• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COULEENRC on-road/off-road


    Vše o RC modelech aut.



    Zájemci o společné ježdění, nechť dodají model (alespoň typ off/on road a místo výskitu - následně dodám na nástěnku)





    Toto fórum není primárně určeno k obecným dotazům ohledně RC modelů - máte-li dotazy k nabíjení, vysílači/přijímači či údržbě a koupi jiné RC techniky, než auta, prosím využijte fóra - ZDE



    rozbalit záhlaví
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    CABANNOS: Co to je jmění? Asi nejvíc se jede Axial SCX10 a Traxxas TRX na ven rozhodně 1/10 do menších bych nešel
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    Ahoj, syn 10+ by chtěl expediční auto. Doporučili byste mi značku, ke které jsou dobře dostupné náhradní díly a nestojí to mění? Nevím jak dlouho u toho vydrží, tak chci jít konzervativní cestou.
    VILA
    VILA --- ---
    Ahoj,
    Prosim Vás, nevíte někdo něco za poslední rok o Eosovi?
    Cokoliv, prosím dejte mi vědět. Naposledy se ozval před rokem, vedli jsme docela vtipnou konverzaci, bohužel bez konce. Moje poslední zpráva zustala nepřečtená a pozvanka na moji 40 nedoručená. Telefon mi zvedl cizí chlap...
    UNDERMEDIA
    UNDERMEDIA --- ---
    STB23
    STB23 --- ---
    HENTAIRUSH: modelbazar.cz
    HENTAIRUSH
    HENTAIRUSH --- ---
    Neměli by jste tip na nějákýho bashera 1:8 z číny? Budgetovější lepší, nemusí být RTR.

    Případně tip na nějákou inzerci, na bazoši nic moc.
    ACID
    ACID --- ---
    Zasouvaci konektor. Na jedné straně by ti ta izolace měla zůstat. Mezi vyvodama je odrusovaci kondik, neuškodí ho prepajet.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Tak jsem koupil ten z odkazu viz níže, a jelikož su greenhorn tak se musím zeptat: to se pájí, nebo jenom do sebe nějak zastrkává? A pak přes to přetáhne ta bužírka? A původní motor má mezi kontaktama asi rezistor nebo co to je, tenhle nemá nic. Mám ho tam přepájet, nebo nechat bez toho? Proč tam byl?

    ACID
    ACID --- ---
    Jestli pro tebe není 250 korun kritických, zkus to
    ACID
    ACID --- ---
    Zkus, ale obávám se, že najdeš buď 380ku, nebo 400. Jestli by šel některý z nich použít, na dálku neposoudim.
    Jinak doporučení, tráva má odpor jako kráva a budeš na tom motor/baterky/regl tavit, nejezdi v ní.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    ACID: Asi jo hele, to není taková ohromná položka, abych se s tím musel nějak extra dlouho smiřovat. Akorát bych byl radši, kdyby to šlo koupit někde tady a nemusel na to čekat měsíc nebo dva z Číny - to číslo "390" tím je nějak daný co to je za motor - rozměry, otáčky a tak, nebo je to složitější? Jakože jestli stačí na nějakým českým eshopu koupit "motor 390" a bude to sedět...?
    ACID
    ACID --- ---
    Zkus s ním opatrně poklepat a pootacet, jestli něco nevypadne. Možnost 2, že je vydřené ložisko a rotor se dotýká statoru, možnost 3, roztrzene vinutí. Pokud nezabere možnost č. 1, tak to stejně znamená nový motor.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    ACID: Na motoru nic není vidět, pač je k němu přilepenej chladič, ale je to tento:

    https://www.remorc.com/home/329-remo-hobby-1665-parts-390-motor-e9661.html

    Regulátor je tohle, jak už tomu u podobných čínských aut bývá, je to 3v1 regl/přijímač/nevímcoještě:

    ACID
    ACID --- ---
    MADCAT: buď je bordel v motoru mezi kotvou a magnetem, nebo se hvizdly ložiska, nebo jsou vymlety a rotor se dotýká státu, nebo se roztrhlo vinutí.. Pošli fotku co to je za motor a vem to i s fotkou reglu
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    ACID: Tak jsem to rozebral a zjištění je následující: bez motoru se opravdu všechno hýbe hladce a lehce, motor se nepohnul, protože ani moc nemohl, je tam (možná kupodivu) uchycen celkem pevně, na takové kovové destičce, která ho drží ve výřezech v podvozku. Ale motor sám bude asi problém - jde s ním dost těžko otáčet. Když jsem zkusmo rozebral ještě druhý "sesterský" auto a vyndal motor, tak jsou tam při otáčení cítit ty polohy, kdy jsou magnety u sebe a brání pootočení rotoru, ale jinak je pohyb hladkej. Ne tak tady u toho "postiženýho" motoru - je jak přidřenej nebo co. Přitom ale má snahu se točit, akorát nepřekoná svůj vlastní odpor. Takže spálenej není. Je to nějak řešitelný? Nebo mám rovnou objednat novej?

    PS: dcera před "nehodou" celkem dost jezdila v trávě, takže je možný, že ho sice nespálila, ale přetížila a něco uvnitř se dosralo...
    ACID
    ACID --- ---
    Nebo se pohnul motor a je moc v zubech. Rozeber to a uvidíš, bez motoru musí vše chodit lehce a hladce.
    ACID
    ACID --- ---
    Jo
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Dneska holce přestalo jet auto, resp. přesněji řečeno jakoby to najednou motor nemohl utáhnout. Nejsu si teď jistej, jestli to bylo po nějakým nárazu, ale jezdili jsme předtím po trávě (mimo jiné). Když zkouším jedním kolečkem točit, tak druhý protější se opačným směrem točí krásně hladce, ale když zkusím otočit celou nápravou, aby se stejně točila i druhá, tak to jde hrozně kostrbatě a ztuha. Co se kde stalo? Nějakej bordel vlítl někam do primárního převodu nebojaksetomu, prostě tam co je malý kolečko na motorku a větší hnaný? Bývá to taková řekněme jedna z typických závad? Dík!
    ACID
    ACID --- ---
    STB23: co konkrétně by tě zajímalo? Ve stock kategorii máš osazení celkem dané
    STB23
    STB23 --- ---
    Našel by se prosím někdo kdo by byl ochotný poradit s osazením podvozku TeamC Tr10? Chtěl bych začít jezdit v kategorii Stock. Kdyžtak prosím do zpráv. Diky

    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    HENTAIRUSH: mělo by to smysl na expedice a trucktrial - viděl jsem pěkný video od někoho z Kanady, který driftoval autem na zamrzlé řece a pak se propadnul nápravou do vody, tak si přijel odtahovkou a vytáhnul se ven =) ale na nic rychlého to nemá moc smysl (krom kvadrokoptér)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam