LINKOS: no, ale je preci rozdil, mezi dnesnim nemeckem, ktere se, kdyz to trochu prezenu, kudy chodi, tudy kaje a mezi ruskem, ze ktereho aspon ja nemam pocit, ze by srpnovou okupaci vnimali jako okupaci a nasilny akt. vede me k tomu jednak par diskuzi s lidmi s rusy s ukrajiny nebo primo ruska a jednak i to, co z jejich medii obcas prosakne sem. oni to proste vidi jinak. to mi pripada nebezpecne.
predstav si pripad, kdy nejaky chlap znasilni zenskou. no a pak pred soudem bude rikat, ze ji chtel pomoct ("pred kapitalisty"), ze ona chtela ("zvaci dopisy"), ze to zas tak nebolelo ("jen par desitek obeti, vetsinou dopravnich nehod"), atp. a ta zena by to videla tak, ze proste byla opakovane brutalne znasilnena s nasledky na cely zivot. zdalo by se ti, ze by ta zenska jednala rozume, pokud by si toho chlapa treba chtela vzit? nebo k nemu jezdit na dovolenou?
ja byt takovou zenskou, tak se snazim dosahnout toho, aby se ke me takovy chlap uz nikdy nemohl priblizit...
neco jineho je, pokud nekdo lituje, chape, kde se stala chyba a snazi se ji napravit. tam pak prece clovek muze odpustit (nevim, jestli znasilneni, ale je to precijen analogie)