• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAILASHLokální soběstačnost, LETS a družstevnictví.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    PAVEL_BRODSKY: Pavle, vysvětli mi co prosím tě dokázal tak převratného, lidé co tam jezdí vybudovali na černo osadu, něco dokonce na pozemku který není jeho.
    A to teď chce prodat za 8 miliónů? VÁŽNĚ o něčem takovém uvažuješ?
    Můžu ti tady klidně napsat seznam toho co tvrdí a uvést to na pravou míru... :)
    PAVEL_BRODSKY
    PAVEL_BRODSKY --- ---
    JAZZZ: Oproti dekadentně-pesimistickým obavám které jsem měl ještě před pár lety ano.
    Skořepa dokázal něco, co by opravdu jen tak někdo nedokázal.
    Jenže - peníze na to jen tak někdo nemá. To leda, že by se dalo deset a víc lidí dohromady a vzali si na to HYPOTÉKU. Což je fakt blbý.
    Protože tvářit se, že budeme soběstační za 10 let hurá, a do té doby se se tak aspoň budeme moci cítit (teda, doprdelekurvadrát, hypotéka) je... no...
    Na druhou stranu uznávám, že oproti běžnému řešení je to lhůta 2x až 3x kratší a ve výsledku mnohem svobodnější.
    Až na ten pocit, že když se během oněch 10ti let mezi kýmkoli z těch lidí něco vztahově po*, tak můžou být v tu ránu nahraní všichni.
    Takže, VÁŽNĚ o tom uvažuju, ale bez dostatečného množství odhodlaných, rozumné debaty schopných lidí do toho nejdu. Nějaký další zájemce, odpovídající těmto, nesmírně přísným, kritériím? :-D
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    LAMIA: poslední dobou se začínají dít věci, že by se jeden ani neodvažoval doufat :)

ta ekovesnička vypadá moc pěkně. byla ses tam podívat nebo znáš ty lidi? zajímalo by mě jaké mají plány do budoucna a jak by se podobné projekty mohly co nejlépe sesíťovat.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    JAZZZ: díky moc! teď se nabídnul dobrovolník, že je to prý "brnkačka", tak zjistím zda chce pomoci a kdyžtak propojím. Ale opravdu moc díky za nabídku, jsem vůbec nedoufala ...
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    LAMIA: do kdy to potrebujes mit hotove a kolik je toho stranek? rad bych vas nejak podporil a prinejmensim cast bych prelozit mohl :)
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    LAMIA: nejste někdo nadšenec do angličtiny a překladů a nechtělo by se vám přeložit tento 26 minutovej film o LETS? máme k němu přepis do češtiny. Chceme posílat do zahraničí a nedostanem od telky ani kačku na to:( Můžem nabídnout "jen" nějakou protislužbu.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    třeba ve vás dříme podobná touha:)
    Prodáme, prenecháme celou (nebo podíl) osadu - ekovesnici
    http://ekovesnice.cz/1006-prodame-prenechame-celou-nebo-podil-osadu-ekovesnici.html
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ALMAD: me to prijde k tematu, ikdyz spis to asi pasne sem [ Městské utopie - fungují města? co táhne lidi do velkoměst? a před čím z nich jiní utíkají? ] . vypada to, ze Atlanta vznikala podle jinych priorit, nez efektivni doprava. Drive vzniknuvsi Barcelona je na tom zda se strukturalne lepe. Meli bychom si vazit toho, ze evropska infrastruktura vznikala v dobe pred ropnym silenstvim a vyuzit toho.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    Možná OT protože města, ale...

KAILASH
    KAILASH --- ---
    LAMIA: pochvala :-) , moc se mi to libilo, hlavne vizualne jsem se pobavil
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    LAMIA: šikovný a nadšený dramaturg stránku s odkazem na film nacpal odkazy na LETS.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    Pište si do diářků 27.9. v rámci našeho venkova bude odvysílán film A kdo je tady flákač? jehož základ stojí na jednom českém LETS..pak bude samozřejmě online
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/1097944695-nas-venkov/314294340070007-a-kdo-je-tady-flakac/
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Posezení u piva / autorské čtení Manifestu disfrutalismu / disfrutalistická ochutnávka nejlepších mazanců a jiných velikonočních specialit / jiný program dle libosti -- již dnes od 15h v Duck Baru na Kamence (Kamenná čtvrť, Brno)! Přijďte i bez ohlášení
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    DOOMBRINGER: Tak teď jen tuhle část Rumunska přenést do Brna a máme vyhráno :o)
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    ADMINSPIKER: Tady v Rumunsku to toho prodavaj babky tuny na trhu a nikdo to nechce. :)
    ADMINSPIKER
    ADMINSPIKER --- ---
    Zdar nevi nekdo kde sehnat domaci sveskova povidla tak 10 kg???
    HELLAISER
    HELLAISER --- ---
    Zdravím, zveme na před-sběr Zdrojovny:
    bude to taková sběrná akce, kde budeme sbírat materiál na workshopy, poklábosíme, popijeme:
    http://zdrojovna.tumblr.com/post/80170638012/sberna-akce-zdrojovny-v-nedeli-13-4

Pokud byste chtěli Zdrojovně pomoct, vyplňte prosím náš dotazník:
    Zdrojovna - dotazník pro potenciální návštěvníky | Dotazníky zdarma | Survio.com
    http://www.survio.com/survey/d/P0U4B2E0X8W5I5P5V
    KUATO
    KUATO --- ---
    ten Manifest disfrutalismu (KACHNIK) je velmi zabavne cteni, doporucuju :o)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    LAMIA: jé díky za odkaz, sám v rozleťse jsem, zprostředkuju přidávání nových členů a spravuju i celý ten server, a o tomhle se ke mně přesto zpráva nedostala že máme takovouhle propagaci ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam