Tak zimní Gladiátor parádička! Říkal jsem si - Josefov, to bude rovinka. No. Nebyla. Hnedka po startu hodně těžký houpání na kruzích, který v době našeho startu 13:30, ač nepršelo a kruhy byly dřevěné, krutě klouzali. No, dali jsme to. Pak hnedka na kopeček a dolů, na kopeček a dolů, přelejzání sítě a další kopečky. Pak už trocha rovinky a hned zaběhnutí do pevnostních kasáren, průběh kachlíkovejma chodbama z doby komunismu - atmoška. Pak zas do podzemních spojovacích chodeb ještě cihlových, běh tmou jen za svíček. Dvojitá atmoška. Pak nějaký oštěp, převracení pneumatik přeskakování zdi, běh, výběh nahoru na strešní komplex, kde jsem fakt nečekal asi deset prudkých kopečků nahoru a dolů - dobře je využili. No pak už standardně parkem párkrát dolů ke korytu Metuje a zase zpět - kdo měl hřeby (byly povolené) - ten vyhrál. Metují se pak šlo asi 50 metrů, aby se ukázalo, že ocr běžci nejsou žádná másla. Pak pozvolný návrat ke startu, kde bylo lehčí ručkování, nošení těžkýho zmrzlýho šutru, ruční kolíkování (dle mého názoru velmi těžký, páč se šlo blbě trefit do díry a občas člověk musel chvíli vydržet viset na jedný ruce) a závěrečná malá (3 m) vlna do cíle.
Trasa parádní, skvěle využila prostředí, překážky vtipné, bylo jich dost. Počasí super, atmosféra bezvadná. Z mého pohledu perfektní jednodenní závod, kde jsem si slušně máknul a zařádil. Okamžitě začínám plánovat podzimní Josefov, kde bude i noční závod, což v prostředí pevnosti bude určitě atmoška jak hrom. Doporučuju.