PAD: a zkusil si jít s timhle za nákym arogantnim člověkem? Řekni mu, že neni arogantní blbec, protože je arogantní blbec, ale protože ostatní lidi jsou arogantní taky a že my už arogantní nebudem. Pošle tě doprdele a řekně ti, že seš zasranej sluníčkář a jestli náhodou nejseš taky ten zkurvenej vítač.
Prostě já chápu, že lidi hledaj pořád něco pozitivního, ale nejsou to první volby kdy se ukázalo jak "chytrá" je většina národa a nehneš s nima ani stádem volů, sám jsem to zkoušel pár let s kolegou v práci. Je nezajímá pravda a argumenty a důkazy. Jak se pak můžeš s takovym člověkem bavit civilizovaně a respektovat ho.
Takže hledat vinu vtom "našem" táboře je zbytečný, protože ikdyby tam nebyla, ten druhej tábor to nijak neovlivní a budou volit zemany a babiše a hotovo.
Ono je to po každejch volbách stejný, všichni řikaj jak musíme tolerantně a slušně vysvětlovat, proč byla volba těch druhejch špatná a v dalších volbách to pak dopadne opačně. Ale realita je taková, že tu máš většinu co hlasuje klidně proti svejm zájmům a nikdo s nima nehne. Je to většina co slyší přesně na tyhle manipulace a ohejbání reality a čim víc jim budeš vysvětlovat jak to je ve skutečnosti, tim víc se budou utvrzovat ve svejch bludech. Prostě neřešitelná situace.
Abych ale nebyl takovej pesimista, tak drahošovo výsledek mě překvapil a že to byl rozdíl jenom 150k lidí, to určitou naději dává. Ale já čekal, že zeman v první volbě nedostane víc jak dostal topolánek, tak nechci zas podléhat planejm nadějím.