• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    DEIKSAC: To evidenčné číslo byť môže a nemusí. U nás nám ho nedajú (okres nechce, aby tam niekto býval, viac napríklad http://www.strakonice.eu/en/node/6225 záleži na lokalite), ale stavebné povolenie potrebujeme, pretože máme limit 50m2 na rekreačnú stavbu, takže to už nie je na ohlásenie. Odpad riešiť nebudeme, ale topení ano.

U tých do 25 stačí myslím ohlásenie, pokiaľ ale nie sú podsklepené, nemajú topení a obytnú miestnosť. Ak majú, tak to bez razítok nepôjde.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    SVAN: jestli to chapu spravne, tak stavba pro rodinnou rekreaci ma cislo evidencni a je potreba pri te legalizaci udelat aspon nejaky pasport toho objektu, alespon takhle to probihalo u nas. Nicmene kdyz jsme nasledne hovorili se sefkou stavebniho uradu ve vci nejaky rekonstrukce/upgrade, tak nam rekla, ze kdyby to byl furt zahradni domek, tak ze je ji to fuk, ale k rekonstrukci stavby pro rodinnou rekreaci potrebujem vcelku balik vyjadreni ci razitek (hasici, nakladani s odpady ...)
    SVAN
    SVAN --- ---
    A ještě jedna otázka, nikde nemůžu najít jestli při změně užívání stavby ze zahradniho domku na nářadí na rekreační objekt do 25 m2 je potřeba aby dokumentace kde je zakreslené původní a zamýšlené byla i s kulatým razítkem a nebo to jde i bez když nejde o stavební povolení ?
    SVAN
    SVAN --- ---
    PROMETHEA: Přesně tak. Nejdříve jsem se teda položila do všech dokumentů od bývalého majitele a po noci strávené pálením zbytečných papírů jsem objevila smlouvu, zavolala do firmy a paní na telefonu mě potěšila, že stavební povolení řešili oni. Nasypala jsem si tedy popel na hlavu, zavolala na úřad a omluvila se za neprovedenou kolaudaci, která měla také proběhnout do doby už několik let zpátky. Paní na úřadě zavelela ať si nechám udělat elektrorevizi a naklušu se žádostí a všemi papíry co k tomu mám a málem už mi hlásila datum kdy příjde.
    Takže teď to vypadá růžově, všechny počáteční hrůzy jsou zažehnány.
    Jediné co se tam už nejspíš rýsuje je to, že nemám predávací protokoly a firma od studní mi je nevydá, vydá je pouze úřadu, ten na tohle nemá čas a nebude jim kvůli tomu vypisovat, takže až mi úřad pošle co po mě za další dokumenty chce, já to pošlu té firmě a ta firma je pošle úřadu, tak uvidíme, vypadá to kolečko jednoduše.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SVAN: Tak pokud tu změnu vlastníka doprovází pozitivní emoce, tak bych s nima asi jednala na rovinu. A spolehla se na to, že ti nebudou chtít házet zbytečně klacky pod nohy...
    ESELVIRA
    ESELVIRA --- ---
    ALEX_KID: Vyvarovat se vysoké teploty radiátoru. Ideálně topit průběžně a na nižší teplotu. Máme v koupeně paradoxně nejsušší vzduch ze všech místností v bytě, protože tam máme topení na max.
    SVAN
    SVAN --- ---
    Teprve se to přepisovalo na mě a vše bylo pouze informativní stavební povolení atd na něco jiného než tam stalo a od té doby jsem tam nebyla.
    SVAN
    SVAN --- ---
    Jo to je taky varianta. Takže bude divadlo, je otázka jestli ten magor se tam sám neproflákl, tu studnu začal podle smlouvy dělat ještě dřív, než to rozhodnutí vůbec dostal. Když jsem to od něj koupila a šla se tam optat na chatku (která je na tom stejně) objímaly mě ženský ve dveřích, šťastné, že se toho hovada zbavily, div, že šampaňské nebouchaly. Tže je možné, že i po 5 letech budou okamžitě vědět co se na tom pozemku odehrálo.
    V té době co jsem tam byla, jsem ještě od něj neměla žádné dokumenty a holky v té radosti se nezmínily, že mi za pár měsíců vyprší lhůta. (řešila se hlavně chatka a stížnosti sousedů atd)
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    SVAN: co varianta, nakráčet na úřad. Popřít fyzickou existenci studně. A jen se poptat že jsi nasla dokumentaci k její zřízení, a jestli by to šlo dotáhnout do konce? Pokud ano, usetris na jejím výkopu a bude legal. Pokud to nepujde, tak holt studna "neexistuje" .
    SVAN
    SVAN --- ---
    ještě je teda otázka jestli mi za to nehrozí nějaká pokuta i když tam teď sama nakráčím a udám se
    SVAN
    SVAN --- ---
    77WHITE: Ano můžu, tak jako doteď, jen jsou tu milí sousedi a nikdy nevíš co provedou :)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    SVAN: Tak zni to zes to koupila uz se studnou, tak mas dve moznosti - budes ji pouzivat a nikomu to nereknes, nebo to protahnes uradama a snad tam neni nejakej lokalni zadrhel:)
    SVAN
    SVAN --- ---
    77WHITE: Díky, chtěla jsem se nejdřív zeptat, jestli neexistuje nějaký fígl než se na úřadě rovnou napráším
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    SVAN: ano, vyjádření prošla = jakoby nebyla. Teoreticky bys mohl přikládat předchozí vyjádření pro zrychlení procesu, ale zkusil bych zavolat na příslušný úřady a poptat se přímo tam. Získat těch pár vyjádření je stejně záležitost jednoho měsíce od rozeslání situace a nějaký stručný technický zprávy, pokud ji vubec dotčený orgány vyžadujou.
    Opět, pár rychlejch telefonátů to vyřeší. Ptej se rovnou na konkrétní referenty, ať je můžeš už konkrétně adresovat a ta tvoje žádost neleží týdny na podatelně.
    SVAN
    SVAN --- ---
    Ahoj mám otázku ke studni. Právě jsem zjistila, že předchozí majitel zařídil všechna povolení která byla třeba pro vrtání studny, dosáhl rozhodnutí že může stavět, postavil, ale už nerozběhl stavební povolení. Takže když jsem já teď chtěla studnu zkolaudovat, našla jsem pouze papíry ve kterých se v rozhodnutí píše, že je pravomocné dva roky rok. 2012 :))
    Znamená to, že budu muset začít úplně od znova, přestože už studna dávno ty roky funguje?
    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    640sqft Solar Powered Shipping Container Cabin with Greenhouse For $25k
    https://offgridliving.net/640sqft-solar-powered-shipping-container-cabin-with-greenhouse-for-25k/
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    RODWY: S tým ohlásením to znie často zavádzajúco. A závisí to toho, ako je pozemok vedený v územnom pláne obce. Tieto kecy ma vedia fakt naštvať:

Mobilní domy můžete na svůj pozemek umístit bez ohlášení nebo stavebního povolení. Stačí územní souhlas. Limitem je obytná plocha do 25 metrů čtverečních a podmínkou jistá míra mobility. Přesněji, aby dům nebyl spojen se zemí pevným základem. Příliš mnoho pohybu je ale také na škodu. Na maringotku, karavan, mobilheim nebo obytnou loď už banka nepůjčí.

Nikto ale nespomenie, že nestačí, aby bol pozemok váš, ale musí to byť pozemok určený k bydlení alebo rodinnej rekreácii. Mnoho ľudí to popletie a potom dosť narazia. Vodu tam bez stavebného povolenia tiež legálne nedostaneš. Ak chce niekto niečo pestovať, tak sa tomu nevyhne.
    HENTAIRUSH
    HENTAIRUSH --- ---
    RODWY: Imho, dokud se nebudou opičit další pojišťovny, tak bych do dosavadního monopolu csob fakt nesel. :)

Ale docela by mě zajímaly ale podmínky ČSOB a jejich pohled na sítě.
    RODWY
    RODWY --- ---
    Cool bydlení? Mikrodomky teď můžete financovat hypotékou
    https://www.forbes.cz/cool-bydleni-mikrodomky-ted-muzete-financovat-hypotekou/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam