• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANNAWAPatchworkové rodiny
    Moje děti, tvoje děti, naše děti. Jaké je to v rodinách, kde se sešli partneři s dětmi z minulých vztahů? Jedno, zda spolu všichni žijete neustále nebo se vídáte jen občas. Problémy, možnosti, zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ILLUZE: přítel dělá weby plus se věnuje nějakým přístrojům, pracovně sice, ale tak nějak ve výsledku mě vytlačují jako hračky tvého muže. Prý, když B spí nebo je ve školce, jdi psát nahoru... na mém psacím stole jakési krabičky, šroubky, židle úplně pryč.

P.S. Neustoupím. My máme ještě jednu místnost, kterou jsme používali i jako sklad na eshop, co pro něj přítel mimo jiné pracuje, ale už to tak nepotřebujeme, čili to bude jeho pracovna, sám to navrhl, teď ještě ty činy.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ANNAWA: :-)) zdravím od toho našeho, zrovna chystám jednu smlouvu ;-)
    a ano... klasika - naše pracovna - v reálu přes den herna muže, ještě chvíli a ty jeho hračky mne vytlačí od stolu... zvažuji se přestěhovat do šatny, akorát, že tam přespávají návštěvy, takže je na výběr - postel nebo pracovní stůl

P.S.
    neustupuj! :-))
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ILLUZE: tak u nás je to o to složitější, že to nejsou vlastní bratři a že navíc jeho sestra, přítelova dcera, svůj pokoj má a ne malý. Jenže u ní jako u jediné holky nebylo co řešit a místnost na to holt vyšla tahle. Každopádně, zdravím od kuchyňského stolu ;-) Ale po Novém roce začínám upravovat pracovnu, která byla zatím moje a přítelova, v praxi hlavně jeho, na mou pracovnu a ne, neustoupím. Přítel tedy naštěstí naprosto souhlasí.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ANNAWA: ani jsem muži neříkala, že jsem si také už vyslechla něco na téma oddělené pokoje pro holčičky... ani smykem... mají největší pokoj v domě
    nemám v plánu ťukat do notebooku v posteli :-/
    stačí, že ho mám přes den na kuchyňském stole (jinak bych se k práci přes den těžko dostala)
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: To znám - na Juniorově pokoji je nejdůležitější to, že je stranou a má dveře:-) Stačilo by, aby měl rozměry tak akorát na postel a psací stůl.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: tak nějak. Nejstarší dva kluci, můj a přítelův, mají po dohodě pokoj spolu, vybrali si menší, protože chtěl být v přízemí, ale na to, že tam jen večer sedí u počítačů, ani větší nepotřebují.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Ve chvíli, kdy vás práce z domova živí, fakt pracovna není luxus, ale nezbytnost.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: přítel dneska vytáhl obě své děti na celodenní výlet a ukázalo se, že ony si zase tak nestěžujou... patrně by pro něj mimo jiné požadovala vlastní pokoj, ale ne, pracovny, kterou zatím ani nemám, se nevzdám, což přítel chápe. Děláme teď přesuny, kdy on bude mít pracovnu a já taky pracovnu - hernu pro B. Vypadá to jako luxus, ale já dosud psala všechno v kuchyni u stolu, což teda není žádná výhra a B taky potřebuje víc víc prostoru.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Jasně - u vás trpí, ale ona ho na furt nehce. Tak co navrhuje?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Já to taky přežila, ale trochu nám to rozložila ex, protože nám začala psát, jak u nás nejstarší dítě - její a přítelovo trpí.
    EDERA
    EDERA --- ---
    TANAIS: My máme za sebou zatím jen tu nepatchworkovou část, ale ta proběhla v naprosté pohodě. Zítra si nabíráme brunetu a jedeme všichni k babičce, přítelově mámě. Večer dostanou holky poslední díl vánoční nadílky u nás doma.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Máme za sebou letos moc hezké patchworkové Vánoce. Ani jeden problém s tchýní, nevlastní dcerou, všechno proběhlo v pohodě a fakt to bylo moc fajn. Doufám, že u vás také tak :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: nemá, samozřejmě, proto to taky O zarazilo.
    Nic, vůbec nic jen z toho máme nepříjemný pocit. Jasně, že mají víc, dává jim už takhle každý týden dvě stovky jen tak krom kapesného od nás. A rozhodně ho nechceme a nemůžeme omezovat. Vadí jen to lhaní a divné historky.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: A děda fakt má tak velkou nohu? Přijde mi to nepravděpodobné, jak jsem tak vysokého K. viděla.
    Lhaní by mi taky vadilo, ale jinak - co naděláš? O. děti prostě z těhle zdrojů budou mít vždycky víc a pokud děda chce dávat, tak by mi i přišlo divné ho v tom omezovat a odůvodněním, že Tvoje děti nikoho takového nemají. Podstatné je, že vy měříte všem stejně, což předpokládám všechny děti vnímají a uvědomují si.
    Moje děti taky nebyly vloni třikrát za léto u moře jako bruneta, protože na to prostě nemám. Jediné, co mě na tom štve, je způsob, kterým si J. ty peníze zajistila a že je jí šumák, na čí úkor.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: tak jasně, že jí to O určitě řekl. Takže teď dost možná učí lhát i děti :-( My nicméně nevíme, jak to třeba s těma botama fakt přesně bylo, nicméně pochybuju, že by je koupili bez zkoušení a že by se K zrovinka líbily boty koupené dědou - mimochodem, boty jsou Nike sice ne sportovní, ale i tak, a dědovi je 75...
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Že vy jste J. řekli, že se vám tahání peněz z dědy nelíbí? A ona je to učí takhle blbě maskovat.:-(

EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Že vy jste J. řekli, že se vám tahání peněz z dědy nelíbí? A ona je to učí takhle blbě maskovat.:-(

ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Já z vánoc pro změnu trochu stres začínám mít. Snažíme se i vzhledem k počtu dětí udržet nákupní šílenství na uzdě a roky fungovala dohoda, že moje i přítelovy děti dostávají dárky za plus minus úplně stejné peníze s tím, že v jeho případě se o to dělí se svou ex, můj ex o tomto (jako o mnoha jiných věcech) nekomunikuje, takže jsme to prostě mým dětem koupili s přítelem, ale zase chodily alimenty. Letos zdá se, nebudou už ani ty, ale co už, mám exe zabít?
    Takže chybějící alimenty jsou jedna věc, ale přítel je zlatý a tohle rozhodně u něj nevede k úvahám, že moje děti tím pádem méně. Trápí to v podstatě jen mně.
    Ovšem nějak nám to rozhašuje přítelova ex, loni naprosto nad rámec dohody dala oběma dětem nové mobily (koupené jejím otcem, kterého je dle jejich slov třeba ždímat, doku má peníze...), navíc z toho byla nepříjemná scénka - vyžádala si je den předem že jako zdobit stromeček, na vánoce pak byli u nás, a oni se vrátili den před štědrým dnem s novými mobily. Připadali jsme si pak s dárky, které dostali u nás (i s těmi placenými jí, ale moc nám tehdy nepřidala) jako trubky.

Letos chtějí vesměs jen oblečení, ok. Dohoda zněla, že ex koupí oblečení dceři, my s přítelem synovi zimní bundu a případně ještě něco. On, že si nakonec vybral bundu za tisícovku, což je o dost méně, než jsme čekali a že mu ji koupí máma, které jsme to teda poslali. Načež v té bundě už přišel - a od pohledu byla dražší, navíc přišel v nových botách za tři litry s tím, že si je koupil děda a že mu neseděly, tak mu je dal...

Připadáme si jak volové, na které tu hraje někdo nějakou divnou hru. Jako pokud jim to platí děda, nestojí nás to peníze, ale o tom nakonec nejde, nechceme šetřit za každou cenu, jen to prostě nechápu - máme pocit, že nás vodí za nos a je to nepříjemný.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ILLUZE: U nás to ani žádný stres není. Bruneta bude na Štědrý den jako vždycky s maminkou a všichni jsme přesvědčení, že přesně tak to má být. Letos navíc jedou někam na hory, takže k nám dorazí až někdy v sobotu po Vánocích. A to už pak v pohodě udělám k večeři třeba rajskou a nebudu si dělat hlavu, že podle tradice by mělo být něco jiného, co chtějí všichni ostatní, ale ona nejí. Dostane dárky, blondýna dostane zároveň taky další (to, co pro ně mám stejné), Jr. dostane taky nějakou cenu útěchy.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Chjo, dneska jsem byla zase za zlou, další zářez v křivdách vůči synovci...
    Sedíme si tak všichni společně a on před námi oznámí tátovi, že oproti původní domluvě chce být na Štědrý den s mámou... a že oni počkají a Vánoce s tátou budou tedy v jiný den. Přítelkyně švagra očividně zkameněla, ale mlčela. Nám všem spadly sanice. A obdivovala jsem jeho tátu, s jakým klidem mu oznámil, že oni prostě budou mít Vánoce na Štědrý den a nic se přeplánovávat nebude... synek očividně uražený...
    Vzala jsem to tedy na sebe a zeptala jsem se ho, jak by mu asi bylo, kdyby mu oznámili, že jeho Vánoce se kvůli plánům někoho jiného posunou na jindy. A on, že bude mít Vánoce už o několik dní dřív. Ok, ale to je sakra rozdíl slavit několikanásobně a aby si kvůli němu všichni organizovali svátky, jak se mu to zrovna hodí...
    Kdyby to bylo malé děcko, ale za chvíli bude končit základku...

Jako nezávidím vám řešit svátky, fakt ne...
    FIFI
    FIFI --- ---
    ANNAWA: ona je ucitelka na prvnim stupni! ziram!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam