• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    CUKI
    CUKI --- ---
    SMYSLOV:
    MART1NKA:
    Po pravdě nemám problém když si za svou práci nechá člověk dobře zaplatit. ale čím je tohle tak super a high-tech? Využití prostoru naprostá tragédie. Řemeslně sice asi OK, ale ničím vyjimečné...

To už mě oslovilo více: https://homes.devoto.cz/ a pak i přes mnoho dětských nemocí ve fázi návrhu řemeslně velmi pěkně zpracované tinyhome.cz.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SMYSLOV: Mňa tiež nie, ale úplne tento high-end v malých rozmeroch nesplňuje tému tohto klubu ;)
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---
    MART1NKA: sám mám za seou stavbu domu, dřevostavbu (velkou část stavby jsem dělal s tátou)... a cena mě teda nepřekvapuje pokud to bude tak jak vidím... zařízené a komplet dle vizualizace...
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SMYSLOV: Tu ma rozsekala trochu cena (od 3 mil), keď som to prvýkrát našla.
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---
    KRYSTOFK: ještě jsem potkal tohle... http://www.chytry-dum.eu/chytra-chata/
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    HENTAIRUSH: Ano, to som si vydedukovala. Hlavne z toho moc nebudú mať peniaze, takže nejakí zavedení cenami ovenčení sa na nás vyprdnú. Ale bez st. povolenia sa neobídeme a s tým ide ruku v ruke aj toto.

Inak funny story, jedna obec v Podšumaví sa rozhodla, že obetuje lúku/pasienok na kopci pri lese o rozlohe cca 10k m2 a urobí na ňom 9 pozemkov, ktoré predá za symbolickú cenu, aby priviedla novoosadlíkov. 8 pozemkov sa behom roka predalo. Dvaja začali stavať ilegálnu stavbu, z toho jeden len vybetónoval koly a druhý vybagroval a náhodne oblial betónom polku pozemku, dovidenia šumavská lúka (kto videl moje príspevky vo Vegete, možno pamätá). Ten druhý tak nasral stavebný úrad, že to vyzerá, že i ten prvý dostal pokutu a ďalšej rodine tam odmietli dať povolenie si tam hodiť mobilný domek do 25m2 na ohlásenie. Bude to ešte výživné.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SKINNER: To je vtipné, to sú naši susedia, ale hanbím sa im ísť zaklopať :D
    SITH
    SITH --- ---
    SITH: soused o dům vedle to má, můžeš přijet a podívat se přes plot :)
    SITH
    SITH --- ---
    MART1NKA: tinyhome.cz
    CUKI
    CUKI --- ---
    77WHITE: Já tam vidím ještě naopak víc práce, protože vše musíš mít podchyceno do nejmenšího detailu. I přes to že se zdá že menší=jednodušší. Veškeré věci z velkého dumu tam budeš stejně mít, ale výsledek daleko víc stojí na rozvržení detailů.
    Osobně rozměr svých tiny houseů, navrhuji právě podle těch jednotlivých detailů, podle modulovosti materiálu a pod. Na tom jsem ve výsledku strávil o mnoho víc času než u svého (i tak malého) domu.

U těch převozitelných variant ještě řešíš limity té přepravy (výšku a šířku) nebo hmotnost celku jako takového.
    SKINNER
    SKINNER --- ---
    MART1NKA: Já můžu doporučit pražské https://www.kaa-studio.cz/
    Jsou to čtyřicátníci, oba architekti a jezdí na rekreaci do vlastní off grid maringotky. Nechal jsem si od nich navrhnout malou dřevostavbu do 25m a jsem spokojen. Kdyžtak napiš.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    HENTAIRUSH: s tim uplně nesouhlasim, zrovna mala drevostavba je velmi primocara a mel by ji zvladnout i student, pokud za neco stoji. Stejne ji ve finale koordinujes s dodavatelem. Navic u malejch staveb je vecny prokleti, ze vyzadujou stale velky mnozstvi casu na projekt, reseni detailu, ale celkovej rozpocet je s normalni stavbou mizivej.

Idealni scenar pro rozpocet investora je spis extremne rychla studie s tim, ze technicko-stavebni cast sveris uz provadeci firme a korigujes detaily primo behem provadeni, jinak se clovek vykresli do aleluja a nema to kdo zaplatit.

Vidim to treba u projektu vlastniho minidomu pro rodinu, kdy na tom mam v celkovym souctu napric rokama rozhodne pres 2 mesice cisty prace (za coz bych si rekl 60-80 tisic, studie a provadeci vykresy), ale dum bude kolem pul milionu a na projektanta tam urcite rozpocet neni.
    HENTAIRUSH
    HENTAIRUSH --- ---
    MART1NKA: neporadím, ale doporučuji hledat architekty i dle věku, 30-40 je ideální. Mlaďoši po škole mají nápady ale žádnou praxi, starší jsou zase zaseklý ve věcech co jsou jim pohodlný (což rozhodně nejsou malostavby).
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    77WHITE: dik, pozriem sa
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    MART1NKA: neznam maly stavitele, ale obecne na drevostavby bych doporucil Naga architekti, zameruji se na ne. Delali par projektu pro studio kde jsem driv pracoval a slysel sem nic nez chvalu - https://www.naga.cz/
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Ja by som poprosila tipy na architektov, ktorí sa venujú menším drevostavbám v prírode, ideálne Šumava a okolie. Mám pani zo Znojma, ale moc sa jej do toho nechce, má to ďaleko.
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---
    KRYSTOFK: není to Ostravsko, ale kousek od Prahy a je to nové...
    https://homes.devoto.cz/
    KRYSTOFK
    KRYSTOFK --- ---
    Zdravim, mate někdo dobrý tip na někoho kdo dodává malé modulární dřevostavby? (do 25m2) Odeálně Ostravsko a okolí. Vše co je na netu k nalezení jsou velké firmy, které už z principu nechci sponzorovat :) díky
    CUKI
    CUKI --- ---
    MART1NKA: Mám někde fotky jeho několika staveb, ale musím se k ním prohrabat :-(

ZELENY_CAJ: Pěkná práce, škoda že takový lid jsou vždy z nějaké dálky. Těchto nadšenců je zoufale málo..
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    Kdysi se jeden muj kamos z lásky ke drevu zarputile rozhodl dělat klasicky tesane slamene střechy. Šel na to dost partyzánský, mihnul se i u skorepy, pak dělal postupne u několika jiných tesařů na jižní Moravě. Jednou za rok sem o nem zaslechl, ze dela na sebe, pak ze se spojil s nejakym projektantem, pak ze začíná vozit svuj rákos... Na to jak punkove začal to začínají byt pořad lepší a lepší zvěsti. Ted sem narazil na jeho web, http://www.domusnaturalis.cz/ tak snad ma dobrou pověst:) znáte někdo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam