EMIEL: Docela bych se bál že malorážka na ty svině nebude dost silná. Kdysi jsem se snažil eliminovat přemnožený velký hlodavce ve stájích. Napřed vzduchovkou, ale to bylo dost napikaču, protože pokud jsem je netrefil ze vzdálenosti pět metrů a míň, a to ještě do (nejlépe krční) páteře, tak to ty svině většinou rozchodily. Dokonce velmi rychle pochopily co znamená červený laser - jediný místa kde po nich uvnitř stájí šlo bezpečně střílet totiž byly místa kde přelejzaly zeď, a drápaly se na ní svinsky rychle, takže laserový ukazovátko přidělaný kusem plechu pod hlaveň (obalený tlustou gumou aby dobře drželo), a se spínačem vyvedeným na pažbu byla hodně dobrá pomůcka. Ale jak už jsem říkal, pokud nedostaly ránu do páteře, utekly, a nikdy jsem nenašel jedinou zdechlou která to nedostala do páteře. Potom jsem to zkoušel s vypůjčenou malorážkou - už ne uvnitř stájí, ale venku - a zhruba třetina prokazatelně zasažených byla schopná odejít po svých, a nejspíš se z toho i vylízat. Bylo to v zimě, takže jako zásah jsem to bral jen když tam zůstala ležet, nebo po ní zbyla krev na sněhu. A myslim si že takový velký svině co jsou popisovaný v článku budou mít o něco tužší kořínek. Zase ale bude snažší je trefit :-)