• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEADMT - "duchovní molekula"
    DASH
    DASH --- ---
    ALWA: ja mam tyhle vize temer vzdycky.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    E2E4: no jasny, posledni aktualizace 2003/4 :D
    //ale z tohodle designu me bolely oci uz tenkrat :D
    E2E4
    E2E4 --- ---
    VYHULENY_UFO: Jak retro? Je to ten samej web uz skoro 20 let.. :)

    Spustenej podle archive.org nekdy v roce 2000 - dokonce sami koukam pisou 1313 nodes perpetually expanding since August 1997, kazdopadne stejnej styl (hesla, editace hesel) jako wikipedia, ale asi o rok driv. :)

    Naky dalsi info k tomu kdyz jsem googlil kdo za tim je / byl:

    fUSION Anomaly an Unexplainable Site to See
    https://web.archive.org/...ttp://patndoris.com/b2blog/blog4.php/fusion-anomaly-an-unexplainable-site

    fUSION Anomaly The Secret, Ancient, Bizarro World Wikipedia | The Mary Sue
    http://www.themarysue.com/fusionanomaly-bizarro-wiki-bai/
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ALWA: neuveritelny retro webik, navrat k prelomu tisicileti. blikajici jak psajtrencova diskoteka :D
    PURPUREAL
    PURPUREAL --- ---
    Tohle opravdu stoji za to precist, pokud s DMT pracujete nebo to planujete.

    Just a Wee Bit More About DMT, by Nick Sand - Psychedelic Frontier
    http://psychedelicfrontier.com/just-wee-bit-more-dmt-nick-sand/
    PURPUREAL
    PURPUREAL --- ---
    ALWA: Kdyz uz jsi zminil to LSD :)

    Nick Sand, prosluly LSD alchymista, a taky clovek, ktery zjistil, ze DMT lze uzivat prostrednictvim vaporizace/koureni, tvrdi, ze skvela prilezitost pro koureni DMT je na konci LSD tripu. Tedy ve chvili, kdy uz to hlavni deni odezni, ale mysl je jeste porad naladena na psychedelicke vlny.

    Mam par takovych zkusenosti, a opravdu jde o neco velmi specialniho. Stoji za to zminit, ze DMT trip v teto kombinaci trva trosku dele, a konec neni tak nahly jako u koureni DMT osamote. Dalsi vec co stoji za zminku - uz i pomerne male davky DMT v teto situaci vyvolaji velmi zajimavou a zasadni modulaci vnimani.

    Nechci tim rict, ze je to nejaky dalsi "level"...to ne. Je to porad DMT trip. Jde ale patrne o to, ze LSD posune startovni caru DMT tripu uplne jinam, nez kde se nachazi za naseho bezneho fungovani. Samozrejme, jsou i jine zpusoby, jak posunout startovni caru trosku blize cili...ale maloktery je tak ucinny jako LSD :)
    KOSZLIK
    KOSZLIK --- ---
    ALWA: a ma to byt prvni dmt trip? Ja měl poprvý cca 60mg z dýmky a slušnej odstřel rovnou tunelem do nějaký říše která vypadala jako zahrada Eden, byla tu jasná přítomnost ženské bytosti, mluvila se mnou přátelsky ale sama se skrývala. Pak rychlý sešup do užasných ornamentálů a zpět na zem.

    Jinak jsem potkal na svých výletech mnoho bytostí, ale zatím nic co bych nazval přímo "mechanickými elfy". Jednou jsem potkal vesmířany který byly dost vysoký-humanoidní a měli metalický povrch těla, neměli oči a komunikovali zásadně telepaticky.

    Moje poslední zkušenost byla pro mě asi nejvíc šokující...myslim že to bylo jen něco kolem 30mg-dost to odhaduju random. Dal jsem jeden hodně dlouhý potah do plných plic, zadržim, položim dýmku a najednou puf-muj pokoj vystřídala kancelář mrakodrapu někde v Singapuru, nějaké zasedání top managmentu, všich ultrabooky, uchvatný pohled z okna na zátoku a město. A já najednou seděl tam s nima, já byl v šoku, oni v šoku kdo se jim tam objevil civíme na sebe, já si trochu srandovně uvědomil že nejsem vhodně oblečen-a omlouval jsem se jim že vůbec netušim jak sem se tam dostal a že je nechci rušit. Zdálo se mi jakobych se naboural do nějakýho mind-data přenosu. A pak se ten obraz začal otáčet až byl o 45° našikmo a prosvítal skrz něj můj pokoj, v tu chvíli jsem si uvědomil že mam v ruce brýle(nosím sám brýle) které zjevně dle tvaru a hlavně váhy nejsou moje-snažil jsem se je vrátit k nim na stůl ale už to nešlo, obraz mizel a já se jen omlouval že nevim jak je vrátit (samozřejmě to byly moje brýle které jsem si nestihl sundat než to najelo) No a pak to mělo ještě dojezd s obrazcema a pocitem že jsem na dvou místech zároveň který trval dobrou pul hodinu.

    Obecně ač jsem cestoval již aspon 20x tak se toho pokaždý bojim (což někdy mírnim panákem tvrdýho nebo jointem před)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ALWA: syntézou myslíš 5MEO -DMT? to je podstatně silnější a proto bych začalspíš s menším množstvím kolem 10mg. není kam spěchat a přiložit můžeš vždycky. sitter se hodit může a dobré je být v teplém, suchém bezpečném místě, kde se můžeš bez obav rozplácnout (doma na koberci je to dobré, ale na slunné louce ještě lepší). určitě u toho seď na zemi :)

    VESPER_INDIGO: jak myslíš :)
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    JAZZZ: já jsme nemyslel to co myslíš, že jsem myslel. Aspoň tedy myslím. Takže si to odmyšleme a vše je ok.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PURPUREAL: no normalne, v poslednich par prispevcich se resil vek, tak jsem hodil celkem zajimavy, vedecko popularni clanek z technetu, jak se na vek diva soucasna veda, ktery vysel v minuly tyden. pokud nekdo nepochopil myslenkovy proces, tak je mi lito a muze si jit po.... :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    Vědec zkazil radost utopistům: Dožijete se nanejvýš 115 let - iDNES.cz
    http://technet.idnes.cz/...-let-se-dozijete-nejvyse-115-let-dv0-/veda.aspx?c=A161010_162647_veda_mla
    Millholand, Dong a Vijg si ovšem při analýze všimli, že počet těchto velmi starých lidí neroste neustále. Zhruba kolem roku 1980 se zastavil a od té doby se nezvyšuje, byť průměrný věk dožití obecně stále roste (i ve vyspělých státech, třeba na jihu USA, se najdou výjimky, ale zatím jsou to opravdu výjimky). Od té doby se zhruba zastavil, a statisticky řečeno tak platí, že i ti nejstarší mezi námi jen zcela výjimečně překročí hranici 115 let - a za posledních zhruba třicet let takových lidí v podstatě nepřibylo.
    ...
    Pokud by tedy nešlo jen o jeden z těch případů, kdy nás data svádí na falešnou stopu dočasným rozmarem, vysvětlení musí ležet v naší biologii. Studie je čistě statistická - biologie, kde je nutné příčiny hledat, leží mimo oblast jejího zájmu. Evoluční teorie říká, že délka života organismu je pro evoluci od jisté chvíle v podstatě irelevantní (v evoluci mezi sebou soupeří geny, nikoliv jednotlivci, říká dnes nejuznávanější teorie britského biologa Richarda Dawkinse). U organismů, které se jako my rozmnožují sexuálně, v podstatě závisí jen na tom, aby si našly partnery, předaly své geny následující generaci a případně zvýšily naději na přežití péčí o mladé.

    To znamená, že evoluce preferuje především ty geny, které zvyšují pravděpodobnost na zplození potomstva, a je jí jedno, jestli časem způsobí v organismu nějaké škody, či ho přímo přivedou předčasně do hrobu. A tak samci (nejen u lidí kratší dobu žijící pohlaví) nesou mimo jiné geny, které zvyšují šanci v boji s dalšími samci, ale mohou třeba zvyšovat v důsledku náchylnost k určitým druhům rakoviny či odvahu riskovat život - a to i nesmyslně.

    Dlouhověkost tedy nedává z hlediska přírody žádný velký smysl, a nemá tedy smysl, aby se vyvíjely znaky, které by ji podporovaly. To je zřejmě ten důvod, proč naše orgány jako třeba srdce, ledviny a další fungují se zvyšujícím se stářím stále hůře (s nižší účinností), až nakonec i v tom nejlepším případě nefungují dost dobře na to, abychom mohli žít déle.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ALWA: Albert Hoffmann umrel ve 102 letech a to na infarkt.

    jestli je podle tebe je rakovina dukaz toho ze clovek neprosel duchovnim vyvojem, co je podle tebe duchovni vyvoj?

    "Anyone can sweep up around the ashram for a dozen years while congratulating themselves that they are following a path to enlightenment."
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    VESPER_INDIGO: nevimam to jako nejaky fackovani :) je to slozite tema, ktere se mi mozna nedari dost srozumitelne popsat a ani si nemyslim, ze by GLADILAF byl nejak uplne mimo a potreboval fackovat.
    nema cenu si rvat vlasy zoufalstvim, ale presto si nemuzem hodit nohy na stul a spocinout v blazene ezoiluzi. nase pozemske zivoty dostavaji smysl prave tim, ze se vnitrnim i vnejsim problemum postavime a abychom to mohli delat efektivne, je uzitecne si udrzet klidnou mysl. neni to podle me v rozporu, jen jsem citil potrebu poukazat na toto caste nepochopeni, ktere mi pripomina spiritual bypass, cimz tu ale z nej nikoho neobvinuju. tady je to pekne vysvetlene
    Roman Žižlavský: Spiritual bypass - nástrahy a pasti duchovní cesty - Psychoterapeutické centrum Lávka
    http://centrum-lavka.cz/meditace/nastrahy-a-pasti-duchovni-cesty

    stejne tak ty drogy muzou byt i uzitecny nastroj pro dusevni rozvoj, ale ne kazdy vikend pro zabavu, to si pak clovek muze udelat v hlave peknej gulas. v tom zas ma pravdu UFO, ale ani jedno se proste neda zobecnit na vsechny.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    JAZZZ: to mi připomíná ty třeskutosti zen příběhů někdy. Říct dotyčný osobě, že má dost možná pravdu. Všechno je nejspíš pomíjivé, naše duše mají domov v mystickém Někdejinde a tak vlastně nemá moc cenu se znepokojovat a... ...a pak dotyčnému dát zničehonic silnou facku. A když bude zírat a bránit se, tak říct: "No, vždyť žiješ jenom v povrchním a dočasném světě! Vždyť je jedno co kdo děláme!" a napřáhnout se ke druhé. Chvíli počkat, pak se zeptat očima a nakrčením obočí, jestli je třeba v mlácení pokračovat a nebo už chápe...
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    Obhajovat nějak víc syntetický tvrdý drogy je demence. Každej ví, kam jejich pravidelný požívání ve většině případů vede. Výjimky jsou, ano, třeba Charlie Sheen. Hoď si korunou, jestli jsi jeden z milionu nebo jeden z ostatních, kterej si myslí, že tvrdý drogy zvládne a myslí si to ještě stále ve chvíli, kdy už ho všichni odepsali.

    Ale tyhlety přírodní drogy... Kdo ví, jak to je, ať se přihlásí. Já nevím. Ale jsem si jistý, že mi bude ukradený, co říká někdo jinej, když budu chtít mít vlastní přístup a najít si vlastní zdroje informací. Co s tím jako zmůže něčí "drogy jsou špatné / drogy jsou dobré" :D

    Ať si to každej vyzkouší sám. Dokuď ze mě nebude tahat neustále peníze, podvádět, chtít mnou manipulovat přes city tak ať si dělá co chce. A když bude říkat, že mu nějaká substance otevřela mysl či pomohla a jeho vyjádření bude konzistentní k jeho chování, tak mu i rád uvěřím. Mně to možná fungovat nemusí, ale jemu očividně jo, paráda, přeju...
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    VYHULENY_UFO: proc lzes? co si potrebujes dokazat? ten vyzkum neni v pocatcich, bezel v CR po dve dekady a ma za sebou dolozene vysledky. dohledej si vysledky Milana Hausnera a neco si o tom zjisti.

    mas pravdu, ze ty drogy je potreba taky spravne aplikovat (pripravit si zamer, mit sittera, bezpecny ramec) a evidentne tobe moc neprospelo fetovat piko na ulici s pochybnou partickou. ok, beru tvou zkusenost jako varovani a sam podobnou chybu neudelam. dekuju za to, ze investujes svuj cas do toho, abys opakovanym predvadenim svych neuroz od podobnych chyb odradil ostatni :) mozna to neni vedome, ale aspon jsi k necemu uzitecny ;)

    LSD - Výzkum a klinická praxe za železnou oponou - Milan Hausner | Databáze knih
    http://www.databazeknih.cz/knihy/lsd-vyzkum-a-klinicka-praxe-za-zeleznou-oponou-289170
    Dr. Milan Hausner léčil duševně nemocné pacienty psychoterapií s využitím LSD v době, kdy byl primářem psychiatrické kliniky v Sadské u Prahy. Byl pravděpodobně jediným světovým psychiatrem, který využíval halucinogenní látky v klinické medicíně v takovém rozsahu a po takovou dobu.

    Na své klinice se 112 lůžky využíval při léčbě různé dávky LSD, od 50 mikrogramů až po 400 mikrogramů, a to v rámci 60 až 90 sezení spojených s psychoterapií. Ta probíhala většinou ambulantně během víkendu. Vlastní léčba trvala 6 až 12 měsíců. Na psycholýzu velmi pozitivně reagovali zejména pacienti s různorodými neurózami, fobiemi a některými psychózami.

    Publikace přináší detailní popis nejrůznějších poruch, jejich příčin i léčebného postupu, který doktor Hausner využíval. Součástí knihy jsou případové studie včetně vyjádření jednotlivých pacientů.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JAZZZ: prokazatelne leci jenom mezi fanousky psyjtrance, jinak nepopiram jakysi vyzkum, ktery je na pocatku a jeho vysledek je nejasny.

    ja zatim vidim dost lidi pomatenych z drog a psychedelik, kteri maji svet rozdeleny na zly mainstream a pravdivou alternativu. a dokud budou tyhle psychedelika domenou lidi, kteri jedou osobnostni rozvoje a jiny divny psycho smery, nema smysl psychedelika resit.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    VYHULENY_UFO: curactvi se leci tezko :) ale spravne pouzita psychedelika prokazatelne dokazou lecit schizofrenii, deprese, strach ze smrti u nevylecitelne nemocnych, zprostredkovat hluboke porozumeni podstate prirodnich procesu nebo dodat energii k dulezitemu zivotnimu rozhodnuti.
    vidim to tak, ze tebou zminovane "curactvi" neni omly nebo nemoc, ale spociva v pritupu k zivotu a k drogam. to se pak nelze divit, ze dokud se nezmeni jedno, tak se nezmeni ani druhe :)

    ALWA: netvrdim, ze po prvnim tripu autmaticky nasleduje osviceni, ale tak jednoduche to nebude :
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ALWA: samozrejme ze ne, drogy z curaka lepsiho cloveka neudelaj, spis jeste vetsiho.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DIAGONAL: protoze asi neni jedinej s timhle nazore. ja ho mam taky, preci :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam