich regulaci :)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    ANDY_WARHOL: Je zrejmy ze nejsi odbornik, ale vyjadrujes se k tomu jako kdybys byl...Prahu musis posuzovat uplne specificky, mimo zbytek republiky. Je to na hodne dlouhy povidani a ani v odbornych kruzich na to neni jednoznacnej nazor.

Ma se stavet tam, kde to prospeje dlouhodobymu vyvoji obce. Tak, aby nevznikaly debilni osady bez naznaku mestsky struktury nebo charakteru zastavby. Tak, aby v krajine nevyrustaly nadivoko srackozni projekty z katalogu. Tak, aby ctili okolni kontext, historii.
    Neprimo to tlaci do koupi uz stojiciho domu a tak to ma byt. Na co stavet novy veci, zabirat dalsi a dalsi pudu, kdyz mas kolem sebe tolik opustenejch domu.

PS: nemam vlastni bydleni, jen pro prupovidky:)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    LINKOS: takže cuky tu kope za trh? Zajimave
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    ANDY_WARHOL: trh potrebuje nedostatek aby se na tom dalo namastit.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Kdyby bydlení bylo dost tak nebude tak zdrazovat. Tady někdo žije evidentně v nějaký divný bubline.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CUKI: přírůstek obyvatel je kladný. Navíc dřív žíly tři generace v malých bytech. Ty bydlení máš.zijes s snad s Rodicema a prarodičema, že to přeješ ostatním?
    CUKI
    CUKI --- ---
    ANDY_WARHOL: Otázka je kdo a proč ty studie dělá? Kdo určuje co je potřeba?
    Praze nejvíce škodí její oddělení od Středočeského kraje. Tím má už několik desetiletí pevně stanoveny své hranice, ale to je chyba která dusí velmi podobně i mnoho dalších metropolí.
    Navíc náš národ spíše ubývá než aby rostl, tak kde je problém? Staví se o 106 a je nás méně a méně, tedy problém z místem nebude. Dokonce ani pražanů nijak rapidně nepřibývá, tedy vše je jen o nabídce a poptávce o ničem jiném. Míst kde bydlet v je dost a dost.
    Ale asi by jsi se neusmíval kdyby na zeleném prostranství před tvým domem, vyrostl panelák. To je taky legitimní právo.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Mě bavi jak lidi co bydlení mají to právo chtějí brát ostatním. Sytý hladovemu nevěří... Ale je to jen pokrytectví.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CUKI: na to sou studie, kolik bytu je potřeba a kolik se staví, nemá se smysl ptát mě. Já nejsem odborník.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ANDY_WARHOL: " V praze se staví o X tisíc bytu min než je třeba a to kvůli nesmyslnéjm regulacim"
    Kolik je v Praze třeba bytů? Jaké regulace jsou nesmyslné konkrétně?
    Praha není nafukovací, už teď tam bydlení je ve velké většině nevyhovující z hygienických důvodů. Jak by podle tebe měla Praha vypadat?
    Osobně si myslím, že by se měl zakázat zlikvidovat i jediný metr zeleně a narozdíl od strany Zelených si myslím, že Praha by se až na vzácné vyjímky neměla rozšiřovat zevnitř v oblasti brownfieldů, ale měli by se naopak předělat na zeleň. Jediná možnost je prahu rozšířit po okrajích, ale s nějakými jasně danými pravidly...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    77WHITE: no jenže ty si nemůžeš postavit na samotě stavbu ani mimo CHKO, a to zběsilý stavení myslíš jak? V praze se staví o X tisíc bytu min než je třeba a to kvůli nesmyslnéjm regulacim, takže moc nechápu o čem to mluvíš. Tím nechci říct, že bych chtěl aby se stavělo v chranene krajině oblasti. Tam ať to klidně zakázou úplně, ale že by bylo málo regulaci, to bych se vážně hádal.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam