• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAURUSSpartan Race a další OCR: Predator Race / Army run / Bahňák / Tough Mudder / Beskydská 7
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1zmhWDMATK5-4-hEClgQhp17xDgPtnubjYIFL-yrMyBo/edit#gid=1666225237



    Spartan Race a další terénní překážkové běhy: Predator Race, Army race, Gladiator race, Spartakus race, Bahňák, Tough Mudder atd.

    Absolventi:
    Vechec Sprint 2012: PODFUCK
    Monínec Sprint 2013 (7,2 km): KABIS (1:41), TAURUS (1:29), IMOLOL (1:30), MAD_ (1:31), SARKUF (1:23), SPECS (1:18), VAMPYRCIK (2:12), LORD_WANG (2:12), BUTTERFLY (1:40)
    Monínec Super 2013 (12 km): MHO (1:47), JAKKILLER (1:48), SIRSPOOK (2:12)
    Bořetice Sprint 2013 (7,5 km): LIBUSHKA (1:06), TAURUS (1:06), SPECS (1:04), SIRSPOOK (1:01)
    Vechec Beast 2013: SIRSPOOK (3:32)
    Liberec Sprint 2014: TAURUS (1:41), PIP (1:11), BUTTERFLY (1:31), KUHL (0:57), UGLUGF (0:58)
    Klínovec Super 2014: TAURUS (3:32)
    Valča Super 2014: BUTTERFLY (3:21)

    nejobsáhlejší mapa veřejných i neveřejných míst k tréninku
    http://goo.gl/maps/VGW8V - veřejná mapa míst k tréninku
    Workout Playgrounds - mapa míst k tréninku v přírodě

    Poměrně nové sportovní odvětví, které v posledních letech zaznamenává prudký nárůst oblíbenosti. Od klasických extrémních běžeckých závodů se liší hlavně sadou fyzicky náročných překážek, které je po cestě třeba překonat (přelézání zdí, ručkování, šplhání, plazení bahnem pod ostnatým drátem, přeskok ohně).

    http://www.spartanrace.com/
    http://www.spartan-race.cz/
    http://www.bahnak.eu/
    http://www.toughmudder.com

    Překážky, příprava, trénink.

    14. 01. 2017 - Spartan Winter Sprint Dolní Morava - CZ
    11. 02. 2017 - Gladiator Winter Race Josefov - CZ
    18. 02. 2017 - Spartan Winter Sprint Svit - SK
    rozbalit záhlaví
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: mě teda Liberec namotivoval na Klínovec Super, kam jsem přihlášenej... ale Beast... to uvidím jak mi bude po Klínovci. 20 km jsem ještě nikdy neuběhnul
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Za mě taky palec nahoru, sice jsem trénoval, ale vyřadil mě kontník, tak jsem to pojal stylem červená lucerna a pomáhal na konci těm pomalejším, které jsem nakonec sám zdržoval, protože ta hnáta bolela jako čert! takže čas 1.32. Taky chválím, že se to obešlo bez velkýho čekání u překážek.

    a aby jsme jen nechválili - nasrali mě, že stejně jako v Monínci nebyly trička mojí velikosti - tohle by si sakra mohli pohlídat, na to si lidi stěžujou pokaždý. Trička sice hezký, ale ty černý byly nesrovnatelně kvalitnější. Medaile naopak chválím, moc hezký! Gladiátoři mi taky chyběli.

