• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBIng. Miloš Zeman - Prezident České republiky
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    LALINA: ono taky nejde o to ŽE to dělali a PROČ to dělali, ale o to JAK (= jak trapným a devótním způsobem) to dělali...
    podporu lze vyjádřit slušně a kultivovaně - nebo lze zpívat "Knííííže k lidu blíííže" a podobné Menzeloviny...
    LALINA
    LALINA --- ---
    ANDY_WARHOL: no pokdu mluvíme o těhle volbách, tak jo. Přesto myslím, že mnoho z nich to dělalo i z nadšení, protože to jsou emocionální lidi vesměs.
    LALINA
    LALINA --- ---
    ANDY_WARHOL: něco na tom je, ano.

Já sama jsem se celekm otřásala, když jsem náhodou někde nějakou agitku utrpěla a i když vlastně českou scénu moc nesleduju a některá jména jsem skoro ani neznala a nevěděla, že jsou to "celebrity", tak u těch známějších jsem si říkala : tak tys u mě skončil/a...
    Ale zhruba dneska ráno mi nějak došlo, že je zbytečně odsuzuju, že z toho dělám víc, než to je a že prostě jsou jací jsou a takový je můžu (totálně schovívavě) brát.
    Ale jak říkám, nemám k nim žádný citový vztah k nikomu (ani jsem se s nikým neidentifikovala ani do nikoho nevkládala jakási nereálná očekávání) takže pro mě je to asi lehčí.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ja proste odmitam argument typu, ze jsou neco vic, nejsou, jsou to porad lidi, maji svoje rodiny, hypoteky a podobne. jedinej rozdil je v tom, ze jejich povolani ma svoje specifika a jejich "cena" je zavisla na publiku. cim vic publika, tim vic penez a prestize, jenze publikum na strome neroste, muze byt sebelepsi herec nebo zpevak, ale kdyz se o nem nikdo nedozvi, tak ma smulu, proste nema praci...
    na kvalite uz davno nezalezi, to by se na nas z radii nehrnulo to co se hrne...
    a ti sami lide, kteri prinutili sve novinare ve svych novinach aby adorovali knizete, ti sami maji moc tyto umelce zamestnat, to je cele.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    LALINA: neprijde ti logictejsi, ze proste jim jde o to aby meli zamestnani a zivobyti ? jako kazdemu normalnimu cloveku ?
    LALINA
    LALINA --- ---
    LONESTAR: tomu nerozumím. Když má člověk stejný nebo velmi podobný názor po mnoho let, je asi úplně normální, že v určitých chvílích ho bude dávat najevo...tedy se bude asi opakovat.
    To má každej, nejenom umělci. Ale to je psychologie a to sem asi nepatří.

Umělci vždycky byli - a doufám, že i nadále budou- citlivým (a někdy i přecitlivělým) indikátorem stavu společnosti a budou na něj pro někoho asi přehnaně reagovat. Berme to tek.
    Jsou ale i tací, kteří jsou opravdu děvky - ty ale nazývejme děvkami a odlišme je od umělců, kteří jenom impulsivné dávají najevo svoje pocity.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    LONESTAR: je to cele vlastne uplne jednoduche, ta nelogicnost toho se muze zdat jen kdyz clovek nezna vsechny okolnosti. ale kdyz je jasne jak media funguji, jak se vlastnictvi nekde koncentruje a ze vlastne povaha umeleckeho povolani je na mediich u nas stoprocetne zavisla (tretirade celebrity se sami nabizeji bulvaru aby se o nich psalo - to je jen spodni patro, ale funguje to takhle i ve vyssich patrech, akorat nejde o bulvar, ale treba o rozhovory v ruznych casopisech), tak ani nelze predpokladat nic jineho.
    taky uz se tomu prezdiva kulturni fronta nebo take vecni petenti. vzdy se totiz seradi v siku, jako by nejakdo vydal nejaky neviditelny pokyn.

ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    LALINA: me se nelibil ani styl knizete ani styl zemana a ac se venuju hudbe, nenapadlo by me vytvaret nejaka dila a rozsirovat to po internetu, kde bych oba kandidaty zesmesnoval. ac se mi nelibi, ze bude zeman prezident, uznavam ho jako prezidenta a nemam s tim problem. tomu se totiz rika demokracie. to co predvadeji umelci ale nema s demokracii nic spolecneho, je to urazeny frackovstvi a protoze neverim, ze by byli tak hloupi aby toto predvadeli, tak me to vede k tomu, ze to zrejme neni z jejich hlavy, ale funguji na neci prikaz.
    no a protoze jsem studoval medialni studia a trochu vidim pod poklicku medii, a vzhledem k tomu, v jakem nepomeru byla mainstreamova media na strane knizete je jasne odkud vitr fouka. chces li umelce mit dobre bidlo, musis nasi pisen pet. to je cele. jen logika...
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    LALINA: Nesnazim se je dehonestovat a v prispevku to i pisi. Jen jsem se pokusil popsat priciny, tak jak je vidim ja. A je to dobre, ze kazdy je jiny.

ANDY_WARHOL: Ono je to zase po chvili prestane bavit... Da se souhlasit s tim, ze mi taky prijdou navedeni. Ale porad si myslim, ze je to zpusobeno jejich nekritickym vnimanim reality na zaklade vzdelani... A ze si neuvedomuji svoji trapnost? No tak to musime akceptovat a myslet si o tom sve.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    LALINA: jenže ty jejich "vlastní autentický pocity" se objevují tak pravidelně, tak čitelně a předvídatelně, že to jejich autenticitu dost snižuje :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    ANDY_WARHOL: a nebylo to třeba tím, že se jim nelíbí styl, jakým to vedl kikina a vůbec to, co se tu děje?
    Nepřiznáš jim nějaký vlastní autentický pocity?
    To si opravdu myslíš, že jsou to všechno něčí loutky nebo děvky?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JONAS3: vis kdyby to bylo poprve, kdy (skoro) titiz lide se nesnazili jit proti tomu, co si obcane zvolili, kdyby to bylo poprve, kdy delaji ruzne petice a provolani. skladaji pamflety a podobne.
    tak by se to jeste dalo pochopit. ale oni to delaji v podstate uz od te doby co skoncil Havel jako prezident. (zle jazyky tvrdi, ze jsou to skoro titiz, co podepsali antichartu, ale to neni pravda, protoze mnohym z nich neni tolik, aby se toho mohli ucastnit). Takze pokud to clovek jen trochu vnima, tak vidi, ze je za tim neco jineho. Jsou to loutky a jsou vyuzivany k natlaku. Proto si jich lze tezko vazit. Ale proste nechapu, ze si oni sami neuvedomuji svoji trapnost.
    KEMAL: Jen takovy postreh: V nejakem z prvnich rozhovoru nazval tazat Zemana prezidentem a on mu dal lekci z ustavy v tom smyslu, ze jeste prezident neni, dokud neprobehne inaugurace. Ten moderator (zapomel jsem ktery) mu na to odpovedel v podstate totez co ty.
    Bylo na tom, ale krasne videt, jak Zeman (vypadajici notne priopile, bylo to kratce po oznameni vysledku) se rad holedba a poucuje. Uz kdyby nemel tuto vlastnost, byl by pro spoustu lidi prijatelnejsi
    LALINA
    LALINA --- ---
    JONAS3: tak umělci jsou prostě z jiného těsta než vědci a to je dobře. Z vědců těžko vytřískáš Hamletův monolog a od herců nečekej chladné suché analytické myšlení.
    Proč je za to, co jim umožnuje dělat umění, nějak dehonestovat nebo odsuzovat...
    Je asi třeba je v tomhle brát s rezervou, schovívavostí a pochopením. Oni se taky časem zklidní...
    Není dobrý z nich (z většiny) dělat modly a ideové vůdce, ale ani kdovíjaké kanalozní kreatury.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    ARCAK: ale kolego, tohle jsme snad již vyřešili v "klausovském fóru". Pojmem "prezident" budiž označován prezident jak současný, tak i minulý a analogicky tedy nutně i prezident budoucí.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    ANDY_WARHOL: V nejakem foru byl citat od Horacka, kde se vyjadruje k tomu, co je demokracie... Volne receno, uznat porazku a smirit se s tim, ze nevyhral "muj" kandidat a snazit se zvitezit v pristi volbe. A to je presne to, co temhle umelckym poblouznecum chybi.
    Horacek, ackoliv ho opravdu nemusim za jeho nekolik poslednich aktivit, kdy stavi sva moudra na uroven axiomu, tak timhle opravdu uderil hrebicek na hlavicku.

Jeste k tem umeleckym poblouznencum - nemyslim to nejak extra peorativne, mam na mysli to, ze prave pro zpusob a druh nabyteho vzdelani nejsou schopni akceptovat negativni vysledek. Na technickych skolach se uci, ze i negativni vysledek je vysledek, nema cenu s nim manipulovat, ale spise rozebrat, proc nedoslo k ocekavanemu vysledku, kde se stala systemova ci jina chyba a hlavne ji priste nezopakovat.
    ARCAK
    ARCAK --- ---
    Budoucí prezident, pane majiteli diskuze.
    GABRI
    GABRI --- ---
    S údivem zjišťuji, že stejná negramotná individua, která ruší kvalifikovanou diskusi na našem klausovském fóru, obtěžují i zde. Řešením by snad byl univerzální tzv. ban z celého nyxu pro všechny dementní primitivy.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    nejvetsi kokoti se opet ukazala umelecka fronta, plnou hubu demokracie, ale jen pokud vyhrava jejich kun, jakmle vyhraje nekdo jiny. to se hned podepisou petice a vyrabeji panflety, prijde mi to opravdu trapny.
    a taky to hlavne nechapu. spousta lidi tim u me klesla az na dno...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ja se uprime receno tesim na jednu vec, ze se postekaj tak, ze vlada nebude mit cas vymejslet nove zlodejiny. pokud aspon to nastane, budu za zvoleni zemana o neco radeji (ted jsem na 0%, muzu se dostat tak na 10%)
    - dodam, ze z knizete bych mel uplne stejne pocity, s tim, ze ten by asi nemel zadnou moznost v mych ocich stoupnout. muj kandidat nebyl ani jeden ze vsech kandidatu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam