• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    HENTAIRUSH
    HENTAIRUSH --- ---
    GESTO: Jasně, protože COčkem se běžně řeže. :D (ikdyž, co si budeme povídat, plech to řízne :D )
    RODWY
    RODWY --- ---
    Hefty 224 sq. ft. little house doesn't feel tiny at all | TreeHugger
    https://www.treehugger.com/...l?fbclid=IwAR1UxRwKxLjEJJBvHQkVjLmJPGsgiwR8Di-VARRrm020dK7FwWdNtpXjIck
    DISKOPANKER
    DISKOPANKER --- ---
    77WHITE: Samozrejme, sorry
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    DISKOPANKER: 6 a 12 mm izolace, nebylo to spis 60 a 120?
    DISKOPANKER
    DISKOPANKER --- ---
    DISKOPANKER: Oba meli rozmery 2,5*6m
    DISKOPANKER
    DISKOPANKER --- ---
    Resi se tu ted kontejner vs. budka z ramovy konstrukce,ted v lete jsme se obojim v praci zabyvali.
    Klientka 1 si nechala privizt kontejner, mel jedno okno, jedny dvere, izolaci 6mm mineralni vaty a zevnitr oblozenej slabou lesklou deskou, ulozenej na zabetonovany ocelovy nohy, vysel na 80k i s dovozem( coz se nakonec ukazalo, ze je hodne fer cena), bez tech nohou, ty si delali sami, chtela to peknejsi, tak si to postavila cca 120cm od domu a z nej pak protahla strechu az nad ten kontejner (cca 20k) po roce zjistila, ze se tam ani v lete, ani v zime neda bejt, takze jsme delali 12mm izolace z venku, obklad palubkama a asi do pulky dylky toho kontejneru takovy rozsireni mezi ten kontak a stenu baraku(tam sem.teda zjistil, ze vyriznout 125mm flexou diru do steny kontejneru, kterej je zevnitr necim oblozenej neni uplne zadarmo, jak tu nekdo tvrdil), za to dala cca 70k, takze ji to cely vyslo na 170k s tim, ze neni nikde poznat, ze je to kontejner.
    Klientka 2 chtela to samy, akorat zrovna nesehnala tak levne vhodnej kontejner, takze jsme delali na zemni vruty ramovou konstrukci, vsechny steny izolace 12mm,podlaha a strop 24mm, troje dvere(je tam pricka na zachod, kterej je pristupnej jak z venku, tak zevnitr), dve vetsi okna, jedno maly na tom zachode, plechova krytina, z venku oblozeny palubkama, zevnitř OSB desky a byl tam pozadavek na mobilitu, kvuliva tomu, aby to stacilo na ohlaseni, jako ten kontejner, takze podlahovej rost fakt bytelnej a podle nas pripravenej na to, ze kdyby se pod nej dali dva tramy, melo by to jit jerabem zvednout a nalozit. Tahle stavba stala sakumprdum 120k.
    Kdyz nepocitam to hnusny osb oblozeni, stavba c.2 mi prisla urcite vhodnejsi k nejakymu bydleni, zminovany dunění tam bylo oproti kontaku minimalni, byl tam v lete vetsi chladek a cely mi to prislo takovy utulnejsi. Na cas "vyroby" prichazi stavba c.2 na o trochu delsi dobu, áe delat rost pro izolaci kontaku a delat rost na stenu ramovy konstrukce trvalo defakto stejne.
    GESTO
    GESTO --- ---
    HENTAIRUSH: myslíš autogen :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CUKI: nezapomeň na zemetreseni
    CUKI
    CUKI --- ---
    OMNIHASH: Pokud je to na pásech tak ne, ale když se zakládá nějak rozumově na patky, tak pod tím podlahovým roštem jsou právě většinou ty nosné trámy a ty už se bez problémů rozložit dají.

PALEONTOLOG:
    Ono málokdo si uvědomuje že taková vichřice nebo zatížení sněhem je pro stavbu často mnohem větší nápor než ten převoz. Navíc ty rámové k-ce jsou u nás z principu vždy šíleně předimenzovány, kvůli izolaci.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    OMNIHASH: tuhost konstrukce musí převyšovat běžnou rámovou stavbu, ale je to řešitelný nakonec
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    CUKI: zatím všechny, co jsem potkal, byly normálně na základovejch pásech, ale může bejt. On teda ani nosnej rošt moc nepomůže, pokud není koncipovanej na přenosnost.... imho, abs to moh převážet, tak z toho musíš udělat opravdovej monolit, co se nepohne v žádný spáře.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CUKI: to je pravda, že by to pěkně smrdelo, ale tak předpokládám, že by mě alarm upozornil na mobil a přišel bych tam dřív. Ale jsou to akademicke debaty, chatu nepotřebuju a řešit tohle naštěstí nemusím.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PRASECI_SOIREE: tlak na spáru by byl při váze 1t a 10m2 jen 1kPa, to zvládne skoro každej materiál. Nevím jestli má kontas nějaký nohy co se zaboří, pak bych to dal na pražce nebo na ten sterkovej polštář. A duní to, nechci to, ale to dřevo chápu.

CUKI: nejdřív ji musíš přizpůsobit k závěsu a převozu, a nerovnoměrnýmu sedání po složení, pak je to jedno
    CUKI
    CUKI --- ---
    OMNIHASH: Většinou se dělá podlahový rošt nosný pro zbytek stavby. Navíc je většinou na dalších trámech, za které už se to dá vzít. ˇ6e by se to rozklížilo se nebojím, ale spíš co to udělá se sprcháčem a pod. Tam stačí malý pohyb, ale zase abych ho kvůli tomu dělal texilní jako na tom webu? fuj.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ANDY_WARHOL: ano
    ANDY_WARHOL: Popravdě na to nemáš žaludek. Teď se nebavim o to zabít člověka, ale přijdeš tam po měsíci, tak to bude dobrá vůně.
    Když mi naposled vykradli jednu chatu, tak vysekali celé zamřížované okenice a pak si v chatce uvařili kuře které tam bylo všude možně. Po měsíci fakt lahoda...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    CUKI: stavby, který na to nejsou dimenzovaný tím totálně rozklížíš, pokud se ti nerozpadnou už při nakládce. Ono bohatě stačí, pokud nemáš udělanou podlahu tak, aby přenášela síly a všechno nesou jenom obvodový stěny a jseš v háji.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZELENY_CAJ: Podle toho co píšeš, bych zahájil přípravné práce. A k tomu nechal posvětit dočasou stavbu, třeba unimobuňku, karavan cokoli. No a až to postavíš, tak to tam budeš moci nechat, protože se bude jednat už o vedlejší stavbu na kterou nebudeš potřebovat ani územní souhlas.
    CUKI
    CUKI --- ---
    PALEONTOLOG: proč by jsi rámovou stavbu nenaložil na podvalník?
    CUKI
    CUKI --- ---
    NEBOZKA: 4-člený tým co má 2 architekty a jednoho manažera a jen jediného člověka na výrobu? Trochu nepoměr.
    2 architekti a přitom žádná izolace, sprcháč z textilu (to jako vážně?) a vevnitř vzhled jak u překližky. To se tolika lidem takové obložení líbí? Tíhnu k minimalismu, ale mít všude stejný povrch je pro mě nepřijatelné, navíc ty spáry...
    Přitom je to dneska asi móda. Od jara za mnou přišel už druhý člověk s tím, že chce ode mě návrh levné malé stavby s tím že uvnitř bude vše z překližky. Ten druhý z toho chtěl po mě vyrobit i nábytek.
    Pak je ještě jedna skupina lidí a ty zase rádi palubky-všude. Ale těch u mě postupně ubývá.. Tam je to o to horší, že to sebere strašně moc prostoru, spár je mnohem víc a přitom to není statický k-ní prvek jako jsou velkoformátové desky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam