ANDY_WARHOL: ale Andy, já tě nijak nenálepkuju. Pouze jsem poznamenal, že pokud je tím vysvětlením světovláda USA, tak je další debata (nebo jakákoli) bezpředmětná. Tím se dá přece vysvětlit všechno. Nejsi sám, kdo studoval mediální studia, a jestli to bylo na FSV, jen bych poznamenal, že tahle fakulta neni zrovna garant otevírání očí, jak je vidět na jejích četných absolventech v roztodivných médiích i jinde.
Nejde nevidět -- ono spíš jak jednou uvěříš, že všechno má (jakýkoli) jeden důvod, tak tím zdůvodníš kde co a vždycky to bude nějak pasovat.
Já pochopitelně nedokážu vyvrátit, že za vším je snaha nějakých kruhů o světovládu, ale v tom je i problém této "teorie" -- ta se totiž vyvrátit nedá. To samozřejmě neznamená, že kolem není plno mediálních a jiných manipulací, mocenských bojů a snahy o prosazení partikulárních zájmů, ale to přece nic nedokazuje.
To, že nám chybí nějaké ověřené vysvětlení nějakého jevu, přece neznamená, že musíme nutně akceptovat nějaké jiné (neověřené).
O Libyii můžeme taky debatovat donekonečna, začal bych teda tím, proč se plukovník dostal k moci zrovna převratem, když to byl tak fajn chlápek, proč byl tak paranoidní, když neměl doma nepřátele, a tak dál. Ale už chvíli jsme trochu za hranicí auditka o Zemanovi.