JOSEFDRUHY:
Ono, i když si to marxisti nepřipouštěj, je to s tim dělníkem poněkud složitější. Nezdá se to, ale onen mýtický dřoucí dělník(nebo vědec bádající) potřebuje několik maličkostí:
-mít kde pracovat (to jest někdo musel za svoje koupit domeček)
-mít prostředky k práci(to jest někdo musel za svý koupit stroje, přístroje apod.)
-mít materiál (kterej zase někdo koupil za svý)
-mít energie(zase někdo zaplatí)
-mít co vyrábět(někdo musel vybádat, co vlastně vyrábět)
-mít odbyt (takže někdo se musí postarat, aby to, co se vyrábí, se taky prodalo)
a další maličkosti. Bez kterejch je dělník jenom postava z pracáku.
Vtip je v tom, že v nákladech na výrobu čehokoliv sou vražený děsný peníze, výsledek není zaručenej, takže investor nese celý riziko.
Z čehož vzniká následující situace.
Dělníků, nebo jinejch osob, který uměj měco vyrábět, je tři prdele na každym pracáku.
Někoho, kdo vezme pár milionů(případně miliard) a vybuduje prosperující podnik kterej ony osoby zaměstná, lze hledat vcelku s vypětim v pravý poledne s lucernou (buduj něco s výhledem, že ti to za pár let nějakej marxista zabaví:-).
Já třeba existuju na tom, že dělník je , při vší úctě, objektivně řečeno blbec. Takže potřebuje někoho, kdo mu řekne, co má vlastně dělat. Takže pokud má fabrika vyrábět, potřebujem se(což si teda já uvědomuju, jemu to, vzhledem k vymytí mozku levicovou ideologií, moc nedochází)navzájem, stejně jako k existenci potřebujem ostatní lidi v podniku, třeba mzdovou účetní, obchoďáka a další, v neposlední řadě je nám třeba i zlej kapitálista kterej nám koupil to, prostřednictvím čeho děláme(já bych si teda mohl sčot, stůl, židli koupit i za svý, představa dělníka pořizujícího si vybavení do dílny za pár mega bych teda litoval, to by asi Provident nezatáhl)
Když čtu, poctivě dřít, nevim teda, kdo poctivě dře, ale do dření v pravém pojmu slova má pracovní nasazení v čechách povětšinou dost daleko. Ale musim přiznat, že to není v 90% vina oněch stále omílaných dělníků, ale spíš to visí na lidech jako já. Jsem měkkej a neumim je pořádně zapřahnout:-), takže místo toho aby makali jak šrouby debatěj vo vykořisťování a sněj o třídnim boji......