TOM: skutecne by to bylo lepsi ? ale pro koho ?
je ti vic lito lidi, co u nas ztrati praci nebo nejakych mnichu v cine ?
ja ti nebudu zazlivat, ze treba mnichu,, ale vetsina lidi se spis stara o to, aby to fungovalo tady a tibet jim je opravedu ukradenej. protoze kdyz treba zijes nekde na severu a nemuzes najit praci i kdyz se snazis, nebo nejakou velmi podradnou aniz bys byl podradny ty sam (bohuzel cast moji rodiny ttam zije, vim o cem mluvim, i kdyz ja sam sem s praci nemel nikdy problem, protoze delam praci po ktere je poptavka), tak ti je nejakej tibet fakt ukradenej, proste chces, aby si tu praci dostal a bez delani businesu s cinou a ruskem to proste bohuzel pujde do haje, eu uz je znacne snedenej kram, v podstate nikdo v eu nema napriklad nejake vyznamne zasoby energetickych surovin.
muzeme si vybrat, jestli budeme hladovi spravedlivi nebo se na to vykasleme a budeme se proste chovat racionalne.
na internetu najdes par clanku od lidi, kteri meli rozjetej busines s cinou a pociti vzdy, kdyz se nejakej nas potentat zacne do ciny navazet. a ti lide mohou treba neprimo zivit tvoji rodinu nebo nektere tve zname , to si neuvedomujes ?