• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBIng. Miloš Zeman - Prezident České republiky
    SWT
    SWT --- ---
    Mě fascinuje myšlenka, že dělník dře 2x víc než někdo jinej. Marně přemýšlím, čím se měří jak kdo dře (kromě Nagyový, o tý víme, že dře jako kůň). Jaká je jednotka dření? A jakým způsobem se konvertuje dření na peněžní příjem? Co je to "lid"? Jak je možné, že mozek dělníka je prý stejně kvalitní jako mozek miliardáře, a přesto ve stejném systému nemají stejný příjem? Tolik otázek a tak málo času ...
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    VYHULENY_UFO: najdu Vám přesně minulost, kde jste s trollingem začal Vy, nechutně, ( bez omluvy dodnes ! ), aniž jsem já Vás tehdy oslovil anebo cokolivproti Vám řekl.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    ANDY_WARHOL: citace :"já ale nejsem miliardář....."
    reakce : ale mluvíte jako by jste jím byl a mluvíte doslova za ně, co by oni řekli kdyby byli na NYXu... ; ani já nevidím důvod proč by jste měl "dotovat" lidi ,co mají stejně peněz ( ba 1000 víc jako zývající lenoch miliardář na pláži od jara do podzimku ) a co pracují 1000 méně než Vy a dostávají na účet 100 x víc než vy...
    ale daně se platit musí podle peněz, podle zisku néééé podle výkonu a muzku miliardáře. To ještě neumíme vypočítat daň podle výkonu mozku...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JOSEFDRUHY: já ale nejsem miliardář. jsem z hodně chudých poměru a vše co mam jsem si Sam vydělal. Nevím proc bych mel dotovat lidi co na tom jsou podobně co já byl akorát se Malo snažili.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    ANDY_WARHOL: citace :" moje Prace dokáže ušetřit spoustu peněz a Prace někomu jinému. je podle tebe unfair ze když někomu ušetřím na nákladech milion ze
    reakce : jako miliardář co vlastní 10 000 bytů a 40% akcií "báňské uhelné" když svou prací-svým mozkem ušetříš milion, tak nevím-nevím "komu" si je ušetřil ???...a když jako miliardář budeš sedět doma a přemýšlet nad svou výrobní linkou co vyrábí letadla a ušetříš milion ?? tak to si "vynalezl" anebo "ušetřil" milion ?...a když chemik-biolog vynalezne vakcínu, která zachrání milony lidí a on za to dostane plat o 20% vyšší než má, tak "co" má dodtat miliardy ? ... kolik on "ušetřil" ?... a když chytrýho miliardáře co chodí po fabrice a dumá "kde" by ušetřil a vymyslí geniální nápad "kde ušetří" 5 milionů, tak kdyby si ho zavřel v lese do seníéku a tam ho krmil kaviárem a lahůdkama, tak by to také vymyslel v tom seníku ty geniální nápady ? "kde" ušetřit ? společnosti, lidu, národu ?...; není to nakonec tak, že i miliadář může vymyslet ( svým mozkem ) nějakou inovaci jen když mu to systém umožní ?? ( a zisk si stejně strčí do své kapsy ...)

citace :" ...z toho deset procent dostanu, když podle tebe budu jen sedět u počítače a nebudu se tedy poctivé dřít ? když bych tu odměnu nemel dostat já tak kdo ? nějaký Mlady invalidní důchodce tmavě pleti? Ci Pres korupci nějaký Bily limecek ? nebo ještě nekdo jiný ? veř ze ve chvíli kdy se to stane se zaridim tak aby se to nedělo. nepracuju abych živil prizivniky ale sebe a svoji rodinu."
    reakce : pimlčím, vysvětlování toho že "miliardář" nemá lepší mozek než chudák, je pro tebe nepochopitelné....a tak když miliardář "na něco přijde" je to jen díky systému...protože chudák má taky takovej mozek, jen né ty příležitosti ( dané systémem )
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JOSEFDRUHY: moje Prace dokáže ušetřit spoustu peněz a Prace někomu jinému. je podle tebe unfair ze když někomu ušetřím na nákladech milion ze z toho deset procent dostanu, když podle tebe budu jen sedět u počítače a nebudu se tedy poctivé dřít ? když bych tu odměnu nemel dostat já tak kdo ? nějaký Mlady invalidní důchodce tmavě pleti? Ci Pres korupci nějaký Bily limecek ? nebo ještě nekdo jiný ? veř ze ve chvíli kdy se to stane se zaridim tak aby se to nedělo. nepracuju abych živil prizivniky ale sebe a svoji rodinu.
    KONNY
    KONNY --- ---
    KONNY
    KONNY --- ---
    Zelení předělali zemanovský billboard. Takhle vypadá | ParlamentniListy.cz – politika ze všech stran
    http://www.parlamentnilisty.cz/...monitor/Zeleni-predelali-zemanovsky-billboard-Takhle-vypada-288645
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MANFRED: citace :"že ty země sou odolný proti tomu zvolit si magory který se budou zabejvat zabavováním majetku. Jako to aktuálně hrozí u nás(teda teoreticky:-)"
    reakce : no úúžasnýý... teoreticky aktuálně tu hrozí zabavování majetků...zajímavý...; pověz nám : máš větší strach ze zabavování majetků které si získal "poctivou" prací za 20 let anebo má větší strach chudák-dělník ? ( který pracoval 2x víc než ty, ale ty si za to měl 10 000x vyší měsíční příjmy ?( ? ) To si "vydělal" ty ?, anebo to tobě vydělal systém ?? Kdyby tu byl jiný systém, vydělal by sis za svou stejnou dřinu, a on-chudá za 2x větší dřinu ( kterou si produkoval 20 let ) víc ??, anebo hov*o.

Resume : vydělává do tvé kapsy systém anebo ty pracuješ 10 000x víc než dělník, zemědělec, prodavačka, laborant, soudce, bagrista, letec...? co na to tvůj "mozeček" ? Ty nebo systém ti vydělává nehorentní sumy ? ...že by uhlobaron Bakala pracoval 100 000x víc měsíčně než zubař ?? či kormidelník na Labi ? Takže nééé systém ale výdělky jsou přesně "podle dřiny" že ?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    VYHULENY_UFO: Vyhulený mozku, ( moje urážka až po tvé ..., kausalita ) za jedninečnou vyhulenou odpověd , díky.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    VYHULENY_UFO: Tohle byla mírumilovná ironie, anebo zlá ironie ? Odpovězte upřímně !! Máte v "pytlíku reakcí" něco moudrého anebo jen rejpance a rejpance, kterými tu stále vládnete ? Pokud ne, tak proč to ? Máte na to své vysvětlení ?, respektive obhajobu co by za něco stála ?
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LOPIK: Jo, já znám zase tu o dvou žebrácích co se bavěj pod mostem, jeden řiká jak se maj že neplatěj daně, nestresujou se, nemusej makat na poli atd. a druhej ho vokřikne ať to neřiká tak nahlas, že jinak všichni budou chtít bejt žebrákama.
    Akorát teda nevim, jestli tydle povídaky platěj, proč porád čtu a poslouchám všude nářky "já sem chudej" nebo "oni sou chudý" když je to tak epesní a senza život :-) a nikde se neozejvá žádnej chudej šťastnej....

JOSEFDRUHY: Ne, nepracuje 1000x víc. Pracováním kterýmu přezdíváš dřina se nikdo bohatství nedobere, to je levičáckej vomyl, klam a blud, že cesta k plný pokladnici vede přes budovatelskou dřinu a pracovní nasazení na úrovni stachanovce. Ve skutečnosti bohatej jen o něco víc přemejšlí a mozek používá správným způsobem(teda správnym pokud jde o mrzký zbohatnutí). Tudíž ho hřeje plná šrajtofle, zatímco udřenýho levičáka radost z dobře odvedené práce a vykonaného množství :-) Což pochopitelně levičákovi nevadí, neboť on se nežene za mamonem, není závistivej ni nepřející a tudíž si cení jinejch hodnot, který sou pro člověka podstatnější než pouhé materiální bohatství (kdyby vrhl svou energii kterou věnuje třídnímu boji, vyvolávání nenávisti, štvaní obyvatelstva proti škůdcům národa a agitaci na snahu zbohatnout, byl by z něj Gates do kuropění, ale jak řikám, o mamon mu nejde, hlavní vo co mu de sou lidi a jejich spokojenost, jak řikal starej Grebeníček když do nich pouštěl při výslechu elektriku).
    Do daňovýho ráje se prachy dávaj nejen proto, že sou tam nižší daně, ale taky proto, že se doufá, že ty země sou odolný proti tomu zvolit si magory který se budou zabejvat zabavováním majetku. Jako to aktuálně hrozí u nás(teda teoreticky:-), ne vždy se ale todle očekávání splní...

JOSEFDRUHY: Tomu, že takoví lidi nejsou, uvěřim až mi zazvoní u dveří hladovej a chudej a zeptá se, jestli nepotřebuju třeba posekat zahradu výměnou za něco k jídlu(třeba namrzlý brambory nebo něco jinýho co by zachránilo od smrti hladem) jak se dělo dříve za doby krizí a chudoby. Zatim jen vopruzuje na sociálce a ležmo u plasmy konstatuje, jak strádá....

JOHNYTHEDEVIL: Závod nemá stejná pravidla pro všechny. Někdo má delší nohy, jinej větší plíce, další orlí zrak, někdo se zná s rozhodčim, leckdo švindluje. Teorie o tom, že závod je čestnej, poctivej a všichni stojej na stejný startovní čáře, je nesmysl. Komouš(nebo obecně levičák) tvrdí, že by to tak mělo bejt a bojovat by se mělo čestně. Dosahnout toho se snaží tim, že těm lidem co běžej vepředu, přerazí nohy....čímž naplní srdce a duše těch na chvostu závodního pole štěstím a pocitem satisfakce.
    Pravičák uznává tradiční způsob zbohatnutí ala strýček John z emeriky, jenž se stal milionářem a výrazně k tomu přispěl vlastní pílí:
    První den koupí jedno jabko za cent, vyleští jej a prodá za dva. Druhý den koupí dvě jablka za ony dva centy, vyleští a prodá za čtyři. Den třetí koupí čtyři jablka, vyleští a prodá za osm. Čtvrtý den mu umře teta co vlastnila naftový pole a on se stane milionářem :-)
    SWT
    SWT --- ---
    JOSEFDRUHY: Ano, ničemu nerozumím, rozhodně ne tak jako Vy.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: pranýřování podvodů, tunelovaček, zorzkrádání všeho druhu, není komunistickou propagandou...; bohužel čím větší svinstvo tu bude, tím víc lidí bude nakloněno těm komoušům, ( což je trapně smutné ) , ti pak nemusí mít ani jeden bilbord ani řádek psaného písma ke své proapgaci.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    SWT: Kapitál sám o sobě nikoho nezbídačuje čím víc ho je ve společnosti tím lépe pro všechny )...ale ten kapitál, který odtéká do daňových rájů, ač byl vyprodukovám zde, ten ochuzuje státní pokladnu, potažmo 40% obyvatel.
    Tomu nerozumíte že ? No :-)))
    SWT
    SWT --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: To nejsme ve sporu, nicméně toto sousloví tu bývalo na každém rohu ;)
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    SWT: tak tak, slysel. Ale necet. A proto ma antikomunisticka propaganda stale jeste u mas uspech, malokdo totiz vi, co to vlastne ten komunismus ma byt. U nas nikda nebyl ... a v Rusku snad taky ne, mozna chvili v nejake uzavrene komunite na Sibiri.
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    MANFRED: A co to takto otocit ? znam par vychcanku, ktery diky rodinnym kontaktum a majetku nemuseli defacto sahnout na praci. O tom ze by se nejak snazili, ci dokonce ze vsech sil ... hohoho ... to uz vubec, a vidis, jsou to ti nejbohatsi lide, ktere znam. Jeste chvili mi prosim vypravej, ze chudej je chudej vlastni vinou a ze prohral zavod o uspech. Ani jedno z slovo z ty posledni vety nemuzes obhajit, zejmena ne slovo zavod, protoze ten ma pro vsechny ucastniky stejna pravidla.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JOSEFDRUHY: Dane se neziskavaji.. získává se zisk. Dane krade stát uspesnym
    SWT
    SWT --- ---
    Zbídačování dělníků kapitálem, kde jsem to jenom slyšel?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam