• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAURUSSpartan Race a další OCR: Predator Race / Army run / Bahňák / Tough Mudder / Beskydská 7
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    další poprvé, AFAIK: stadionový závod s překážkami ze Spartana bude v Kutné hoře. Olympia Spartan Training.
    https://www.facebook.com/events/681829995335447/
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    tohle vypadá na výbornou akci, na které budu s dětma: http://www.spartan-race.cz/cs/race/detail/3020/overview
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    BUTTERFLY: jen doplnim, co jsem prave nasel. V Rejkjaviku bude ten den vychod v 11.15 a zapad v 15.29.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Nejaka svetova vytrvalosti premiera SR se chysta pred vanoci na Islandu. Zatim jsem z toho mala co jsem zahledl pochopil, ze to bude 24 hodin, ze to bude jakesi mistrovsti v Ultra Beast a ze kvalifikace vede pres Ultra Beast. Neumim si predstavit, jaky to bude. Hlavne v tehle dobe. Zima a temer porad tma.

    Jinak za me je vyzva rozhodne Ultra Beast - tim spis ve Valce, kdo tam byl, tak vi sve. Dal HH je docela vyzva - narozdil od bezneho zavodu daleko vetsi psychicka zatez. Zbytek zavodu nevim, moc neznam... ale zahledl jsem, ze u PR jim ted taky trochu preskocilo a chteji lidi poslat na 2km prochazku sjezdovkou s 50kg pytlem. Limit je 55 minut.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    zajimavej treninkovej zavod Spartan v Kutne Hore. https://www.facebook.com/events/681829995335447/?ti=cl
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    V ČR a okolí jsou z OCR nejtěžší Spartan Ultra Beast a Beast a dost hustý jsou Predator Masakr.

    Docela hustej bude asi i Spartan alpský Beast: https://www.spartan.com/en/race/detail/2101/overview
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    PODFUCK: aby řeč nestála, tak za mě Valčianska dolina Ultra Beast https://www.spartan.com/en/race/detail/2600/overview?filter=ultra

    no a pak ještě trochu dál, ale pro zajímavost toto: http://www.mudrunguide.com/2017/05/spartan-race-ultra-world-championship-coming-iceland/

    no a tohle taky jen pro zajímavost, Las Vegas: https://toughmudder.com/wtm2017
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    Date tip na 3 nejtezsi zavody podle vas, ktery se budou konat do konce roku? CR a okoli ideal do 2000 km. Diky.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: To je teda haluz největší. Odhodlání převažující pud sebezáchovy.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Tak takhle to nakonec dopadlo - skočila podle všeho vědomě, letěla po hlavě, zranila se a jelikož přijla pomoc po pádu (což je pro elitu zakázané), tak dostala DQ. Doufám, že to odradí všechny ostatní, které by takovéhle kousky napadly..
    http://www.spartan-race.cz/cs/media/blog/spartan-news?article=38510
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: ano, to mas pravdu. Na druhou stranu kdyz te tam zastavi v boji o bednu, tak si neumim predstavit, jak dovedes z fleku uvazlive vymyslet spravne reseni, asi bych se na jeho miste zachoval stejne. Rozhodcimu by meli minimalne strhnout body, tohle je proste selhani, pokud je pravda, ze nikde v pravidlech neni psano, ze musi pouzit vsechny chyty na prekazce.

    nevim, podle toho, co Kristyna psala skocila vedome. A ten zebrik je fakt vysokej, dobrovolne z toho snad nikdo, kdo ma vsech pet pohromade ani skocit nemuze, pokud to neni nejaky brutalni paragan. Pro me osobne je tohle za hranou, jestli se opravdu nejednalo o nehodu. I kdyz slo o vitezstvi.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: Peter psal, ze mu sice rozhodci pro CEU dali za pravdu, ale ze nedostal zadnou bonifikaci, takze ve vysledku ma smulu. Spravne reseni v te chvili pry bylo: ignorovat rozhodciho (!) bezet dal. Rohodci Petera diskvalifikuje. Peter pak poda protest, ten bude uznan a bude zrusena diskvalifikace. Tim by Peter nebyl zdrzen anglicaky a mel by velkou sanci vyhrat.
    No nejak se tyto situace musi utrast, aby si lidi zvykli, jak se co resi.

    Ten report jsem cetl taky a uplny wtf... jestli to bylo kvuli vitezstvi, tak je tahle holcina asi hodne odhodlana, ze to prevysuje i pud sebezachovy. Nebo taky mohla uklouznout. Tezko rict.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: taky jsem zvědav. Když jsme to v Kolíně na trenérech probírali, tak jsem myslel, že už v tom bude trochu pořádek, ale evidentně je ještě dost prostoru pro fantazii.. i když v tomhle případě spíš šlo o blbost rozhodčího.

    Z Nitry jsem taky četl report od Kristýny Hůrkové a popisovala, jak s jednou závodnicí bojovala o první místo a na poslední překážce (takovej ten vysokej žebřík, co je letos jako novinka) seskočila z výšky, rozmlátila se, do cíle se doplácala s krvavým zraněním a na vyhlášení ani nebyla, asi ji odvezli na ošetření. Jako wtf?? Sice tam soupeřily v rámci Sprint Championship, ale tohle?
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    Adrenalin Challenge Race 6. misto.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Zdá se, že rozhodčí na překážce multirig v Nitře chybně posoudil Peterovo překonání překážky jako nedovolené, a ovlivnil tak umístění na 1. místě. Jsem zvědav, jak bude protest vyhodnocen.
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    Adrenalin Challenge Race:
    Neděle 14.5.2017 v 12:00 hod. prezentace, start závodu 13:30 hod
    www.adrenalinchallenge.cz

    Zlevnili na 1000,-!
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: půlhodina v pohodě, pak mi začala být trochu kosa, tak jsem dělal takový polodřepy, co mi strom dovolil. Kamarád třeba usnul. Jen ještě připomínám, že celou dobu s tím 25kg batohem na zádech. Ale nebylo to nic strašného. Spíš zajímavá zkušenost mít tak dlouho zavázené oči, nevědět kde jsem, pozorovat, jak se stmívá (to šlo přes šátek vnímat), nevědět, jak dlouho nás tam nechají (nechali nás tam se slovy, že se za pár minut vrátí)

    V Litovli už určitě ano, není to nic vážného. Každopádně Ultra Beast ve Valče nedám.

    Teď jen přemýšlím, jestli to v Liberci zkusím znova.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: Hodinu v tý zimě je docela dlouho.
    Tož ať se dáš dokupy a třeba se v Litovli uvidíme.
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    BUTTERFLY: Aaaaj, skoda.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Tak můj pokud o zdolání HH12HR dopadl špatně. Po dvou hodinách jsem skončil a odjel sanitkou. Zlomená záprstní kůstka. Skoro ten samý úraz co loni, jen na druhé noze. Asi nějaká nová tradice, nebo co. Každopádně návrat na trať opět až v Litovli.

    Z toho mála, co jsem stihl: po začátku nám zavázali oči, asi 30 minut nás někam vedli, pak nás jednotlivě přivázali ke stromům, kde nás v naprosté tichosti nechali stát asi hodinu. Docela zajímavé, fajn nápad. Pak nás odvázali, odkryli jsme si oči (to už byla tma), na stromě si přečetli memory test (docela dlouhej) a pak šli na druhou stranu řeky pro lightsticky zavěšené na slip wall, které nás rozřadí do týmů. Tam už jsem se nedostal. Z řeky mě už museli vynést. Pocity od ostatních byly celkem pozitivní, ale i kritické, asi proto, že 12 hodin dělali poprvé.

    Ohlasy ze závodů jako takových zatím super.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam