• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    CUKI: už si přesně nepamatuju, jde o to, že v sobě může mít někdo třeba vajíčka tasemnice a podobně a ty potřebuji stravit část svého vývojového stadia v půdě. Ony sice stačí umřít při pár hodinách horkého kompostování, ale ten není zaručen kompletne v celém objemu kompostu, ale dva roky není schopen přežít žádný z takto siritelnych parazitů."
    CUKI
    CUKI --- ---
    LINKOS: Tak tak separace je naprd. Ale proč až po dvou letech? Nějaká bakterie se "likviduje" tak dlouho?
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KOCOURR: přejít na kyblovy systém a dávat to do kompostu.
    Žádná separace moci atd. to ve finále jen vytváří problém co zase s močí, smrdí to atd. Na dno kýble piliny, po každé potřebě zasypat pilinama, následně zakrývat na kompostu... Takový kompost se dá po dvou letech dávat i pod zeleninu, případně pokud tomu člověk nedůvěřuje, můžeš to dávat ke stromkům atd.
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---
    KOCOURR: prvním je separovat hovna a chcanky... to je základ pokud dále zapáchají hovna stačí jehličí či rašelina lopatka po vykonané potřebě...
    EL_KO
    EL_KO --- ---
    HENTAIRUSH: zbytečně zaplní kadidíru... a smrdět to začne hned s další náloží.
    HENTAIRUSH
    HENTAIRUSH --- ---
    Lehčí zásyp kočkolitem vyřeší vodu, i smrad.
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    KOCOURR: no napadlo me hodit tam vzduchivaci motorek at se tam dostane vzduch, ale odzkousene to nemam:))
    EL_KO
    EL_KO --- ---
    KOCOURR: v septiku bakterie a enzimy fungují. v kadiboudě to nebude tak ideální, ale pomůže to taky, dokud je to jaxi tekuté :)
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    Ahoj, mám dotaz ohledně hoven :) Díky posledním dešťům se mi díra v suché kadiboudě zaplnila skoro celá vodou a hovna plavou na povrchu, výsledkem je smrad, který v předchozích suchých letech vůbec nebyl ( + letos je vytíženost kadibudky asi čtyřnásobná). Máte vyzkoušené nějaké ty přípravky urychlující rozklad, co mají eliminovat i zápach? Funguje to, nebo je to jen další marketingový chyták? Díky za případná doporučené, co vám dobře funguje :)
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---
    hmm...

Tree house | portfolio
    https://www.jantyrpekl.com/treehouse
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    FIYAH: týjo, na střední škole jsem bydlela naproti v podnájmu a fakt jsem si myslela, že Hubáček bydlel v šumperáku. Bylo mi to trochu divný, no ale v tom věku jsem měla jiné starosti. Díky za článek.
    FIYAH
    FIYAH --- ---
    Z domova:)

V domě za cenu bytu se lidé báli bydlet, usadil se v něm sám autor Ještědu - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...utor-jestedu-60-let.A200615_094433_liberec-zpravy_jape?zdroj=vybava_recombee
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    CUKI: napriklad z teto stranky; https://www.chatar-chalupar.cz/cesta-ke-stavbe/
    "vyhláška. č. 501/2006 Sb., v platném znění), který stanoví, že ke každé stavbě rodinného domu nebo stavbě pro rodinnou rekreaci nebo souvislé skupině těchto staveb musí vést zpevněná pozemní komunikace široká nejméně 2,5 m a končící nejdále 50 m od stavby."
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZELENY_CAJ: Taková příjezdová komunikace platila ve vyhláškách obcí jen pro RD pokud já vím. My tu máme cestu 2,3m a taky to nikdo neřeší i když by chtěl. Ale jsou to "jen" chaty. Můžeš mi prosím napsat konkrétní paragrafy co se toho týkají?
    Na 5x5m stavbu nemusíš nutně potřebovat ani ten územní souhlas, pokud to bude vedlejší stavba.
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    CUKI: Zatim tam resim jen stavbu 5x5m uzemni souhlas, ten vypada ze je v pohode. Je to stavebni parcela v zastavitelnem uzemi. Ale docetl jsem se tedka ze k tomu abych mohl na pozemku stavet tam musi byt ta cesta o minimalni sirce 2.5m a k tomu mojemu sice vede v katastru obecni cesta, ale o sirce 1.8m. Taky jsem se docetl ze jde pozadat o vyjimku. Takze sem se ptal jestli s tim ma nekdo zkusenosti. Budu to do budoucna resit a zjistuju informace a zkusenosti ostatnich, abych zvvolil vhodnou strategii, pripadne abych si nedelal zbytecne nadeje ze mi to povoli.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZELENY_CAJ: A oni to po tobě na stavebních chtěli? Jak to zdůvodnili? Jedná se o pozemek pro rekreaci nebo RD?
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    CUKI: Jo srub je jen pracovní název, spise něco jako trisezonni dřevostavbu .. Materiál tam odnosime to není problém. Spise přemýšlíme jak zahájit jednání s uradama aby mi to kvůli te cesty povolili. Určité budu muset zadat o výjimku, ne?
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZELENY_CAJ: Srub bych se ti snažil rozmluvit i bez tý cesty, ale doprava těch třísek (manipulace) bude asi hodně vostrá. Ale netvrdím, že to nejde.
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    Mate nekdo zkusenosti se zadosti o vyjimku kvuli sirky prijezdove cesty?
    Mam pozemek v relativne stare a huste zastavene osade, je k nemu obecni cesta, ale v nejuzsim bode ma cesta 1.8 m (proste stara kamenna cesta). Premyslim nad stavbou srubu cca 5x7m, material bych tam klidne natahal takze mechanizace neni treba. Ale co s tou cestou, to teda nevim.
    THRAWN
    THRAWN --- ---
    CUKI: asi stara skola, tohodle architekta shodou okolnosti znam, sice to neni nakej dedek, ale nejmladsi uz taky neni :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam