• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    NIKIL: Neni duvod lpet na modularite, jak pise cuky. Ledatak muzes vychazet z nejakyho rozmerovyho systemu, abys vyuzil cely format. Napr drevenej system k-kontrol. Ale popravde te furt levnejs prijde proste postavena stavba na miste. Obecne zdene stavby v cr vychazi levneji, protoze zdit umi kdekdo, ale maly drevostavby taky nejsou zadna velka veda. Zdeni samozrejme trva, resis mokry procesy v domu, drevostavba je rychla. Na druhou stranu drevostavbu trochu omezuje zpusob zakladani. Kazdy ma neco, doporucuju konzultovat s projektantem primo na pozemek:)
    CUKI
    CUKI --- ---
    NIKIL: Modulární stavby jsou bohužel problém, protože jsou modulární. tedy u těch malých je problém se špatně využitým místem.
    Já se zabývám právě těmi malými stavbami. Když jsem vzal vše to, co jsem postavil přímo na místě stavby a pak chtěl ty věci zužitkovat ve stavbě "převozitelné", tak jsem zjistil, že by to byl takový nemastný neslaný kompromis. Takže projekt na tu převozitelnou verzi je vlastně úplně jiný i když se jedná třeba o stejně velký půdorys. V tom vidím problém s modulárním systémem staveb. Nemáš šanci využít všechny výhody toho konkrétního řešení. Musí to být více univerzální a to je často škoda.
    Popravdě to převozitelné řešení mi nejvíc hapruje u přesahu střech, moderní stavby bez přesahů střech mi k srdci nikdy nepřirostli, není to praktické... :-(
    Tedy pokud máš možnost stavět přímo na místě, přiklonil bych se k tomuto řešení.

Jinak Střední Čechy jsou velmi široký pojem :-) Pár schopných lidí bych asi mohl doporučit, alespoň na tu stavební část, ale každý je odjinud...
    NIKIL
    NIKIL --- ---
    CUKI: Trochu představu mám, už 5 let žiju v mobilheimu.) poupravenem - izolace, strecha, kamna.. ale uz to chce nejaky posun, tak jen zjistuji, jestli rovnou klasicky barak (i kdyz chapu, ze je mnoho ruznych variant) nebo je jeste nějaká alternativa mezi... u tech modularnich drevostaveb idealne nekdo, kdo to neosuli na materialu a rozumi prave tepelnym mostum, atd.. samozrejme DIY je taky moznost, ale to uz je o case a ten ted proste neni..
    Stredocesky kraj nejaky tip nemate? Diky
    CUKI
    CUKI --- ---
    NIKIL: A v čem by to měla být alternativa? 784k Kč z 22m2 je předražený i kdyby v ceně bylo založení a dovoz a napojení sítí. Je to velmi špatně zaizolováno a nejsou zde řešeny (nebo špatně) tepelné mosty.
    Najdi si někoho kdo se takovými stavbami v tvém regionu zabývá a za ty prachy jich budeš mít několik v mnohem lepší kvalitě. Doporučuji se zaměřit na energetickou náročnost, aby jsi nemusel topit kamny, protože ty jsou v takových stavbách, velmi diskomfortní.
    V něčem bych tě mohl asi někam nasměrovat, případně ti mohu takové malé stavby ukázat na stavbě i v provozu, ale vzhledem k tomu že se tím úplně neživým, tak nemám časové kapacity.
    Nicméně cca 25m2 se dá i komerčně postavit do 300k Kč. U těch převozitelných verzí je to podobné, ale je hůře využitelný prostor a kompromisy a omezení u střechy (malé přesahy) a nízká výška. Co se ušetří na jednoduší k-ci dáš za dopravu.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    NIKIL: zenhouse je podle jejich webu klasická zděná stavba ze zateplenejch betonovejch bloků. Neni na tom nic spešl, ani cena.
    NIKIL
    NIKIL --- ---
    SMYSLOV: Super, díky, zkusím. Jen, jestl jsem to správně pochopila, tak třeba zenhome nemusí být nutně dřevostavba..
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---
    NIKIL: zkusil bych klíčové slovo "modulární dřevostavba"
    NIKIL
    NIKIL --- ---
    Ahoj, nevíte o nějaké alternativě k freedomky.cz a zenhome.cz? Kromě vlastních rukou, tam je mi to jasný. :) Díky
    CUKI
    CUKI --- ---
    TSOH: ale jen pokud to bude magenta! :-D
    EGGH
    EGGH --- ---
    Woman Living Fully Off-Grid for 2 Years in a Tiny Yurt
    https://www.youtube.com/watch?v=12neLeeNPls
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    77WHITE: a jak dlouho to vydrží bez údržby?
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    SMYSLOV: to je z Mrazíka po dvaceti letech ?
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    COMODOR_FALKON: Komaxit, pozinkovani, nerez... variant je vic
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    ANDY_WARHOL: Tak ono i bez apokalypsy - představa natírání toho schodiště je docela vtipná...
    Leda by to celé bylo z nerezu - předpokládám ovšem, že taková verze by byla pouze v paketu s WC prkénkem z ryzího zlata... :-D
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    LINKOS:COMODOR_FALKON: LINKOS: sikovnej baracek, jen to chce vybrat lepsi apokalypsu.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Imho je to takhle akorát kvůli výhledu. Na jakoukoliv apokalypsu to není připravené vůbec, kromě zmíněných nedostatku to pri absenci natírání uhnije a spadne do pár let. A předpokládám, že barva na natírání těch nohou se po apokalypse bude shánět těžko.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    LINKOS: Jj, ideálně pokud by přístup do střešní "citadely" byl po snížené rampě okolo, tak aby se dali útočící zombíci eliminovat improvizovanou halapartnou/kladivem z ochozu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam