• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGEFreelancing - žít a pracovat na volné noze
    O všem, co souvisí s prací na volné noze. Jaké to má výhody, nevýhody a zkušenosti.

We're lawyers and nannies. We're graphic designers and temps. We’re 1 in every 3 workers. We're building smarter solutions to broken systems. Together, we're the future of the economy.
    (http://www.freelancersunion.org/)

navolnenoze.cz

PROČ JSTE SE ROZHODLI PRACOVAT NA VOLNÉ NOZE?

PRACUJETE NA PROJEKTECH?

JAKÉ BYLY ZAČÁTKY?
    zkušení poraďte začínájcím, jak na to..(nebo těm, kteří teprve váhájí nebýt zaměstnanci korporací).
    rozbalit záhlaví
    TYCZKA
    TYCZKA --- ---
    MISHUGE: normálně rozbalim notebook a jedu :D mě je poměrně jedno, kde se nacházím. Když se přepnu do pracovního módu, můžu pracovat odkudkoli, stačí mi jen dostatečně kvalitní připojení. I když popravdě dva monitory, který používám v domácím prostředí, mi budou asi hodně chybět...

Nejvíc se bojím kvality internetu, první destinací je indie a prý jenom vyřídit si simku na mobilní připojení je porod...inet kavárny jsou ale na každým rohu, tak uvidíme, jak to bude s rychlostí.

Průběh i přípravy můžete sledovat na tom blogu a pokud chcete, nový články vám můžu házet i sem :)
    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    TYCZKA: dobře ty..
    podej report, jestli se to dá zvládat..

zajímalo by mě, jak to chceš realizovat.. jestli najdeš vhodné místo na práci atp. Tohle mi někdy dělá problém..i když (bohužel) necestuju ;)
    TYCZKA
    TYCZKA --- ---
    TYCZKA: teda jako upřímně nevim, jestli se to vlastně dá... to se teprv uvidí, teoreticky by to jít mělo :D
    TYCZKA
    TYCZKA --- ---
    Kdyby někoho zajímalo, jak se dá pracovat online jako český freelancer z cesty kolem světa, tak tady o tom píšu blogísek :))
    Blog o cestování a práci přes internet
    http://www.pracenaceste.cz

Vyrážam 21.2: ! :)
    ONDREJCERVINKA
    ONDREJCERVINKA --- ---
    RIVA: tady je to obdobný, jako student smim ročně udělat cca 60tisíc a pak danim, asi menší podíl než 21%.

teprv s tim začínám, takže se v tom uplně nevyznám a pořád hledám info.. kdybych se s těma 60tisícema plet, tak mě prosim opravte, díky!

případně otázka na podobný začátečníky, kde sháníte práci? Mám job tak 2x měsíčně, většinou to stihnu v "offline" modu tak za 3hodiny, takže výslednej počet čas/hod je celkem fajn, ale nic z toho nezaplatim
    RIVA
    RIVA --- ---
    Co se tyce prace na volne noze v zahranici (jmenovite v UK), prekvapilo me jak moc je to lehky... Vsecko se resi online, trenink uctovani a odvodu danovyho priznani pro novacky zdarma. Jen ty dane jsou pekelny! Pote co prekrocim hranici zhruba 8 tis liber za rok platim taxmanovi 29% veskeryho zisku :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam