• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    Nejenom mobilní dům musí být malý.
    Šikovná a převážně DIY řešení malých domků, aneb to že je to malé a levné neznamená, že to nemůže být pohodlné a luxusní.
    Pro lidi co chtějí vlastní bydlení ale nechce se jim platit nájem či se zadlužit hypotékou, nebo jen prostě nepotřebují obří barák.

Obrázky, rady, odkazy, pomoc při shánění stavebního materiálu, technologické postupy stavby, materiály, pozemky, půdorysy atd.

odkazy na blogy a stránky na nástěnku

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lDcVrVA4bSQ
    rozbalit záhlaví
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    UF0UN: od architekta určitě ne, stačí stavar, projektant. Pokud tedy projekt je podmínkou, to teď z hlavy nevím.
    CUKI
    CUKI --- ---
    UF0UN: Bohužel jak tam už něco není, je to minimálně na ohlášení a spoustu drahých razítek a byrokracie.
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    dotaz k legislativě: chápu to správně tak, že cokoliv "obytného" stavím na pozemku v zastavitelném území, bez existující stavby RD/rekreačního objektu, musím prohnat umístěním & ohláškou? Takže potřebuju projektovou dokumentaci od autorizovaného architekta i na stavbu do 25m2?
    CUKI
    CUKI --- ---
    LINKOS: Když už bych šel touhle cestou, tak to třeba i zarovnám, ale udělám z toho zároveň úložnej prostor...
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    LINKOS: Souhlas
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    CUKI: mě spíše přijde, že se tím chtěli zbavit těch sikmin. Nevím jestli si někdy dělal vestavbu to klasické dodávky, ale ty zaoblené boky jsou docela oser, ale vyřešit to tím že to o 15-20 čísel zúžiš, není úplně nejšťastnější
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    CUKI: Maj to chytre a hezky udelany...zachod je v ty "skrini" hned naproti soupacim dverim... Predpokladam, ze izolaci tam mit budou.. lec zuzeni prostoru v uz tak uzkym Tranzitu moc taky nechapu, ale maj to jen vzadu podel postele... spis jsem si rikal, ze asi nikdy nejeli po polnacce, pac by pak koukali, jak jim litaj veci z hornich policek u kterejch jim dvirka drzi jen ty magnety:)
    CUKI
    CUKI --- ---
    ILLUZE: některé věci mě fakt dost překvapili a nějak nechápu jak se to tam mohlo všechno vejít. Je jasné že ty fotky zkreslujou, ale i tak. Když se podívám na to obložení co sebere zbytečně tak cca 25cm šířky. Kdyby v tom byla izolace super, ale ona není na jiných místech vůbec, tedy předpokládám, že tam nebude. Co je v tom prostoru? A kde je ten záchod?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Tohle patří spíše do obytňáků, ale ty vychytávky ve videu - fakt se s tím vymazlili :)

Obytný vůz postavený svépomocí bezvadně poslouží, i když je vlastně docela jednoduchý
    https://www.garaz.cz/...svepomoci-muze-byt-i-jednoduchy-21002831?dop-ab-variant=9&seq-no=1&source=hp
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PRASECI_SOIREE: všechny, které jsem potkala, měly vrstvu zeleno šedého řasomechu
    CUKI
    CUKI --- ---
    PRASECI_SOIREE: U nás to většinou moc dlouho nevydrží. Záleží na konkrétním místě, ale několik jsem jich viděl po pár letech zelený jak brčál, a po místy už dost chatrné.
    Do údolí k potoku bych to neviděl, ale někde na otevřené kamenité nebo písčité pláni to může vydržet mnohem dýl. Na bydlení asi nic moc, to bych si raději postavil teepee, ale na několika místech jsem to viděl jako zázemí pro lesní školku, klub, zázemí se spaním pro hosty,...
    MAKAK
    MAKAK --- ---
    PRASECI_SOIREE: Je to krásný prostor, má to svoje kouzlo, dost nezvyklý pro mě jsou žádný okna a výhled, člověk se cítí dost uzavřeně...
    MAKAK
    MAKAK --- ---
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    K bydlení si upravili starý školní autobus, cestují s ním po světě
    https://www.mariannebydleni.cz/...nim-po-svete?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
    PHRASE
    PHRASE --- ---
    PRASECI_SOIREE: spis to vypada, ze si tam dela jen caj ke cteni
    CUKI
    CUKI --- ---
    PRASECI_SOIREE: Ta digestoř je asi to poslední, mě přijde ta kuchyň spíš zbytečně mrňavá. Já bych ji prodloužil až ke koupelně, pěkně by se to tam vešlo. A jak se mi to celý hodně líbí designem, tak koupelna mě zrovna přijde jako by tam nepatřila. A ten prostor nahoře se mi zdá dost nízkej. Dal bych tam tenčí matraci a hlavu směrem k oknům... To je ale jen detail. Jinak velice pěkně posazené do krajiny a hlavně neotřelé.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    77WHITE: Ano, ale fakt mu to nedali na základě obratů na účtu, ale na základě daňovka. V AB, pokud někdo přišel bez daňovka, tak jsme taky posílali domů.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    CAMELLA: půjčil si cca 7 mega na byt, bez problémů. Pravda je že něco vlastní a podniká, nemá holej zadek. Ale u ostatních bank mu tu hypotéku nedali, a to mu chodí na účet 6ti ciferný částky každej měsíc, legálně.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CUKI: mně cpe banka konrokorent pořád a na příjmy se neptali. Nechala jsem si dát 5tis, ale paní tvrdila, že do 50tis. není problém.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CUKI: Nevím, odkud bral 77white informace, ale já jsem v té konkrétní bance pracovala a hypotéky/úvěry řešila a fakt to tak, jak je napsáno nefunguje. Navíc dnes je to ještě přísnější díky zásahům od ČNB.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    CUKI: znamy nema kreditku, ani zadny pujcky a uvery .. takze mel problem ziskat hypoteku, protoze "banka nemela jak overit, ze pravidelne splaci sve dluhy"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam