• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAURUSSpartan Race a další OCR: Predator Race / Army run / Bahňák / Tough Mudder / Beskydská 7
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Tak letos si to celkem vyziram... po zlomenine natazeny vaz v koleni, orteza a dalsi stopka, nevim na jak dlouho.

    Jinak reporty z vikendu na klinovci celkem desive... zavody pry opravdu extremni uz jen diky pocasi a celkem dost zraneni - od nas tam byli 3 lidi a vsichni si neco privezli, cely vikend dokoncil jen jeden... a co jsem si vsiml na fb, tak dost lidi nedelni zavod nakonec po sobote vzdala
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: Nerozumím tomu úplně stejně. A je to asi jen takové info. Že spadli, protože to bylo mokré. Faktem zůstává, že Multirig dali z USA všichni a z CZ ne. Takže to zřejmě jenom vlhkostí nebylo.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Nevím, jestli jsem vše správně postřehl, ale český tým tvrdí, že popadali z twisteru, protože překážka byla mokrá od roztáté jinovatky, což byla pravda - bylo dobře vidět, jak z trubek padají kapky vody. Tým USA už prý překážku mokrou neměl. Tomu úplně nerozumím, to překážku osušili během té chvilky, nebo si vybrali stejnou dráhu, kterou už jim naši "prošlápli"?
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Dle vyjádření OCRA na Facebooku to bylo skutečně penalizací Kanady za špatné provedení angličáků.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: :D
    ještě Zuzka v interview v cíli říkala, že možná udělali 70 angličáků, ale že je lepší udělat víc než míň. Tak jsem zvědav, jak se to nakonec ukáže.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: kanalizace nahodou skvele pobavila :D
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    TAURUS: tvl *penalizace... omg autokorekce :D
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    JAIME24: je to tak a duvod jsem neodposlechl, myslim, ze jim nekde uletel nejaky anglicak, kazdopadne stribro je tam! :)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    JAIME24: Tak to je zajímavé, netuším. Mohlo se stát, že nedodělali angličáky, potom je kanalizace 30 sekund za jeden.
    JAIME24
    JAIME24 --- ---
    Na ceremoniálu co byl na FB byla Česká republika na druhém místě? Nevíte proč? Kanada byla na 3tim
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    For the record top 10 týmy MS SR 2017:

    1. USA
    2. Canada
    3. Czech republic
    4. France
    5. Mexico
    6. Germany
    7. Slovakia (!)
    8. Great Britain
    9. South Africa
    10. Italy
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: Stoprocentně souhlasím. Počítám, že si to Zuzka teď asi přebírá, protože pádem na Olympusu přišla o zlato v jednotlivcích a pádem na Twisteru o stříbro či zlato v týmech. Ale chápu, že to muselo být opravdu hodně náročné a druhé místo v jednotlivcích a třetí v týmech je pořád skvělé umístění, když třeba GB skončila až osmá!

    Týmový závod byl skvělý. Každý tým byl nadšený, ať běžel o první nebo o dvacáté místo. Bylo úžasné sledovat země jako Island, Jižní Korea, Čína, Hong Kong a další v závodě Spartan Race.

    Albona mám taky rád. Je to neuvěřitelný běžec, neustále usměvavý, pozitivní a s dobrou náladou a píše napínavé reporty. Velmi skromný mezi těmi Američany a přitom špičkový univerzální závodník.

    Přenos se mi velmi líbil. A souhlasím, že to bylo napínavé. Zvlášť, když divák zná příběhy některých závodníků a o co vlastně běží. Jen tak dál. Umím si představit, že tohle bude jednou v televizi (ačkoli o té Olympiádě stále pochybuju, i když by se mi chtělo věřit).
    Podobné přenosy mívá i Toughest. Mimochodem zdá se, že letos bude Toughest final ve stejném duchu jako loni - hon na Jona Albona, který zatím na Toughest skončil vždy první. Doporučuju nenechat si ujít, zvlášť, pokud jsi jeho fanoušek!
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Koukal jsem na finále jednotlivců i týmů a byla to strhující podívaná. Obdiv k našim reprezentantům, jen si neodpustím: škoda těch pádů na překážce, dál ještě uteklo stříbro o 10 vteřin... každopádně to nic nemění na tom, že před nima smekám! Na FB jsem zahlédl nějaké řeči o tom, že OCR je pro TV neatraktivní, nekoukatelný a nudný sport. Po tomhle víkendu říkám, tak to sakra ani náhodou!!!

    TAURUS: Ono nejvíc vtipný na tom je, že to jde od lidí, kteří jsou sice dobrý, ale nepatří mezi špičku. Kde si berou právo na takové řeči je mi záhadou. Pravá elita, lidi, co vítězí chová k lidem, co mají v OCR hlavně zábavu úctu, jako ke kterémukoliv jinému závodníkovi, to myslím mluví za vše.

    TAURUS: tenhle web se mi moc líbí, našel jsem tam i svůj první závod z roku 2013. Je to taková sportovní sociální síť, kde se jde kámošit, srovnávat výsledky atd. A SR to celkem tlačí, když jsme chtěli jednoho blázna od nás přihlásit na Ultra World Championship na Islandu, účet tam byl nutný k registraci.

    A ještě k MS: Mám radost, že můj velký oblíbenec Jon Albon skončil druhý. Vidět je tam se Zuzanou byla pro moje oči paráda. A taky pozitivně hodnotím za pravidla na týmovém závodu. Myslím, že to udělalo závod dost zajímavým, i když náš tým na to nakonec doplatil. Kdyby to někoho zajímalo, tak to celkem hezky popsali na OCRA, za což palec nahoru: http://www.ocra-cz.cz/tymove-stafety-na-ms-spartan-race/
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    CZ třetí místo na mistrovství světa Spartan Race - týmová soutěž!
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Tohle bude asi pro spoustu z vás dávno známé, ale já objevil až včera: na serveru https://www.athlinks.com/ jsou uložené výsledky z CZSK Spartanů (a závodů Toughest) pod vaším jménem (bez diakritiky). Můžete si vytvořit profil a svoje výsledky k němu spárovat. Tak třeba to bude ještě pro někoho novinka jako byla pro mě.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Mistrovství světa ve Spartan Race: Zuzka Kocumová skončila druhá - běžela skvěle, ale nedala dvě překážky (Olympus, Multi rig). Vítězka Lindsay Webster nedala akorát Multi rig.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: No zní to trochu jako elitářství, což by mělo být něco, co by mělo být od Spartan Race vzdáleno na hony. Mám ale dojem, že v těch všech diskuzích se ukázalo, že lidi, kterým Pepa svým projevem vadil, byli dost v menšině a asi šlo i o něco osobního. Je vidět, že už se komunita rozrostla, když vznikají mikrocelebrity, fanoušci a hateři :D
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Nevím, jestli jste si všimli, ale Pepa Žižka na fb napsal docela obsáhlý a zajímavý článek. Někteří, že SRTG ho prý nařkli z věcí, jakože OCR dělá špatnou vizitku, chtěli by zavádět limity i na beast, aby lidi jako oni byli vyřazeni a podobné kraviny. Mrzí mě, že to šlo zrovna od SRTG a jako zakladatel jedné z nich se od takovýho elitářskýho chování distancuju. Spousta lidí má OCR jako zábavu, ne jako závody, kde se nutně musí prát o nejlepší výsledek a podle mě je zvrhlost těm lidem brát jejich zábavu. Život se netočí jen kolem závodů.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: Aha, tak na Sprintu to bylo jak říkáš, to na Beastu nedali oštěp nikdo. Ale ten jsem neběžel.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: stál jsem u oštěpu, když tam přiběhli první eliťáci a myslím, že Haviarik a Žiška do trefili... a myšlenka kompetetive se mi líbí
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam