• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBIng. Miloš Zeman - Prezident České republiky
    COOLER
    COOLER --- ---
    CHORCHEOS: Tak jsem se v rámci diskuse dozvěděl, že nám nějací spojenci můžou něco udělat. Zatím tedy nevím kdo a co. Pak jsem se dozvěděl, co řekl Miloš Zeman, abych se pak dočetl, že řekl vlastně něco úplně jiného :) No nic, pro dnešek zavírám počítač a jdu si zapnout telku. Oboje vyrobené v Číně. No alespoň se vyhnu kognitivní disonanci - na rozdíl od ostatních:)
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    COOLER: dokonce včetně nejen Tibetu, ale i Tchaj-wanu. Bodejť taky, když to přinese ten ekonomickej profit.
    Tak se tu sejdem za rok a povíme si, cože se to přihodilo s tím projektem, který mu ten čínský podnikatel znásobil. Jestli to teda mělo ten význam.
    COOLER
    COOLER --- ---
    CHORCHEOS: nikde tam nepíše, že násilná anexe cizích území je v pořádku. píše se tam, že uznává celistvost číny. takovéhle překrucování už je velká mystifikace :)
    COOLER
    COOLER --- ---
    CHORCHEOS: to prezident snad netvrdil, nebo ano? ptal jsem se na konkrétní věc, co nám spojenci můžou udělat. já si totiž žádné hrozné věci vědom nejsem.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    tesim se na fotky Milose na RN
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    COOLER: té otázce moc nerozumím, abychom to nečekali? Třeba od Miloše na té vojenské přehlídce na Rudým náměstí? Cokoliv :)

Jako jo, s tím souhlasím, obchodovat s takovou zemí jako Čína nebo Rusko košer není, ale není v zájmu ČR tvrdit, že násilná anexe cizích území je v pořádku.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    VYHULENY_UFO: Tibet je passé, číňani dali slevu na adiďsky s pěti pruhy, tak jim to svět odpustil a stali se fajn státem. Dneska muzou vesele rušit vopozici, už to nikoho nes..neinteresuje, jdem po slevě na švýcarský hodinky.

Hele třeba Zeman vychází z teorie, že spiš dostane bonbon zlobivej, aby neotravoval, než hodnej, kterej neblbne zadarmo.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    Hysterický velvyslanec, Zemanova čest. Rusko chválí prezidentův postoj k Schapirovi – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...velvyslanec-zemanova-cest-rusko-chvali-prezidentuv-postoj-k-schapirovi.html
    COOLER
    COOLER --- ---
    CHORCHEOS: a znovu opakuji, že celý svět s nimi obchoduje. a tohle jsou jen líbivé větičky. jen pokrytectví
    COOLER
    COOLER --- ---
    CHORCHEOS: můžeš konkrétně napsat, co by se nám mohlo stát tak, abychom to nečekali? naopak vždy ten, kdo neměl na výběr, dopadl ze všech nejhůř.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    Skromiho na vas
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    COOLER: Ne, nestálo by to za to, ČR vždycky spojence potřebovat bude a těžko si může dovolit lavírovat z jedný strany na druhou, pak by na ni nebyl žádnej spoleh a zůstala by zcela napospas. Co předvádí Zeman, je z toho spojeneckého hlediska faux pas, nechci psát, že nějaký špatný záměr.
    COOLER
    COOLER --- ---
    CHORCHEOS: no než by se na nás vykašlali, předcházela by tomu jednání. oni by tím taky tratili. a neboj se, třeba do ruska nejvíc vyvážej němci. otázka tedy nezní, jestli by se na nás spojenci mohli vykašlat, ale jestli by nestálo za to, udělat si vztahy takový, abychom na žádných spojencích závislí nebyli. pak nás těžko někdo bude vydírat.
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    COOLER: mně spíš přijde, že tito dva pánové jsou spíš pragmatičtí k šíření východní autokracie k nám. Otázka je, jestli je to taky v zájmu ČR, páč pragmaticky vzato se na nás můžou naši spojenci vykašlat, když tohle vidí.
    COOLER
    COOLER --- ---
    VYHULENY_UFO: přečti si něco o historii Číny - např. o jejím vzniku. Je mi líto, ale každé území na světě bylo zabráno násilím. Jinak můžeš jít demonstrovat do Ameriky ať vrátí všechen majetek indiánům. A teď mě napadá, neměl by nám někdo vrátit Prusko?
    Čínu každej kritizuje, ale každej s ní obchoduje. Hájit Tibet a kupovat při tom čínský výrobky je pokrytectví nejtvrdšího kalibru.
    A když teda zrušíme obchod s Činou, k čemu Čínu donutíme? akorát budeme za idioty.
    COOLER
    COOLER --- ---
    CHORCHEOS: Tak třeba mně se líbila jeho cesta do Číny. Ono když sem tam pochválíme "nepřítele" západu, o business s Evropou nepřijdeme, ale nové trhy nám to může přinést obrovské. Lepší než se paktovat s Dalajlámou. Nemyslím si, že by ve světě byli ti hodní a ti zlí. Prostě východní národy mají jinou mentalitu a pokusy napasovat tam demokracii západního typu vede ke skáze - jak jsme se ostatně přesvědčili při intervencích USA a NATO. V tomhle je Zeman, stejně jako Klaus, pragmatik. A za to má hodně palců nahoru.
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    COOLER: Tohle nejsou žádné náměty k debatě, jenom nějaká obecná tvrzení.
    Ale ano, pro ekonomiku a politický klima v ČR obecně toho udělal spolu se svým úhlavním "ne/přítelem" z Prognostickýho ústavu víc, než kdokoliv jiný. Už by to mohlo stačit.
    COOLER
    COOLER --- ---
    VYHULENY_UFO:
    ATOMIKS:
    při jakymkoliv veřejnym vystoupení byste byli poloviční, ale tady budete dělat, jak že je to nejvíc neschopnej člověk na světě

zeman není retard. je tam kde je, protože je zjevně lepší než ti jeho oponenti. krom toho i v minulosti dokázal rozsekat paroubka na celé čáře. pod jeho řízením strany byl fenomenální úspěch. v mnoha jeho názorech s ním mohu nesouhlasit, ale politiku umí dělat daleko lépe než kdokoliv jiný. pro čr po ekonomické stránce už udělal víc, než havel za celá svoje 3 volební období.

proto jsem se na začátku ptal, jestli se sem chodí jen nadávat, nebo jestli se tady debatuje. ale koukám, že je to tu stejné jako kdekoliv jinde. sejde se partička podobných lidí, co si připadají jako kingové, když někoho úspěšného zkritizují a navzájem se utvrzují ve svém názoru.

a jestli tady někdo oponuje tím, že na nás někdo bude koukat na západě skrz prsty. tak mi řekněte, kterej vyjednavač vyjedná víc. jestli ten, co leze někomu do prdele, protože ho za to druhá strana pochválí, nebo ten, kterej se z nikoho neposere a nikdo to u něj nemá jistý? já mám v tomhle docela jasno.

chtělo by to trochu nadhledu.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Pokud proti němu promyšleně nasadí třeba Halíka, má to Škromi v kabeli. Hlavně nezapomenout dostatečně akcentovat, že Halík je pro vzdělance a lepší lidi, Škromi pro hnusnej plebs :-) a lůzu, to je výbornej postup jak stmelovat národ :-).
    Chytrej se poučí z cizich chyb, blbej z vlastnich, odhaduju to na třetí kategorii, no maximálně se to zas svede na blbý lidi s touhou po výměně národa, kterej si evidentně svý "elity" nezaslouží. Emigrace :-).
    I když, ono při tý volbě nešlo ani tak, stejně jako dneska, o účel a cíl, ale spíš o potřebu exhibice "elit" a masirku ega, takže ta prohra nebyla až tak podstatná, naopak, spousta lidí by bez Miloše na hradě ztratila možnost seberealizace, případně existence :-).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam