VYHULENY_UFO: Mám dnes sdílnou náladu takže se trošku(víc) rozepíšu.
Nejsem Peroutkův rodinný příslušník ani člen jeho fan klubu,meziválečná žurnalistika mě až tak dalece nezajímá a ostatně i v tom Třetím odboji je spousta zajímavější látky než abych hystericky kvičel po internetech kvůli nějakým citátům jak to dneska s oblibou činí kdejaká lopata co ještě před pár týdny obvykle ani nevěděla že Peroutka kdy existoval:)
Umělci mají samozřejmě spoustu práv včetně toho se veřejně znemožnit- viz například to pěkné videjko s PEN klubem tuším,bavil jsem se královsky a beze zbytku sdílím názor rozboru voleb tušim v tehdejším Reflexu/Respektu (už nevim přesně je to dlouho) kdy části Karlovy kampaně byly označeny pěkným slovem nadkýč a jako velice zábavný se tam hodnotil mj.fakt že naprostá většina knížecích spotů bleskurychle po prohře z kanálů zmizela,jistě to bylo kvůli kvalitě lol
Nemám problém ani s umělci natož se vzdělanými lidmi naopak mám velký problém s nedouky a lidmi co o politice a zřejmě ani historii nemají ani ponětí pročež potom předvádějí to co například pan Svěrák (a mnoho dalších)- jehož filmy mám rád a z uměleckého/řemeslného hlediska tam asi není moc co řešit- když ještě s vlastním máslem na hlavě předvádí strašlivou etudu o "mém prezidentovi",slušnosti a dále případně politologický expert formátu pana Kodyma - tam to byla zase šlechetnost a důstojnost,škoda v tý PEN hrůze nekejhal taky.
I když co,v řadě případů to šaškování opravdu nebylo zadarmo tak doufejme že jim to stálo za to a s úsměvem vzpomínám na pana Hanáka co se tak čílil kvůli nabídnuté podpoře Zemana za kompenzaci (jak nízké),zřejmě asi netušil že v druhém teamu nejslušnějšího z kandidátů je situace naprosto stejná a bráno kvantitativně nepoměrně horší,zlé jazyky taktéž v ve výše zmíněném rozboru tehdy naznačovaly dokonce něco o plných igelitkách a to zcela veřejně takže asi opět zlé komunistické pomluvy že ano :D
Pro pořádek již po několikáté dodávám že Černého/spol. produkt v podobě kampaně hodnotim VELICE kladně(i když toho pána nemám rád) a zabrala přesně tam kde měla,kandidát si to ale lidově řečeno zvoral sám.
Že zrovna tady budeme řešit kdo nebo co je veterán jsem VÁŽNĚ nečekal nicméně všechno je jednou prvně-nuže veterán je člověk co nasazoval v rámci české či zahraniční armády krk,obvykle má i nějaké to vyznamenání a "novými" veterány jsem myslel lidi z misí po roce 89-tyhle dvě skupiny for Miloš snad 90 procent podle tehdejších výzkumů.
Na závěr k těm knížecím kravinám-no člověk co se jednou prsí tvrdou realpolitik (:..počkáme až jak rozhodnou mocnosti a pak jim to tam hodíme.."-ach ano zase ta samostatnost Kosova) a to jakožto politik země která prošla Mnichovem a podruhé řekne že bráno optikou dneška by Beneš patřil do Haagu prokazuje nejen hloupost protože tehdejší události jde optikou třetího tisíciletí poměrně těžko hodnotit a s ohledem na elektorát v pohraničí není dobré se do podobných eskapád pouštět ale i poměrně elementární nepochopení reálné situace nejen v době poválečné ale i době kdy se dělilo Československo protože přesně tomuhle (zvěrstva při divokém odsunu nechme protentokrát stranou) vděčíme za to že zde situace nedopadla podobně jako například v bývalé Jugoslávii kdy byly minority v příhraničních aj. oblastech vpodstatě časovanou bombou a jak to dopadlo víme všichni.
No a závěrem-k méně vzdělané části obyvatel opravdu nepatřím(i dneska kdy má VŠ opravdu téměř každý blbec je to řekl bych stále i nadstandart ale podrobnosti sem myslím nepatří ostatně co je komu do toho že)a urban legend o hloupých Pepících volících Zemana vs intelektuální elitě za toho knížete se bavím dodnes,v mém okolí tomu bylo přesně naopak a drtivá většina vysokoškoláků včetně VŠ pedagogů volila Zemana právě díky těm nesmyslným plkům o Benešovi atd. zatímco tupci od prodavaček pizzy v nákupácích přes finanční "poradce" po prodejce výhodných tarifů v nepadnoucích oblecích téměř jednotně volili knížepána a dokonce došlo i na veřejné vyhrožování honěním těch komunistů Zemanovců v těžkých botách a podobně takhle jsem se zasmál v životě jen párkrát.
Mohl bych zde asi ještě zmínit že tu někdo křičí jak méně vzdělaná část obyvatelstva co jí ke štěstí stačí punkový kníže na Hradě a sem tam ten hrdinně vztyčený prostředníček směrem k těm komoušům na tom Hradě (jak heroické v době kdy to nic nestojí že ano:)) případně řešení každého Zemanova uhru ale to je já nedělám jsem charakter :)
Třeba to i někdo dočetl až sem a tádydádydádydá, to je konec
PLANDAK: Dodnes mě nepřestane udivovat že osoba formátu pana C.Putny jinak též ten břitký intelektuální kritik Zemana tolik kvičel kvůli svému (ne)jmenování signováním rukou přesně té osoby které TAK nemůže přijít na jméno,ono by to skoro svádělo k tomu si zachovat tvář a podobné nízké žabomyší spory nehodné intelektuální ikony přejít případně když na něj došlo ho charakterně odmítnout ale když ono to prof. před jménem vypadá tak hezky a flek je flek co :D