    Letos chci trifectu! :)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Jo a druhá díra na trhu. Dát někomu po doběhnutí svoje oblečení a boty a vyzvednout si je za 2h čistý. Dal bych za to tak 200 :)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    KUHL: Docela dobrej čas. Já běžel s kamarádem neběžcem, takže asi 1:41 :) Plazení mi přišlo v pohodě, nejdřív jsem šel doprostřed, tam to bylo nízký, tak jsem šel doleva a tam se dalo po čtyřech. Dal jsem všechno kromě oštěpu. Na šplhu musíš prostě jít po uzlech, jinak je to fakt těžký.
    K oštěpu píšu níž. Docela jsem ho trénoval a jsem přesvědčený, že se hodit dá. Já hodil asi půl metru vedle, napodruhý přesně doprostřed. Kamarád, se kterým jste trénovali, trefil hlavu, akorát se oštěp neudržel. Chtěl bych si nějakým způsobem pořídit stejný oštěp, jako se používá na Spartanu, aby byl trénink efektivnější.
    Díra na trhu: workshop na hod spartanským oštěpem :)
    KUHL
    KUHL --- ---
    ja bezel 1.6. a muj report by vypadal podobne jako Taurusuv :-). muj prvni zavod, atmosfera byla pohodova, zadny davy jak jsem cekal. bezelo se mi dobre, nejvic hc plazeni pod dratem, nedal jsem splh (fakt to klouzalo) a hod ostepem (to je spis na nahodu, nebo to nekdo trenujete?).
    vyslednej cas 57:55
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    UGLUGF
    UGLUGF --- ---
    Souhlas, akce se opravdu povedla. Za organizaci velký palec nahoru! Jen ti gladiatoři na konci mi chyběli. Příští rok připojím i level SUPER.
    Čas: 58,29
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Zítra má být v Liberci de Sena. Škoda že nebyl dnes. Rád bych se mu podíval do očí.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Report z Liberce - akce byla, jak už jsem předeslal, dobrá. Na začátku jsme sice museli zaparkovat fpérdeli, asi 20 min pěšky od areálu, což zvlášť na cestě zpátky bylo dost únavné, ale byla to tak asi jediná nepříjemnost. Registrace byla naprosto v pohodě, žádná fronta, dali jsme čísla, oblíkli se a připravili, daly batohy do bagchecku a šli na start. Vlny startovaly po 30 minutách, což bylo znatelné zlepšení než po 15 minutách, trasa byla volná, občas jsme čekali, ale málo a krátce. První kopec po startu byl mírný, ne ta šílenost jak v Monínci, nahoře přeskakování slámy, proběhnutí polem pneumatik, a pak už přišlo bahno, potoky, kopečky, lesy, kterých bylo po celé trase požehnaně. Nějaké přelezení zdi, přelezení sítě, hodně běhu. Přelez-podlez-prolez. Pak přišlo kombo - šplh na lano z vody a kousek za ním ručkování. Myslím že to dost lidí odrovnalo. Slézání prudkého kopce s lanem a nošení kýblů se štěrkem byly novinky. Horolezecká stěna byla suchá, takže OK. Prolézání tunelem. Plazení pod ostnáčem bylo docela v pohodě, vlevo se dalo i po čtyřech, uprostřed to bylo tradičně dost prověšené. Skluzavka do vody, šikmá zeď, vytažení pytle se štěrkem. V závěru tradičně házení oštěpem. I když jsem to trénoval, napoprvý jsem nedal. Zkusil jsem si "mimo soutěž" ještě jednou a to už jsem trefil. Ty oštěpy jsou celkem dobrý a dá se to, ale chtělo by to s tím natrénovat přímo s tím sparťanským oštěpem. Symbolické přeskočení ohně a finiš, tentokrát bez gladiátorů. Medaile jsou trochu jiné než loni, je tam připsáno sprint a 2014. Trička šedá, docela pěkná.
    Areál byl dobrej, bylo tam jasný centrum, kde se všichni poflakovali, uprostřed hrazdy na kterých se předváděli závodníci se shybama, front leverama, human flagama a dalšíma. Počasí vyšlo perfektně. Až tak perfektně, že mám na ramenou vypálený tílko, ani nevím jak je to možný, když většina trasy šla lesem. Kupodivu jsme po cestě natrefili asi 3 nebo 4 zranění, asi že tam bylo hodně těch potoků, struh a míst kde se muselo skákat, a po těch pár kilácích v bahně už lidem nohy nesloužily tak jako normálně při běhu po asfaltu. I pár utopenejch bot prej bylo. Klasická sparťanská sprcha na vršku větrného kopce to tak pěkně zakončila. Dobré to bylo.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Tož akce dobrá, velmi dobře zorganizovaná, náročností tak mezi Moníncem (nejtěžší) a Bořeticemi (nejlehčí), čas netuším neb jsem se nepodíval a výsledky zatím nejsou. Za mě spokojenost!
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Den D - ODJEZD!
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Dneska jsem mluvil s kamarádem co to tam zná a říkal, že ten areál je samá asfaltka... tak fakt těžko říct na co se připravit. Běhám s normálníma trailovejma botama a ty jsou OK.
    Beru dlouhý elasťáky a krátkej rukáv, osvědčilo se mi na Bahňáku.

    předpověď zatím celkem dobrá... http://www.yr.no/place/Czech_Republic/Liberec/Liberec/hour_by_hour.html
    ONASYS
    ONASYS --- ---
    KUHL: zalezi na podkladu, pokud to bude uplne promocena sracka a pobezi pred tebou hodne lidi vzal bych si je. Kopacka je nebezpecna v terenu s kamenim a vetvema, ma spunty i pod patou a to dela nestabilitu kdyz se nezabori...
    KUHL
    KUHL --- ---
    ha! ty tretry nemam .. mam kopacky. to je asi moc co?
    ONASYS
    ONASYS --- ---
    dlouhej rukav sortky a XC tretry:)
    KUHL
    KUHL --- ---
    ONASYS: tak to se tesim :-). blata bude asi dost .. mate nejaky typy na obleceni?
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    TRANQUILITY: sobota hlásí polojasno a krásných 17 stupňů... ideální :)

    ONASYS: jj tam to má být... tak se těším :)
    TRANQUILITY
    TRANQUILITY --- ---
    a vzhledem k počasí to bude slušnej bahňák:) Zlomte vaz!
    ONASYS
    ONASYS --- ---
    TAURUS: Pokud se to bezi v arealu Vesec, tak se nebojte ze to bude nuda je to strasne nahoru dolu, a to je daleko narocnejsi nez stoupani ciste do kopce:)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    PIP: haha, tak to jsme dva, taky jsem celou dobu doufal v Ještěd :) a dokonce tam ani v tom areálu snad nejsou sjezdovy, po kterejch bysme běželi nahoru, další zklamání :)
    Elitní vlna co se týče front bude dobrá... zas bych v ní čekal větší soutěživost. Dej pak report :) Já se docela těším, že poběžím tentokrát v týmu v klidu, na pohodu.
    PIP
    PIP --- ---
    TAURUS: Právě kvůli těm frontám jsem si letos radši připlatil za elitní vlnu, tak uvidíme. Celou dobu jsem si myslel, že se poběží nahoru na Ještěd, až teď jsem se pořádně podíval a zjistil, že je to v tom běžeckém areálu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam