• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJTNabíjecí baterie
    PJT
    PJT --- ---
    WOODMAKER: Zkus sem napsat typ
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    Zrovna mi přišla Li-Ion batetrie od Avacom.cz, ke které píší, že "Před prvním použitím baterie doporučujeme baterii nejprve nabíjet 12 hodin, a poté ji zcela vybít.

Není to hloupost? Nezničí se ta baterka náhodou, když ji úplně vybiju? Proč lidi, co se tváří jako výrobci baterií, uvádí takové hlouposti?
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    zkouseli jste pouzivat 1,5V nabijeci baterie AccuCell? http://www.accucell.de/
    ja s nima byl spokojenej. treba do bezdratovy klavesnice, mysi nebo meteostanice... :)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    když to po sobě čtu říkám si že jsem včera musel být velmi ospalý...
    Měření každý večer to chce disciplínu... Ty ENELOP mají v mnoha obchodel ale prý se vyrábí i jejich padělky takže bych zkusil například GMe na křižíkově tam jsem je určitě viděl.
    PJT
    PJT --- ---
    Klasika, presnej voltmetr, excel a mesic kazdej vecer 5 minut prace :-)
    Teorie s teplotou je dobra, to me nenapadlo.
    Enelop - ty neznam, mrknu na ne, diky :-)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    PJT: hádal bych že to bude tím, že ten kdo to prodává to ve skutečnosti nevyrábí a jen to brandují. Takže objedná se XXX baterií ty se obrandují a hurá do krámu. Odhadoval bych že to bude hodně o tom že ty samovybíjecí baterie mají i obecně nižší kapacitu. hádal bych že v ní uvnitř budou praskliny nebo bude namrzlá z letadla (tam je pry az -40) kdyz je vezli do evropy.

Existují baterky co se samy tměř nevybíjí ENELOP se to jmenuje.
    pak od sony blu nejaky blu energy nebo tak nejak dlouho jsem je nevidel ale ty garantovaly 80 procent po roce.

to měření samovybíjení je zajímavý. ono to vypadá že ty baterky sjou nějak vnitřně zkratovaný (napadá mě ta kovová samolepka na tom) protože ony už nižším napětím prostě vpodstatě začínaj.

čím jsi to měřil abys co nejméně ovlivnil měření, máš na to něco nebo jsi to prostě měsíc měřil ?
    PJT
    PJT --- ---
    Zkousel jsem treba merit samovybijeni u 6ti baterek (pote co mi 2 z 8mi odesly) a zajimavy je, ze se deli na 2 skupiny, kde se chovaji podobne:

PJT
    PJT --- ---
    Me osobne jde spis o baterie nez nabijecky, ale i to sem patri, takze Tvou nabidku jiste nekdo oceni.

Napriklad mam nasledujici problem:
    Koupil jsem Ni-MH baterie, ENERGY 2600 (pisou Special for Foto&Audio). Diky nabijecce dokazu zmerit skutecnou kapacitu kazde jednotlive baterie a take kolik v ni "zbylo" pote co mi fotoaparat (CANON PowerShot IS II) hlasi vybite baterie. A nestacim se divit. Obvykle totiz je kazda baterie schopna dodat jeste dalsich 1000mAh nez dojde k jejimu vybiti. Problem spociva zrejme ve fotaku, ktery po poklesu napeti v souctu na vsech 4 clancich pod urcitou hranici (platnou ale pro alkalicke baterie) zacne tvrdit, ze je baterka vybita. U ruznych vyrobcu je tato hranice jina, spojena s vybijeci charakteristikou. Ktere baterie ji maji pro fotoaparat staveny na alkalicke baterky nejpriznivejsi?

Jiny problem:

Po par cyklech baterii - tim myslim mezi 5-10ti (rekneme ze prumerne 1 cyklus za 2-3 tydny) se i pres to ze baterie korektne nabijim nezavisle na sobe a vzdy je necham nejprve vybit v nabijecce, jedna ci dve z nich zacnou znacne samovybijet. Coz samozrejme vede k tomu ze kdyz chvili stoji, ty nabite je zacnou po opetnem pouziti prebijet pod uroven bezneho vybiti, coz dlouho nevydrzi. Da se takhle znicena baterie reklamovat? Z ruznych typu baterii ktere jsem zkousel to delaji prakticky vsechny (vetsinou z 8mi koupenych tak 4-5 ktere tohle nedelaji vyberu) Vite o nejakych ktere "drzi"? Zkousel jsem Camelion, ty maji velmi male samovybijeni, dopadaji asi nejlepe, ale zas maji relativne nizkou kapacitu...

Vite nekdo neco i LiON tuzkovych bateriich? Zkousel jste je nekdo?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    no o tom zadna jenze to nestoji 300 :D spis mi slo o to ze bych to priohnul na potrebu nejake konkretni baterky.
    PJT
    PJT --- ---
    RAINBOF: :-) Dekuji za nabidku, ale to neni treba, jednak podobnou vec zvladam bez problemu sam a jednak vlastnim nabijecku VOLTCRAFT Charge manager 2015 (http://www.e-voltcraft.cz/nabijeci-stanice-charge-manager-2015.k201501), coz je uz pomerne velmi slusna hracka.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    chystám se stavět levnou inteligentní nabíječku baterií řízenou picaxe8e chcete li postavím to na míru vašim bateriím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam