• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAURUSSpartan Race a další OCR: Predator Race / Army run / Bahňák / Tough Mudder / Beskydská 7
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1zmhWDMATK5-4-hEClgQhp17xDgPtnubjYIFL-yrMyBo/edit#gid=1666225237



    Spartan Race a další terénní překážkové běhy: Predator Race, Army race, Gladiator race, Spartakus race, Bahňák, Tough Mudder atd.

    Absolventi:
    Vechec Sprint 2012: PODFUCK
    Monínec Sprint 2013 (7,2 km): KABIS (1:41), TAURUS (1:29), IMOLOL (1:30), MAD_ (1:31), SARKUF (1:23), SPECS (1:18), VAMPYRCIK (2:12), LORD_WANG (2:12), BUTTERFLY (1:40)
    Monínec Super 2013 (12 km): MHO (1:47), JAKKILLER (1:48), SIRSPOOK (2:12)
    Bořetice Sprint 2013 (7,5 km): LIBUSHKA (1:06), TAURUS (1:06), SPECS (1:04), SIRSPOOK (1:01)
    Vechec Beast 2013: SIRSPOOK (3:32)
    Liberec Sprint 2014: TAURUS (1:41), PIP (1:11), BUTTERFLY (1:31), KUHL (0:57), UGLUGF (0:58)
    Klínovec Super 2014: TAURUS (3:32)
    Valča Super 2014: BUTTERFLY (3:21)

    nejobsáhlejší mapa veřejných i neveřejných míst k tréninku
    http://goo.gl/maps/VGW8V - veřejná mapa míst k tréninku
    Workout Playgrounds - mapa míst k tréninku v přírodě

    Poměrně nové sportovní odvětví, které v posledních letech zaznamenává prudký nárůst oblíbenosti. Od klasických extrémních běžeckých závodů se liší hlavně sadou fyzicky náročných překážek, které je po cestě třeba překonat (přelézání zdí, ručkování, šplhání, plazení bahnem pod ostnatým drátem, přeskok ohně).

    http://www.spartanrace.com/
    http://www.spartan-race.cz/
    http://www.bahnak.eu/
    http://www.toughmudder.com

    Překážky, příprava, trénink.

    14. 01. 2017 - Spartan Winter Sprint Dolní Morava - CZ
    11. 02. 2017 - Gladiator Winter Race Josefov - CZ
    18. 02. 2017 - Spartan Winter Sprint Svit - SK
    rozbalit záhlaví
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    Česká expediční výprava dosáhla neuvěřitelného úspěchu - vystoupali jsme na nejvyšší bod afrického Kilimanjara, Uhuru peak (5895 m) bez aklimatizace a kyslíkových přístrojů za pouhých 23 hodin a 12 minut. Více v minidokumentu :)

    Kilimanjaro world record
    https://www.youtube.com/watch?v=iACz6-mOQyE&t=25s&ab_channel=DominikLuksSportAthlete
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    ULTRAMARINE: Komunikujeme s agenturou, ktera registruje a zpasiuje svetovy rekordy a expedice, ktera to da do 24 hodin budeme prvni na svete. Teda doufam, ze to dame. :) Individualni rekordy jsou tam podstatne lepsi nez 24 hodin, ale to je jina hra.
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    PODFUCK: Nechci vam kazit rados, urcite si to uzijete a vykon bude mit svoji hodnotu, ale urcite nebudete prvni. Rekord nahoru a dolu je u chlapu pod 7 hodin a u zen kolem 10. A tech lidi je vic, co to takhle otocili (radove desitky). Jednim z nich he Martin Zhor z CR.
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    PODFUCK: Jednou to bylo 65km co si pamatuju. Šel jsem to asi 6x. Boty si beru Altra Timp3, protože toho asfaltu je tam prostě dost. Právě na tu noc jsem taky zvědavý, letos při změně trasy bude v noci úsek vlastně dost shodný s K55, takže na navigaci lehčí.
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    HELVETE:
    PHLANX: K55 jsem před lety šel, ale zabloudili jsme, tak to bylo K60 :) Nejvíc jsem asi zvědavej na absenci spánku. A řeším boty - jestli nízký nebo střední.
    PHLANX
    PHLANX --- ---
    PODFUCK: 50 km za vychodem slunce v Krkonosich z Dolni Kalne jsi zkousel ? Lecos to napovi
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    PODFUCK: Šel jsi někdy třeba K55? Nebo něco okolo 80km? K100 chci jít letos taky a ona nemá úplně jednoduchý profil. Navíc ten noční úsek v terénu také není úplně jednoduchý pokud to tam neznáš.
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    V rámci přípravy jdu na první 24hodinovej "závod" v horách. Za případný tipy a rady budu rád.
    Krakonošova 100, dálkový pochod | Sportchallenge
    https://www.sportchallenge.cz/cz/k100/2023
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    TAURUS: na tri roky.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    https://unbreakable.spartan.com/

    NFT pas na všechny Spartan eventy za 66 tis Kč
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Chystám se po čase na Spartan do Litovle. Zaregistroval jsem, že teď na nějakém Spartanu poprvé nebyly angličáky, ale trestná kolečka? Víte o tom někdo?
    RONDALUS
    RONDALUS --- ---
    A někdo za tři tejdny na Predátora v Dobřanech? Chystáme se tam na celej víkend
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Já loni dal všechny český SR - v Liberci jsem neodolal a dal si 50K Trail... jinak se sezónou jsem spokojenej, můj hlavní cíl byla ale trenérská licence, což bylo nad očekávání výživné, zábavné (fajn parta) a neskutečně mě to posunulo.

    Na příští rok chci dát zase celý český kalendář SR + ještě víkend v Oděse. Z Pardubic, odkud jsem, bude přímé letecké spojení, takže ideální spojení s dovolenou u moře :)
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    RONDALUS: To vis, ze behame. Jen z toho letos nebylo zadny OCR. 24h v USA jsem vynechal, ale v unoru a breznu, kdy bylo na svete jen minimum zavodu, tak se povedlo byt na hned na dvou.
    Na konci unora nejdriv TransGranCanaria 360° (nejakych 265km a 20.000m+) a v breznu Barkley Marathongs, kde jsou parametry nezname ale prisne.

    Na duben az cerven jsem si vymyslel Koronu Himalaje v Alpach (coz byla silnicni cyklistika), tak jsem se z toho pak daval dlouho dohromady a vracel se do behani a vratil jsem se az na konci srpna - bezeli jsme ve dvojici trasu PTL v ramci UTMB (cca 300km a 30.000m+), kde jsme skoncili druzi za asi 121 hodin. Takze fajn rok, uz se tesim na dalsi. Pristi rok asi 24h nevynecham.
    RONDALUS
    RONDALUS --- ---
    Tak za me teda tento rok super.
    Zacalo to Prekazkacem, kterej mi prisle jako jeden z prvnich organizovanejch zavodu (kdyz vynecham GR arenu v Hradci). Tam bylo takovy to nadseni, ze se zase beha. SKvely prekazky a pro me premiera na tomto zavode.
    Pak Excalibur Race v Mladejch Bukach. Naprosta pecka.. krasny prostredi, sebeh potokem nemel chybu a k tomu salva peknejch prekazek. Pro me taky premiera na tomto zavode. Jen jsem si nejak odvyknul na anglicaky a kdyz byly za sebou dve prekazky co sem nedal (balanc a a ostep) tak me to za prvy pekne sundalo a za druhy posunulo ve vysledich dozadu. Ale jinak skvelej zavod a ne zrovna lehkej.
    Dalsi by Fanatix by Predator ve Spindlu. Vzhledem k tomu, jak mam rad kopecky, tak todle sem si uzil a tento trochu jinej koncept se mi fakt libil, skoda, ze uz pak nebylo pokracovani na Jestedu. Tak snad v roce 2022
    Pak to byla Gladiator Challenge na Ripu. Za me tezky jak prase. Mam problem, ze se mi hodne potej ruce a tady bylo hromada chytu plastovejch a pro me peklo. Navic ty prekazky rozhodne nebyly lehky a tak pruser. Prijel sem domu uplne hotovej a fakt mi to neslo :)
    Dalsi pak byl PR Plesivec Masakr. Za me naprosta pecka... takova rodinna atmosfera, krasna trat. Manzelka bezela Drill, ja Masakr a skvely. Jen skoda, ze mi nejak prestaly jit rybi schudku. Budu to muset dohnat.
    Pak uz to byl PR Neukirchen. Opet pouze Masakr (stridame se o malyho) a zase super :) Start byl na prostredni stanici lanovky, pak to slo nahoru na vrchol kopce a pak sebeh. Takze sestoupanejch metru bylo vic nez nastoupanejch. Krasna trat, pekny prekazky, ale tady me nejvic sralo, jak zvlast Rakusani podvadeli. Delal sem dobrovolnika na drillu a mel sem tam nekolik vystupu, kdyz jsem jim na monkey baru zakazoval si navzajem pomahat.
    Dalsi pak PR Run na Bolevaku... to bylo takova spis sranda, dokud neprisla zaverecna vlna. Byla po vode a bylo to peklo. Nebyly povoleny hrebovky a pro prvni vlny to bylo skoro nedatelny. Paradoxne ty co bezeli Fun nebo nejaky posledni vlny, tak to uz meli lepsi, protoze to slunicko osusilo.
    A posledni byl Titan Race v Titan parku... za me skvely. Kratka trat, hodne prekazek a bomba... az na vyprcanej memory test. Vsechny prekazky v pohode a pak poseres jedno pismeno ve jmenu trech titani a das si 50 anglicaku... pro me konecna. Bylo to na konci pres posledni vlnou a proste sem tam vyhnil 5 minut a strasny.
    Za me skvelej rok a uz kupujem startovny na 2022 :)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    RONDALUS: Tenhle rok jsem byl přihlášen na 2 závody, jeden byl myslím zrušen a druhý jsem musel zrušit já kvůli stavu krátce po očkování. Tak asi tak. Příští rok bych rád zase něco dal.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    RONDALUS: 2020 sezóna skončila v Rumunsku, u nás 24.10. na Dolní Moravě (byl jsem). Nové na 2022 ještě nejsou vypsané.
    RONDALUS
    RONDALUS --- ---
    Tady to už komplet umřelo? Běháte ještě někdo (obecně, sezóna je přeci jen teď na konci)? Nějaká pěkný highlighty ze sezóny 2021?
    RONDALUS
    RONDALUS --- ---
    TAURUS: na SR uz nejspis na zadnej zavod
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    TAURUS: ne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam