PREVIT: Vážený příteli. Já Klausovi psal v letech 1994 a 1995. Jenže on tvrdil, že je fuk komu se soc. majetek předá do vlastnictví, protože doktrína velí, že "soukromý majitel statků“ se k nim chová lépe, efektivněji, ekonomičtěji než stát. Neměl jsem dost volních sil ani času v té době 91 – 96, abych ho a veřejnost přesvědčoval, že je to nekorektní hloupost a nesmysl. Že pokud chce rozdat majetek do "soukromých rukou", že musí k takovému aktu nejdříve vymyslet zákony, pravidla, řády, postupy, atd....., nikoliv tak jak to on provedl : chaoticky, nazdařbůh, a rozdal to především těm ( komunistům, ti zprivatizovali 75% veškerého majetku státu ), kteří neměli zájem se stát "vlastníky" a starat se o akciovky, o továrny, dílny, obchody, a firmičky, ( a jejich zaměstnance a o prosperitu, nové technologie apod. ) ale zájem co nejvíce si z nicjh vytunelovat do daňových rájů, a bank na konta svých dcer, apod. co nejvíce si nahrabat na své soukromé účty, než ten podnik zbankrotuje.... ; cílem privatizace nebylo nalézt nového vlastníka, který by se o statky staral do úmoru....; tak se vyvíjel onen poctivý kapitalizmus, poctivá tržní ekonomie. U nás to byl podvod a tunelovačka na obyvatelstvo.
Pozn. Tomu PAULMULADDIB jen dodám, aby nepodporoval trolla, díky, tím zvítězí tvá doktrína demokracie, a hlavně, abys sám si vyrobil ( svými činy a kydy ) lepší společnost než je dnes a než já kritizuji. Přeji mu šťastný život ve stále narůstající bídě....přijde i na tu střední třídu až vyčerpá své našetřené zásoby.