• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBIng. Miloš Zeman - Prezident České republiky
    CROSS
    CROSS --- ---
    ANDY_WARHOL: jak jsem napsal, projevilo se to rozpadem důvěry v politický systém jako takový. Takový to nadávání, že se stejně nic nezmění (nemusíme chodit daleko, že jo) a pod. Už to tu zůstalo. O důsledcích reálných kroků tou vládou přijatých teď nemluvím.

Jistě, široké koalice, duhové vlády a pod. na západě občas vznikají, ale na západě toho funguje hodně, co přeneseno co českých podmínek funguje poněkud jinak nebo vůbec. (A taky tam toho funguje dost, o co není moc co stát.) Ale to by bylo na velmi dlouhou debatu. Jaké kruhy ta vláda nasrala, to nevím. Mě to tenkrát zklamalo hodně, taky v kontextu předvolební kampaně.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KEMAL: americke vrazdeni civilistu. napriklad bombardovani civilnich cilu v srbsku, ale najde se toho vic...
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    ANDY_WARHOL: opoziční smlouva afaik byla fakticky o rozdělení vlivu na vynakládání peněz z veřejných rozpočtů
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    ANDY_WARHOL: jakých válečných zločinů ?
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    JOSEFDRUHY: no a? Ty mně snad skutečně podezíráš z toho, že mám zy ambice, o kterých tu halucinuješ?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    kdyby ta medialni histerie nebyla, tak by to proste vsichni vzali jako ok, mensinova tolerovana vlada, dalsi moznost....
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CROSS: mam na to ponekud jiny nazor
    mensinova tolerovana vlada neni u nas sice uplne standardni, ale ve svete se to bezne deje a opozicni smlouva nebyla v podstate nic jinyho
    jediny rozdil bylo to, ze k tomu byla vyvolana obrovska histerie, muzes mi ty rict objektivne, jeslti vetsi skodu zpusobil samotny fakt, ze ta opozicni smlouva byla nebo to ani pr k tomu, ktere pochazelo z kruhu, ktere tato smlouva nasrala ?
    CROSS
    CROSS --- ---
    ANDY_WARHOL: možná, to nikdo nezměřil. Rozpad důvěry v parlamentní demokracii v důsledku opoziční smlouvy byl nicméně předmětem zájmu Sociologického ústavu (asi i jiných), k těm objektivním škodám.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CROSS: jen svym schvalovanim valecnych zlocinu jako "moralni autorita" zpusobil mozna vic zla nez celej klaus se zemanem
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JOSEFDRUHY: "Naše revoluce ( sametová ) nebyla parodie. To byla opravdu poctivá snaha zardousit minulý režim a nastolit nový."
    ja verim tomu, ze si to ti lide mysleli, ostatne si to nadseni pamatuju moc dobre.
    ale to nic nemeni na tom, ze jste byli jen manasci toho co se delo v zakulisi....
    promin ze ti to tak rikam, ale to je proste holy fakt, existuje dostatek pramenu ke studiu
    mimochodem, podobny princip prace s nespokojenci se potom opakoval nekolikrat a dnes je vyveden temer do dokonalosti, vsechny ty barevne revoluce, nebo treba zelena lobby, vsude je to stejne. podhoubi jsou sice lide, kteri to mysli uprime, ale vzdycky nekdo taha za nitky a to podhoubi dokaze manipulovat.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    ANDY_WARHOL: Havel až tak velký zásluhy neměl. Byl statečný před revolucí, ale po revoluci pouze přihlížel jak se morálka hroutí a proti "privatizaci = rozkrádání" neřekl ani popel.
    CROSS
    CROSS --- ---
    JOSEFDRUHY: vy jste komouše sundali z trůnu? Solidní hláška. Stará generace komunistických pohlavárů šla do penze a mladší se zapojila do businesu a polistopadové politiky. Zpátky do reality, Josefe.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    CROSS: seš blbej, my jsme komouše sundali z trůnu. Pouzůstatkem může být pouze "genetická morálka" z dob komunismu. ( a pochybuji že lid měl morálku až tak špatnou. Tu komunistickou jsme nenáviděli a vygumovali ) Jenže není. Pozoruji, že morálka těch starých je lepší než těch mladších, kteří komunismus nepoznali. Chceš důkazy ?
    CROSS
    CROSS --- ---
    ANDY_WARHOL: no von taky Havel narozdíl od Zemana a Klause nikdy nebyl v exekutivě (ve vládě), že jo.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    ANDY_WARHOL: Ač jsou Vaše názory zajímavé a dobré, přec se mýlíte v jednom postřehu : Naše revoluce ( sametová ) nebyla parodie. To byla opravdu poctivá snaha zardousit minulý režim a nastolit nový. Nový lepší. V tu chvíli, po cinkání klíčema, to nebyla parodie. Parodie je "skutečnost", která nastala pak. Dnešní stav věcí je parodie (!) a...A právě o takovou parodii na demokracii a nový hospodářský systém ( zlodějů a nemakačenků aj. ) jsem já ani miliony jiných v listopadu 89 nebojovali. Revoluce 89 nebyla parodie, parodii z toho udělali grázlové + špatní političní stratégové, a ti, co tomu vývoji přihlíželi a jen tlachali a tlachali a tlachali ( jako NYXáci ) a žvanili a nezabránili této parodii. ( např. ve volbách. Už 20 let tu máme 5 stran které si pouze mění žebříčkové pozice a ksichty stále 20 let bpřetrvávají. Nyní tu je Rusnok a lidé čumí...; já si přeji nové ksichty ikdyž mám trochu obavu. Ale přeji si změnu. Nikdy nebude s Rusnokem horší... )
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CROSS: protoze za to prece zeman urcite muze :) a taky jeho kamarad klaus
    ovsem na halva se zapomina, to je uplna skoda :))) jemu se nikdo zasluhy pripominat neodvazil. divny
    CROSS
    CROSS --- ---
    JOSEFDRUHY: plody toho, jak jste si to vy (nebo dejme tomu vaše generace) „vyřídili s komoušema“ právě teď sklízíme, takže za svoji generaci pěkně děkuju.

Když jsem ještě žil v Čechách, docela jsem se angažoval, nemám pocit, že bych byl zcela bez vlivu nebo řekněme bez moci, jako generace mých rodičů za totáče. Takže tohle pokřikování o vykopávání někoho ze společnosti mi přijde právě jako to hospodské tlachání, proti kterému tady brojíš.

Jinak Ištván neni soudce. Check your facts.

A trochu mi uniká, proč tenhle nářek nad poměry řešíme v klubu o Zemanovi.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JOSEFDRUHY: vzdyt ma pravdu, historicky zadna revoluce nikdy nevedla k lepsimu.
    vzdy to bylo tak o moc horsi, ze i kdyz predtim to stalo za starou backoru tak to byl v podstate raj.
    tim myslim ty skutecne revoluce, ne ta parodie co probehla u nas. tam samozrejme nejde rict jestli to predtim bylo lepsi nebo horsi, jak pro koho.
    ale takova vrsr je krasny priklad... predtim zilo spoustu lidi v bide kdezto potom umirali na hladomor
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    KEMAL: Vaše ironie a výsměch-posměch nevede a nepovede k ničemu (!), ani o milimetr se tím vaším výkřikem-výsměchem nezlepší společnost. Vaše věta ( jako stovky a tisíce zdejších NYXáckých vět nepohnulo spětem ani naší společností u chlup ... k lepšímu. Možná pohnulo o chlup k horšímu ) je pouze naprosto zbytečným štěkem do prostoru. Naprosto ( dokonce spíš škodí "vaší" budoucnosti ). Jen tak dál, štěkejte a plivejte, to Vám pomůže....
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JOSEFDRUHY: nemam vliv na politiku, protoze bych se necim takovym v zivote zabyvat nechtel. ale ver mi, ze kdybych tu touhu mel, moje vnitrni cilevedomost by me do nejake vysoke funkce driv nebo pozdeji katapultovala, nicmene mam mnoho moralnich zabran, takze by to byl tezky boj predevsim uvnitr me. a to mi za to nestoji...

navic ani neziju v cechach a tohle divadlo me jen utrvdilo v tom se jeste dlouho dlouho nevracet... i kdyz uz sem s tou myslenkou koketoval.

ps: s komousema si to nikdo nevyridil, maximalne tak regan. zmena neprisla zevnitr sametovou revoluci, ale z venci kvuli mezinarodni situaci. k hladkemu predani moci doslo kvuli tomu(predani je trochu nespravne slovo, protoze moc v podstate maji ti sami), ze karierni komuniste nemeli ve skutecnosti zadnou zvlastni lasku k oficialni ideologii, jen ke sve kariere, takze skutecny prevrat byl ne na narodce, ale mezi temi dvema proudy, tech co to mysleli vazne (napr. jakes) vs ti, kteri chteli proste varit prachy...
    a ti nakonec vyhrali, protoze jim to umoznila mezinarnodni situace.
    mozna by se to dalo i trochu srovnavat s 68 osmym, kde to dopadlo opacne, prave proto, ze mezinarodni situace nejakemu prevratu neprala. tehdy to taky vzniklo na zaklade boje dvou kridel v ksc. ovsem ponekud jinak ukotvenych
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam