• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    CUKI
    CUKI --- ---
    SKINNER: Ovládání nohou má u mytí rukou (asi i nádobí) smysl co se úspory týče. Ale daleko větší úsporu budeš mít pokud zajistíš stálý tlak a kvalitní perlátor.
    SKINNER
    SKINNER --- ---
    SKINNER: Asi něco takového:

Foot-operated water pump for camping
    https://www.youtube.com/watch?v=uScXE8mLmo8

A tenhle nápad se mi taky líbí na zahradní umývání..

https://www.youtube.com/watch?v=EHmnN-wPRNk
    SKINNER
    SKINNER --- ---
    Bohužel už to nemůžu najít v historii, ale pamatuju si, že se tu jednou objevil ten diy šlapací kohoutek k dřezu- člověk si našlapal tolik vody, kolik potřebuje.. Víte o tom někdo něco/používáte to? Jde mi o úsporu vody a offgrid. Díky
    MASONIT
    MASONIT --- ---
    BODY_SUIT: ahoj, prej se má člověk vyvarovat osahu sodiku, většinou bývá v práškových. Kolem stromu prý je dobré vyhloubit štěpkou zamulcovany bazenek. Pokud bys chtěla vypouštět vodu i ze dřezu, tak dej před to ještě nádobu s kůrou/štěpkou pro navázání mastnoty, což jednou za čas zkompostujes.
    Pokud chceš víc vody v zahradě a min v septiku můžeš zkusit venkovní sprchu na léto a zvážit kompostovaci záchod místo splachovacího.
    EGGH
    EGGH --- ---
    CUKI: Třeba monterky od oleje?
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    BODY_SUIT: Per to bokem. Ještě do teď má spousta starých baráků šedivku separé. Aneb koupelna, dřezy, kuchyň jde na zahradu. A jen hajzl do žumpy.
    CUKI
    CUKI --- ---
    PRASECI_SOIREE: co peru? Špinavý peníze? :-D hmm tiskový barvy asi nebudou žádná slast...

Ne vážně co pereš, s čím by byl problém?
    CUKI
    CUKI --- ---
    BODY_SUIT: Pokud nepereš v nějakém sajrajtu (dávej pozor i na PH) tak tím klidně můžeš i zalévat "jedlý" záhon.
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    Jak moc blbej nápad je vypouštět pračku přímo ke stromu na zahradu? Peru ve Feel Eco, ale klidně prostředek změním. Zalévat záhony tím je asi blbost (?).
    Jde o to, že jsme se přestěhovali do nájmu do domečku, kterej byl užíván jako chata. No a naše domácnost s dětma (a látkovejma plínkama) pere celkem často. Bohužel žumpa byla nadimenzovaná fakt jen na občasný víkendový provoz, tzn, že musíme vyvážet fakt často a na oko jde fakt hlavně o téměř čistou vodu.
    Tak vymýšlím variatny, jak vodou více šetřit a neodvážet ji z pozemku, to mi přijde fakt jako nesmysl. Řešil někdo něco podobného?
    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    Tady Je Moje – Netradiční magazín o bydlení Cestovatelka bydlí v bytě, který nemá ani 18 m²
    https://www.tadyjemoje.cz/...ny&fbclid=IwAR3OA_8TPBfnapuu-c1kL2NVPmsxGxYwKF-pmxLJG1UvnjdYczQR9bq1QWE
    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    HENTAIRUSH
    HENTAIRUSH --- ---
    ALEX_KID: vaření na petrach v 21.stoleti je ale dobrá hipsterna :)
    ALEX_KID
    ALEX_KID --- ---
    Takze konecne ziji na vysoke noze a z lesni kuchynky jsem povysil na starousedlicky styl :-)) ....je fakt ze uz slouzi pouze na teplo pac nervy z varenim jsem zahnal plynovym varicem

ALEX_KID
    ALEX_KID --- ---
    To ma byt odpoved? Muzes se domluvit s majitelem objektu nebo se sousedy....ale jaksilny argumenty a vystupovvani musis mit treba na to zajistit to treba na urade ??
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    SKINNER: sticka.cz neosolar.cz nomadshop.cz
    SKINNER
    SKINNER --- ---
    Může mi někdo doporučit obchod, kde koupit ideálně celý menší ostrovní systém? Dobré jednání, ceny..je toho tolik! Jendá se jen o menší zahradní domek. Díky za rady.
    VELADA
    VELADA --- ---
    Squatting is the action of occupying an abandoned or unoccupied area of land or a building, usually residential, that the squatter does not own, rent or otherwise have lawful permission to use.

Nemít "lawful permission to use" jestě neznamená že skvotovat je nutně nelegalní akt.
    CUKI
    CUKI --- ---
    VELADA: pak to není squating :-)
    VELADA
    VELADA --- ---
    Squatovat se dá legálně. S domluvou s majitelem.. bez placení nájmu.. s různýma podmínkama. Někdo chce jen znát lidi co budou squatovat.. jinej má podmínek víc. Ale jestli něco teď je v Praze..
    CUKI
    CUKI --- ---
    PRASECI_SOIREE: Koupíš tu nemovitost, před tím než se tam nastěhuješ :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam